Dodaj do ulubionych

Berlusconi

13.12.09, 22:12
Na placu Duomo w Mediolanie nieznany mężczyzna zaatakował S.Berlusconiego, raniąc go w twarz i wybijając ząb. Atak miał miejsce podczas wiecu wyborczego - tuż po ostrym, agresywnym wystąpieniu B.

Wydarzenie to nie ma wprawdzie szczególnej wagi dla świata, ale ma zapewne dla Berlusconiego.
Z ciekawości spojrzałem na horoskop tego osobnika.
Urodził się 29 września 1936 r, o godz. 5.40, w Mediolanie.
Dane za AstroDataBank, Astrotheme.
Na pierwszy rzut oka widać, że Saturn przekroczył Asc w Pannie i zbliża się do Słońca S.B.
Pluton przeszedł jakiś czas temu przez IC, co w kwadraturze do Saturna blisko Asc (bedzie przejście powrotne Saturna przy najbliższej retrogradacji) zmniejszy zapewne znacznie poczucie bezpieczeństwa (co nie jest dziwne po takim incydencie).
W progresjach sekund. potwierdza to aktualna zerowa kwadratura Słońca na 20 stopniu Strzelca(dwadasamsa Raka) do Neptuna w 19 stopniu Panny (dw.Barana). Neptun jest w radiksie S.B w XII sektorze (ukryci wrogowie), a Słońce w Strzelcu przechodzi przez obszar III (najbliższe otoczenie).

Warto zwrócić uwagę na radiksowy półkrzyż Saturna/Neptuna(Ryby/Panna) z Jowiszem na wierzchołku w Strzelcu, w III sektorze. To przynajmniej symbolicznie wyjaśnia dlaczego S.Berlusconi jest człowiekiem, delikatnie mówiąc - nieprzewidywalnym, niepohamowanym, przesadzającym. Pozwala to zobaczyć liczne gafy, wygadywane głupoty, skandale, konflikty z prawem i nieciekawą reputację, w świetle układów planet.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mi/og/dmyv/QiFAMcHqhkGvQCXRyX.jpg

Obserwuj wątek
    • potrek Re: Berlusconi 13.12.09, 22:39
      Zmienił bym godzinę tak by Asc był na 2*-3* znaku Wagi. Jest tam obecnie Saturn. Berlusconi bardzo dba o swój wygląd zewnętrzny to i Waga na Asc pasuje. Saturn to też w astrologii zęby, przy obecnym tranzycie i ich uszkodzeniu u premiera Włoch miniaturą katedry, bardzo pasuje. Bardzo fajny temat hypokaimenon wrzuciłeś na patelnie.
      Mam nadziej że p go pociągniemy nie tylko pod kątem urody ( asc ) Berlusconiego i jego zębów. Jest to też ciekawy horoskop do omówienia w tranzytach w świetle jego kariery politycznej, ostatnich wpadek erotycznych oraz rozwodu tej osoby.
      Pozdrawiam ciebie i Princesswhitewolf. Czas zakopać topur smile
      Potrek
      • nuvvo Re: Berlusconi 13.12.09, 22:53
        na facebook'u warto wpisac Massimo Tartaglia.
        i pomyslec ze sami go sobie wybrali...
      • princesswhitewolf Re: Berlusconi 13.12.09, 23:27
        Pozdrawiam ciebie i Princesswhitewolf. Czas zakopać topur

ee tam, cos ty Potrek, ja moich rozmow z Toba nie odbieram jako jakiejs powaznej
        walki. Po prostu czasem mam odmienna opinie, ale to nie jest personalne
        przeciezsmile Ostatnio bronilam horarnej analizy jaka zastosowales. Wiec sie
        przyzwyczaj ze moge miec odmienne poglady na astrologie, co nie powinienes NIGDY
        brac personalnie, bo nie chodzi o osobe ale o astrologiesmile
        • nuvvo Re: Berlusconi 13.12.09, 23:29
          www.youtube.com/watch?v=cqDuWdKmvCQ
          najdokladniejszy film jaki udalo mi sie znalezc.
      • nuvvo Re: Berlusconi 13.12.09, 23:48
        tez bym opoznila jego godzine urodzenia o 30 minut, wtedy nie tylko saturn na
        asc ale i pluton na IC. kwadratura plutona i saturna aktywizuje krzyz asc i mc.
        ale czy mozna tak sobie dopasowywac?

Tak na margiesie u wysoko postawioych politykow widac czasem kwadrat ac i mc. ma
        to szczegolne znaczenie?
        • nuvvo Re: Berlusconi 13.12.09, 23:57
          przepraszam za dokladanie nowych odp.
          ale wlasnie potrek wpadl na dobry trop.
          otoz wlasciwa data urodzenia premiera to 6 rano.
          • nuvvo Re: Berlusconi - radix 14.12.09, 00:18
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/id/xf/xhnj/tOvgDUIDySDlRbfURA.jpg
      • hypokaimenon Re: Berlusconi 14.12.09, 00:24
        Można zastanawiać się nad zmianą godziny, ale przecież sama koniunkcja Słońce/Merkury w Wadze, w I sektorze i blisko Asc (nawet jeśli jest w Pannie) daje z pewnością spore zaabsorbowanie sobą, a więc swoim wyglądem też.
        Poza tym - Panna jest zainteresowana ciałem fizycznym - Mars na wierzchołku XII sektora, na samym początku Panny może pokazywać operacje plastyczne, którym jak wiadomo S.B poddawał się kilkakrotnie.

Tak więc - można stawiać hipotezę rektyfikacyjną (nie 5.40 a 6.00/6.10), ale przydałyby się jeszcze inne, przeszłe sytuacje z życia Berlusconiego, które by to potwierdziły.
        • arcoiris1 Re: Berlusconi 14.12.09, 01:04
          Waga bardziej pasuje do świata polityki uprawianej w jego stylu-
          bawidamek, mistrz skandali a jednak uroczy i czarujący wiele uchodzi
          mi płazem, to rowniez znak u facetow który determnuje bogate zycie
          towarzyskie. baran na Dcs- no gdyby tam były Ryby to chyba inne
          miałby podejście do związków smile a on mam wrażenie nie tyle lubi
          Rybie rozmizianie co ostra akcje z kobietami, po bandzie co czasem
          na zasadzie czarującego (Waga) zdobywcy (Baran). Nedawno się
          rozwiódł, chyba w zeszłym roku, albo początku tego - może Nuvvo
          pamięta- kiedy to można rzucic tranzyty i popatrzec. Hmm, z drugiej
          strony do rozwodu pasowałby mu Saturn tranz Asc na końcu Panny.
          • nuvvo Re: Berlusconi 15.12.09, 11:19
            no ale juz nie musimy gdybac - godzina urodzenia premiera do 6:00 AM.
            Wiele niezaleznych astrologiczych forum we wloszech te wlasnie
            godzine od zawsze uznawalo
            • potrek Re: Berlusconi 15.12.09, 19:17
              Dzięki Novvo że poświęciłaś sporo czasu by dokładnie sprawdzić godzinę urodzenia S. Berlusconi.
              Od 2.5 stopnia Wagi zaczyna się dwadasamsa Skorpiona stąd moje przypuszczenie że Asc jego jest w znaku Wagi. Także odzew prasy na całym świecie ukazujący jego zdjęcie po tym napadzie wskazywał by że właśnie Saturna jest na jego Asc w dwadasamsie Skorpiona. Ale zgadzam się także z hypokaimenon że należało by to także sprawdzić pod kontem jego osiągnięć jako biznesmena i polityka w tranzytach do osi Mc. Wcześniejszy horoskop wklejony przez hypokaimenon daje dwadasamse Lwa na Asc co też do S. Berlusconi pasuje. Ja bym się teraz skupił na osi Mc/Ic by móc niezaprzeczalnie stwierdzić która godzina jest tą prawdziwą. Ja często nie dowierzam jeśli chodzi o godziny urodzenia w horoskopach zamieszczonych w Internecie. Chyba że są one poparte bardziej dokładną analizą tranzytów, progresji i dyrekcji przede wszystkim do osi Asc/Dsc i Mc/ Ic .
              Pozdrawiam potrek
              • nuvvo Re: Berlusconi 16.12.09, 11:34
                ja tez czesto niedowierzam, tymbardziej niedowierzam serwisom
                amerykanskim, ktorych berluska malo kogo obchodzi.

Sprawdizlam 4 niezalezne zrodla wloskojezyczne - oni tez tam maja
                takie forum jak nasze - no i kazdy interpretuje godzine 6.
                Nawet astrolog ktory mu przewidzial stolek premiera na 2008 - tez
                stosuje godzine rowno 6. Premier jest bardzo stary wiec tych
                horoskopow sie nazbieralo po sieci.

