Dodaj do ulubionych

ukradli mi telefon

15.07.06, 10:08
post wyżalający

ukradli mi telefon motorola v6 w sklepie przy ul. wąwozowej przy ken (
żubr ). zablokuje imei zeby nikt się z niego nie cieszył . najbardziej
kontaktów żal... echh że też musi byc obieg komórek w przyrodzie.

A nóż ktoś sie zlituje i odda ?

nieutulona w żalu
mysiak
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: ukradli mi telefon 15.07.06, 10:48
      współczuję...
      dobrze , że możesz zablokować...
      Niech się złodziej nie cieszy.
      Zgłosiłaś to na Policję?
      • marushka Re: ukradli mi telefon 15.07.06, 17:19
        no ide własnie, telefonik zablokowany, nauczka na przyszłość jest....
        mea culpa
        • jan-w Re: ukradli mi telefon 15.07.06, 18:03
          Ale to zablokowanie niestety nic nie da. Na każdym bazarze, za kilka złotych
          można zmienić IMEI. W domu zresztą też. Na dodatek, polscy operatorzy telefonii
          komórkowej, blokują IMEI tylko zgłoszone we własnej sieci.
          • marushka Re: ukradli mi telefon 15.07.06, 19:32
            no wróciłam z komendy troszke pocieszona. pani sierżant powiedziała ze wiele z
            tych telefonów się odnajduje podczas rutynowej kontroli osób podejrzanych,
            dlatego sugeruje zeby nie wyłączac ani nie zmieniać imei'a. a żeby dodac mi
            otuchy przedstawiła kabaty jako oazę spokoju smile i przestrzegła ze
            najpopularniejszą forma przestępstwa to teraz kradzież BEZ włamania. tak tak,
            my tu sobie siedzimy na tarasie albo oglądamy telewizje a złodziej chyc do
            domku, za torebkę i w nogi... echh zamykajcie drzwi, okna, torebki, itp. itd.

nadal nieutulona
            mysiak
            • paulina.galli Re: ukradli mi telefon 16.07.06, 00:03
              maruska bardzo wspolczuje, ale raczej pogodz sie z tym ze stracilas telefon
              bezpowrotnie uncertain

mi skroili w zyciu 2 telefony (niestety raz razem z torebka , kluczami do
              chałupy , dokumentami i kartami kred, paroma fotkami z wakacji, kosmetyczka z
              kosmetykami i cala masa duperelek ktore zwykle kobiety w torabkach swoich
              nosza wink
              )i nic z tych rzeczy nie udalo sie odzyskac sad nawet tej kosmetyczki z ktorej
              raczej nikt nie skozystal bo byly ewidentnie uzywane (no moze narzeczona
              zlodzieja - zeby go pogieło >:-[ sie wypaćkała do konca moim ukochanym
              blyszczykiem diora, ktorego juz nie udalo mi sie odkupic ...sad wrrr >:-[

No ale - bylo mineło - a powniewaz trzeba szukac zawsze dobrych stron to
              potraktowalam zdarzenia jako "nauczke zyciowa" - a nauczylo mnie to jednego -
              oczu dookola glowy jesli chodzi o rzeczy osobiste... i szczegolnej uwagi w
              sklepach , robiac zakupy czy przy wyjmowaniu pieniedzy z bankomatu

Czego i Tobie zycze.
              wink

ps.
              a telefonow nie mialas zapisanych gdzies na "papierze" ?
              • jan-w Re: ukradli mi telefon 16.07.06, 00:18
                Ja na wszelki wypadek, w centrach handlowych idę trochę z tyłu za żoną. Torebki
                damskie, to straszny wynalazek, ale mój wzrok, radykalnie odstrasza złodziei.
                • marushka Re: ukradli mi telefon 16.07.06, 07:56
                  no widzisz, na to nie wpadłam... mąż przydaje się nie tylko do wkręcenia
                  żarówki, zmiany opony w samochodzie ale też do pilnowania torebki wink heh tylko
                  tak jak jest obieg telefonów w przyodzie tak jakoś nie mogę się dopatrzeć
                  obiegu mężów...
                  ja doskonale wiem ze z tą komórką to była moja wina, nie dość przypilnowałam
                  itd jestem roztrzepana, naiwnie ufam ludziom. tak sobie to wszystko
                  racjonalizuje że komórka nie była dobra, i że wcale nie byłam z niej zadowolona
                  i że mój stary sony ericson jest lepszy ale fakty są takie że wkurza mnie
                  chamstwo...
                  a telefony spisuje w tradycyjnej formie...tak dla przestrogi...
                  mysiak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka