rubeus 05.03.03, 19:13 polecam watek www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=289&w=4417779 nie orientuje sie czy na moczydle poza pasazem jest jakies kafejka/cukiernia ew. pub. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trinka sushi baaar 04.05.03, 17:15 a byl ktos w tym sushi barze? zagladal badz konsumowal? jakie ceny jakie menu??? pozdro Odpowiedz Link
rubeus kafejka wloska oraz pseudo pub 14.03.03, 19:00 cafe - bronikowskiego 1 - nie bylem, ale podobno drogo pub - podkowa - wawozowa 4 - pierwszy pawilon od strony k.e.n [ostatni patrzac od rosola] Odpowiedz Link
annete Re: gdzie na male conieco 17.03.03, 19:46 W podanym wyżej poście jest odpowiedź dotycząca jakiegoś Royal Pubu na Dembego. Niestety brak bliższych info, gdzie by to dokładniej miało być. Może ktoś wie? Aha, ostatnio odkryłam lokal Matrix, vis a vis naszego kościoła, w budunku gdzie kiedyś była Biedronka. Piwo 6 zł. więc w miarę normalnie, żarcie też jest i to nawet porządne jak widziałam u innych gości ale nie wiem po ile bo sama nie konsumowałam Nie polecam śród bo jest to wieczór techno, i taką dali łupanę że uszy pękały i w ogóle nie dało się rozmawiać. Podobno w inne dni jest lepiej. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link
rubeus Re: gdzie na male conieco 18.03.03, 21:38 mnie sie zdaje ze to moglo chodzic o pseudo pub - ktory zrobil sie ze sklepu spozywczego na dembego - tam gdzie teraz jest artus... to jedyne wyjasninie jakie mi do glowy przychodzi... bo innych lokali to nie znam. Odpowiedz Link
matylda8 Re: gdzie na male conieco 19.03.03, 20:07 Naprzeciw bazarku (od Telekiego) jest cafe Vinkiel - wygląda sympatycznie; kawa, ciastka, obiady i piwo. Odpowiedz Link
rubeus turecko-syryjski fast-food 29.05.03, 15:43 zamiast baru podkowa w pawilonach na wawozowej dziala od kilku dni snack bar turecko-syryjski. zestaw dani - jak wszedzie w tego typu lokalach.. Odpowiedz Link
solaire sushi bar 16.07.03, 19:54 hejka co z tym sushi barem? ktos byl, konsumowal? osobiscie polecam tani, jak na sushi i wwe bar na ulicy wolnosc 7, ale to na woli, wiec dosc daleko a osobiscie polecam klubik brydzowo-scrabblowy na ulicy... hmmm, od wawozowej nie w zaruby ale w przeciwna strone, potem pierwsza w prawo (kolo sklepu spozywczego), dochodzimy do placyku z fontanna i to juz tam; niestety klubik czynny ma byc dopiero od wrzesnia, bo w wakacje tylko dla dzieci, ale korzystajac z okazji bycia na tym przemilym placyku z fontanna, warto odwiedzic wloska kawiarenke z przepysznymi lakociami i slodkosciami; no ale, zeby nie bylo za rozowo - tutaj ceny sa dosc odstraszajace... pozdrawiam wszystkich kabatowiczow (??) solaire z zaruby ) PS a do hita jezdze wlasnym wozkiem, wygodniej niz z siatami w rekach ))) Odpowiedz Link
solaire Re: sushi bar 16.07.03, 20:04 pierwsza w lewo !!!! nie w prawo !!! SORRRRYYYYYY solaire napisała: > ... hmmm, od wawozowej > nie w zaruby ale w przeciwna strone, potem pierwsza w prawo (kolo sklepu > spozywczego), dochodzimy do placyku z fontanna i to juz tam; Odpowiedz Link
rubeus Re:garden club 22.07.03, 17:36 zapomniałem o nim - nie iwedzialem, ze komsumpcja tam juz działa - ale chyba tylko na razie napoje ? ps. myslałem, ze moje forum forum juz calkowicie padlo Odpowiedz Link
solaire Re:garden club 22.07.03, 19:59 po pierwsze - forum nie padlo i jestem bardzo za!!! a po drugie ) - mowisz o napojach w tej wloskiej? bo jesli tak, to ja tam bylam juz w kwietniu/maju i wszystko dzialalo (w sensie nie tylko napoje, ale tez desery ) rubeus napisał: > zapomniałem o nim - nie iwedzialem, ze komsumpcja tam juz działa - ale chyba ty > lko na razie napoje ? > > ps. myslałem, ze moje forum forum juz calkowicie padlo Odpowiedz Link
rubeus Re:garden club 23.07.03, 18:23 sorki - nie doczytalem postu- myslalem, ze piszesz w calosci o garden clubie. Odpowiedz Link
pianissima Re: sushi bar 16.11.03, 00:08 Hej witam wszystkich Sushi bar to rzeczywiscie bardziej bar niz mala restauracyjka. Chyba niezbyt drogie miejsce (zestaw sushi + maki ok. 50 - 60 zl, pojedyncze specjaly po nieco ponad 20 zl), ale wnetrze bez klimatu, a kuchnia... bardzo europejska. Wystroj tandetny i nie majacy wiele wspolnego z Japonia - przypadkowe krzesla i stoly, najtansze oryginalne chinskie (a nie japonskie choc w charakterze) naczynia, tandetny bambus ma sie chyba kojarzyc z Azja. Japonczyk chyba by sie przewrocil z zachwytu... Kuchnia bardzo zeuropeizowana (powiaedzialabym nawet spolszczona), lepiej nie oczekiwac tam naprawde japonskich smakow (co jednak dla wielu podniebien moze sie okazac spora zaleta - mnie oryginalne dania japonskie dlugo rosly w ustach...). Przede wszystkim brakuje niezbednych dodatkow (przypraw) charakterystycznych dla kuchni japonskiej no i ryz tez nie japonski, okragly, specjalny do sushi. Ale jesli ktos nigdy nie kosztowal kuchni japonskiej - nie narazi swoich kupek smakowych i powonienia na szok kulturowy i moze nawet polubi sushipodobne jedzenie. Obsluga mila i otwarta na propozycje (mozna samemu skomponowac zestaw). Odpowiedz Link
rubeus Re: gdzie na male conieco 17.11.03, 16:20 Czy ktoś móglby usciślic poniższe informacje, bo nadrabiam braki, ale po łebkach... Jest napewno jeden (a może dwa) lokale małej gastronomii (cafejki? klub?) w bloku sąsiadującym z terenm pasażu/bazarku na moczydle Na terenie samego bazarku tez coś można przegryźć (nie mówię o kuchni azjatyckiej ) Odpowiedz Link
pianissima Re: gdzie na male conieco 17.11.03, 20:57 Czesc Rubeus ) Na bazarku jest bar turecki (mozna wziac kebab do reki lub danie na talerzu) - kuchnia nie jest wybitna, ale tez nie ma rozpaczy, specjaly tureckie + niesmiertelna kapusta; ceny umiarkowane (kosztowalam tam cos raz, z rok temu, wiec moze sie zmienilo); a w bloku obok bazarku znajduje sie niewielka kawiarenka. Calkiem sympatyczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link