A lew nie musi byc podkreslony dwadasamsa, znak lwa moze byc
                podkrelony w inny sposob.

Tylko wlasciwie czemu lew? dla mnie to bykoskoprion jesli chodzi o
                wizerunek, lwiątka mimo wszystko cechuje normalna seksualność. A ten
                facet to skrzyzowanie rydzyka (posiadam) z lepperem (kobiety sa
                wszystkie moje).

Moze dlatego ze za granica ma wizerunek "wesolego przywodcy" i stad
                kojarzy nnam sie z lwem. W kraju jednak, nawet sympatycy premiera to
                potwierdza, facet ma Władze i Wpływy i niejeden brud na sumieniu.
              • nuvvo Re: Berlusconi 16.12.09, 11:43
                potrek napisał:

> Także odzew prasy na całym świecie ukazujący jego
                > zdjęcie po tym napadzie wskazywał by że właśnie Saturna jest na
                jego Asc w dwa
                > dasamsie Skorpiona.

Jak nic - to sie nazywa dostac saturnem po twarzy. Z czyjej ręki? Z
                ręki kogoś z tłumu - pluton w kwadracie pozdrawia.
                Rezultat - przygotowanie ustawy blokującej serwisy internetowe o
                profilu anty-berluska. (oficjalnie - "stron propagujacych przemoc")

W obliczu wczesniejszych prob kontroli prasy itego ze w telewizji
                regionalnej zdjeli ciekawy program publicystyczny mowiacy o tym co
                sie dzieje NAPRAWDE (z odpowiednikiem ichniego tomasza lisa)
                wiec w obliczu tego co sie dzieje ostatnio, smiem twierdzic ze cos
                tu upadnie latem 2010 - przy wielkim krzyzu.
                • hypokaimenon Re: Berlusconi 16.12.09, 21:01
                  Berlusconi ma ścisłą kwadraturę Jowisz/Neptun(III/XII), a więc każdemu dużemu aspektowi między tymi planetami może towarzyszyć mniej bądź bardziej znaczący czas.

Znam trzy osoby ze ścisłą kwadraturą J/N z drugiej połowy roku 1974 - Jowisz(Ryby)/Neptun(Strzelec). U każdej z nich w jakimś momencie życia doszło do poważnego, jowiszowo/neptunowego, losowego zawirowania, które postawiło ich w roli ofiary skonfrontowanej z nieprzyjemnymi konsekwencjami. Jedna osoba miała w młodości epizod poważnego zatrucia chemikaliami/narkotykami (z utratą świadomości i hospitalizacją włącznie), druga zabiła przechodnia, jadąc w deszczu samochodem (skutkowało to dwuletnim więzieniem); trzecia padła ofiarą poważnego błędu lekarskiego.

Natomiast ścisła kwadratura Jowisz/Saturn w horoskopie Berlusconiego wskazuje, że najbliższa opozycja(sierpień 2010) może być dla niego trudna - zwłaszcza wobec ścisłego wówczas półkrzyża (Jowisz/Uran)/(Saturn/Mars)-Pluton wprost na radiksowych osiach.
                  Może zasiać taki wiatr (sieje go zresztą od lat), że burza go zmiecie, albo poważnie poturbuje. Podobno nienawiść do niego we Włoszech osiąga duże rozmiary, tak więc po fizycznym ataku w Mediolanie mogą nastąpić innego typu kłopoty (np. prawne, polityczne, zdrowotne)
                  Czas przejścia Saturna przez Asc kończy siedmioletni okres prosperity i zaczyna okres bardziej realistyczny, surowy.
                  • potrek Re: Berlusconi 16.12.09, 22:20
                    W astrologii klasycznej przejście Saturna przez Słońce władcy było bardzo złym omenem.
                    Berlusconiego można podciągnąć pod władce dzisiejszych Włoszech. Ma on już 73 lata i może ten wypadek bardzo niekorzystnie odbić się na jego zdrowiu. Słońce ukazuje także siły witalne wł/h i te mogą znacznie się osłabić przy obecnych tranzytach Saturna i Plutona. Te aspekty tranzytujące do Słońca nazwał bym : co go nie zabije to go wzmocni .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka