szczepan4053 07.02.10, 09:34 Witam! Zobaczyłem horoskop Księża Williama i od razu przyszło do mojej głowy, czy powinienien zostać królem??? Aspekty ma nieciekawe??? Wystarczy wejść na stronę Astrotheme( horoskop Williama). Gandalf Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andgie Re: Książe William. 07.02.10, 17:45 Dlaczego? Iscie krolewski trygon Slonca do Jowisza- dodaje mu popularnosci i nieustajaca dyskusje, ze to on, a nie Karol powinien byc nastepnym krolem. Silnie obsadzony znak Raka daje przywiazanie do kraju i tradycji. Odpowiedz Link
acrux_79 Re: Książe William. 07.02.10, 20:39 Dygresja: "pokazowe" małżeństwo Diany i Karola, ich separacja, tragiczna śmierć matki, obwołanie ją "świętą", romanse ojca z Camillą Parker-Bowles i ślub, oraz fakt że ojciec nie zostanie prawowitym następcą i poprzednikiem syna jako król to już jest bardzo dużo i niezły materiał astrologiczny. Aż mnie to zainspirowało i chętnie popatrzę na horoskop Williama, dzięki Odpowiedz Link
szczepan4053 Re: Książe William. 07.02.10, 21:28 Witam. Macie racje, ale horoskop Williama ma bardzo niekorzystne układy astrologiczne tak jak zaćmienie Słońca, potem koniunkcję między Neptunem a Lilith-odbiera realia i ucieczka w głąb, homoseksualizm jest pod znakiem zapytania ,dalej Jowisz jest w pobliżu z Medium Coeli, ale ten Jowisz jest w retrogradacji, który może pokrzyżować koronację na króla, dalej nieciekawe jest opozycja pomiędzy Księżycem a Lilith czy on nie będzie bał się kobiet?? A opozycja między Lilith a Słońcem on może mieć poważne konflikty między potrzeba prywatnością a ich konserwatywnością I przez opozycję może mieć targane emocje i trudniej będzie podejmować ważne decyzję. Bardzo niepokojąca jest potrójna koniunkcja Gwiazdę Agolę, Chirona oraz Wenus, czy on odnajdzie prawdziwa miłość na ziemi. Najlepiej byłoby, żeby rezygnować ambicję na króla, a zająłby działalnością społeczną i wtedy Williamowi będzie łatwiej przepracować karmę. Gandalf Odpowiedz Link
andgie Re: Książe William. 08.02.10, 17:26 Bardzo niepokojąca jest potrójna koniunkcja Gwiazdę Agolę, Chirona > oraz Wenus, czy on odnajdzie prawdziwa miłość na ziemi. Ze swoja dziewczyna Kate Middleton chodzi juz 6 czy 8 lat, nie wiem ile dokladnie, dlugo. Wiele ludzi mowi, ze gdyby byl zwyczajnym chlopakiem juz dawno byliby po slubie- mam odmienne zdanie, jego stryj Andrzej ozenil sie w wieku 26 lat , jego matka mial 20, w porzadku, nieco sie zmienilo w ciagu tych 20-30 lat, ale sa razem juz tak dlugo i zblizaja sie do trzydziestki. W horoskopie Kate widac kwadrature Slonca do swojego wladcy, Saturna. Czyzby niespelnione ambicje? Ale osobiste czy zawodowe? Lub po prostu niezjednanie sobie sympatii spoleczenstwa : juz teraz prasa nadala jej ironiczny przydomek "Waity Katie" i krytykuje za niepodejmowanie pracy zawodowej. Dlaczego mialaby to robic? Pochodzi z bogatej rodziny, nie pracuje bo nie musi. Czy Kate jest ta jedyna? Zobaczymy. Odpowiedz Link
acrux_79 Re: Książe William. 08.02.10, 22:44 Szlag mnie trafi, bo skasował mi się post, grrrr..... No to jeszcze raz. Uwagę zwraca potężny Jowisz ( wzmocniony koniunkcją Plutona ) na wierzchołku trójkąta syntetycznego, gdzie po jednej stronie mamy Neptuna w 12d. przy ASC, a po drugiej potężny nów w Raku - przy DESC od strony 7. domu. Iście królewski horoskop ! Aż nierealny, podręcznikowy, ale świadczyć może o wielu rzeczach. Np książe ( w przyszłości król ) William może być "przełomowym" monarchą, w stylu choćby JP II ( dobierając odpowiednie analogie i proporcje ). Może uczestniczyć czynnie w ważnych wydarzeniach politycznych, albo dosłownie przejąć dowództwo jeśli chodzi o rządzenie. Z dzisiejszego punktu widzenia utopijne, ale kto wie. Jeśli chodzi zaś o związek, to może dobrze, że "nie jest dawno po ślubie". Zbyt proste byłoby wchodzenie w związek przy wspomnianym trójkącie. Słońce, Jowisz i Neptun potrafią nieraz nieźle "przymulić" w związkach. Na szczęście mocny nów jest silnym "piętnem wrażliwości" pozostawionym po matce zapewne i w następnym poście spojrzę z ciekawości. Link do horoskopu Williama: www.kozmikhoroscopes.com/william.htm Odpowiedz Link
acrux_79 Re: Książe William. 08.02.10, 22:54 No tak ( cholerna intuicjo, Ty prowadź mnie ) Diana była Rakiem (!), Słońce w 7 domu ( znaczące ), Merkury w koniunkcji z jego światłami. Czyli pierwsze znaczące powiązanie z Williamem. ( i moją "TEORIĄ" PIĘTNA WRAŻLIWOŚCI tzn. jego Raka w nowiu jako przekazu wrażliwości od matki ) Ważne jest wzmocnienie wodnego Raka słonecznego poprzez trygon Neptuna w horoskopie Diany, podobnie jak przyszły król Diana miała również Strzelca ASC a co za tym idzie Bliźnięta na DSC. Może to wskazywać na to, że Merkury, związany z wychowaniem księcia może rzutować na jego partnerstwa i... może być ich trochę... To mu może zaszkodzić ( rygorystyczne zwyczaje królewskie w związkach ), ale może właśnie przełamie on jakąś hegemonię i będzie pierwszym od niepamiętnych czasów królem, który miał np... dwie żony. Przepraszam, lubię czasem pofantazjować. Ale może coś w tym być :- ) Odpowiedz Link
black_halo Re: Książe William. 08.02.10, 23:16 Zwraca tez uwage Palec Bozy z Chironem na wierzcholku. Tak mi sie na usta cisnie uzdrawianie panstwa. Chiron w piatym domu sugeruje osobe, ktora moze "porwac " tlumy - czyz nie jest tak, ze mlody ksiaze jest o wiele popularniejszy niz reszta rodziny krolewskiej? Odpowiedz Link
foudre Re: Książe William. 09.02.10, 18:54 Chiron na wierzchołku palca bożego w V domu wskazujący na uzdrawianie państwa?! wskazujący osobę, która porywa tłumy? co ma Chiron do popularności? kiedy czytam takie NADinterpretacje, to zaczynam rozumieć stwierdzenie, że w horoskopie można wyczytać wszystko, co tylko się chce. Odpowiedz Link
black_halo Re: Książe William. 09.02.10, 20:13 Pewnie mozna ale ja sie dopiero ucze astrolog i czasem mnie ponosi :d Moze to troche nadinterpretacja ale kto wie. Nie jestem ekspertem od Chirona niestety ... Odpowiedz Link
szczepan4053 Re: Książe William. 11.02.10, 23:12 Witam! Chiron w przypadku u niego jest kwiestią uczuć, który przyblizył się do Wenus, natomiast do spraw państwowych to zostawmy to w spokoju, od tego jest astrologia mundialna.Po prostu William musi odnaleźć anitodum na zranione uczucia, ale niestety ta złoczynna gwiazda Algol może narobić zamieszania i to mocno.Chciałbym was zapytać jakie macie zdanie na temat -BARDZO WAŻNEJ- koniunkcji Lilith a Neptunem i jest faktycznie przy ascendencie. To jest bardzo wazna informacja astrologiczna, która rzutuje na całym jego horoskopie i dosłowie to zaburza!!!!!! Gandalf Odpowiedz Link
szczepan4053 Re: Książe William. 11.02.10, 23:12 Witam! Chiron w przypadku u niego jest kwiestią uczuć, który przyblizył się do Wenus, natomiast do spraw państwowych to zostawmy to w spokoju, od tego jest astrologia mundialna.Po prostu William musi odnaleźć anitodum na zranione uczucia, ale niestety ta złoczynna gwiazda Algol może narobić zamieszania i to mocno.Chciałbym was zapytać jakie macie zdanie na temat -BARDZO WAŻNEJ- koniunkcji Lilith a Neptunem i jest faktycznie przy ascendencie. To jest bardzo wazna informacja astrologiczna, która rzutuje na całym jego horoskopie i dosłowie to zaburza!!!!!! Gandalf Odpowiedz Link
anahella Re: Książe William. 25.11.10, 22:17 TAk się zastanawiam czy Wy traktujecie Chirona jako pełnoprawną planetę? Przecież Chiron nie włada żadnym znakiem zodiaku. Nie przeceniałabym bo tutaj. Ale na pewno jest fajny królewski aspekt: Jowisz a MC w trygonie do Słońca na DSC. Farciarz, któremu uda się wynegocjować dobre dla kraju umowy. To co mamy na MC, to eksponujemy w pierwszej kolejności, niekoniecznie świadomie. Po prostu ludzie w nas to zauważają, tu widać Jowisza i jeszcze wspierają go swiatła. stellum w domu IX - niech zajmie się przede wszystkim polityką zagraniczną, reprezentowaniem kraju poza jego granicami. Trygon świateł, a w szczególności Księżyca do Jowisza pokreśla fakt, że pamięć po jego matce będzie mu zjednywać serca za granicą. CZy powinien zostać królem? Biorąc pod uwagę, że król pełni rolę reprezentacyjną, to tak, jak najbardziej. Powinien bywać i pozwalać się fotografować. Neptun na Asc daje mu urodę i fotogeniczność. Martwi mnie jednak ta opozycja Neptuna do świateł - może przesadzać z alkoholem. NO i ta opozycja Merkurego do Urana - lepiej żeby ładnie wyglądał i się uśmiechał niżby miał coś sam od siebie powiedzieć, bo jak coś palnie... Na szczęście Merkury w trygonie do Saturna z Marsem, więc pewnie przeszedł ostrą szkołę kiedy co i jak ma mówić. No chyba, że jeszcze nie wyciągnął wniosków i prawdziwe "atrakcje" dopiero przed nami. Zaś co do jego ożenku... Gdyby jakaś pani przyniosła mi ten kosmogram i zapytała czy będzie z niego dobry mąż, powiedziałabym: "uciekaj gdzie pieprz rośnie, chyba że chcesz całe życie tkwić w cieniu jego matki". No, ale to następca tronu, więc zawsze królowa będzie tylko żoną syna poprzedniej królowej... (w tym wypadku niedoszłej królowej, ale za to "świętej"). "Moja matka jest świętą" - czyli opozycja Neptuna na Asc do świateł. Całe życie William będzie jechał na popularności matki, zaś jego żona będzie musiała to znosić, zwłaszcza porównania z Dianą. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Książe William. 25.11.10, 11:19 andgie napisała: Wiele ludzi mowi, ze gdyby byl zwyczajnym chlopakiem juz dawno byliby po slubie- mam odmienne zdanie, jego stryj Andrzej ozenil sie w wieku 26 lat , jego matka mial 20, w porzadku, nieco sie zmienilo w ciagu tych 20-30 lat, ale sa razem juz tak dlugo i zblizaja sie do trzydziestki. ale zwaz ze mamy tez i inne czasy. Ludzie zenia sie coraz pozniej. W UK aktualnie standard dla ludzi wyksztalconych to slub po 30 r zycia, wiec 28 lat naprawde nie jest pozno nawet dla pary krolewskiej. Wiekszosc ich angielskich rowiesnikow nawet o tym nie mysli jeszcze... Odpowiedz Link
andgie Re: Książe William. 24.11.10, 19:43 Wyciagnelam ten watek z lamusa z powodu wlasnie ogloszonych zareczyn. Kate Middleton ma kwintyl Slonce-Jowisz. Czy ten aspekt pozwolil jej zostac przyszla krolowa? Nie znam godziny narodzin, ma ktos? Odpowiedz Link
mmoni Re: Książe William. 24.11.10, 19:59 To ja się podczepię z horoskopami obojga, wklejałam na astroforum, ale tam nie wzbudziło to zainteresowania: Horoskop Williama Horoskop Kate Zaręczyny były ogłaszane na Wenus w retro. Odpowiedz Link
mmoni Re: Książe William. 24.11.10, 20:07 Teraz dopiero przyjrzałam się horoskopowi Kate i zauważyłam, że jest ustawiony na południe, czyli zapewne godzina nieznana. W dyskusji na Skyscripcie ktoś gdzieś kiedyś widział na Internecie godzinę 23:33, ale ta strona już podobno zniknęła. Odpowiedz Link
acrux_79 JEST DATA ! :-) 24.11.10, 21:13 To też jedna z wielu dygresji, ale bardzo mnie interesuje horoskop elekcyjny ślubu, który ogłoszony, miejmy nadzieję, zostanie. Tak samo będą mnie interesowały tranzyty do nowiu księcia Williama. Właśnie jak to pisałem, znalazłem datę. Oto ona: 29 kwietnia 2011r. Źródło: Dzisiaj ! Odpowiedz Link
acrux_79 Re: JEST DATA ! :-) 24.11.10, 21:41 Hmmm.... nie wiem jak się odnieść do tranzytów na jego horoskop.... 1) Saturn w trygonie do władcy DESC 2) Neptun ( nominalnie ASC ) przesunął się w życiu Księcia tak, aby trygonem wesprzeć jego nów przy DESC. Przy okazji to jest wielki trygon Neptun tr. do nów nat. i Jowisz nat. Mi się to podoba... Dalej 3) piękna progresywna Wenus na Słońcu, no, niesamowite ! 4) nów w Raku i to jest pytanie do znawców, czemu przed nowiem uczyniono ten ślub ? Co może oznaczać mniej więcej Księżyc w 26 stopień Raka ? To bardzo atrakcyjny stopień, w Książce "Ariadna Misterium" zauważyłem oznaczenie tego punktu jako "siedlisko Księżyca", termą rządzi Saturn ( w Raku... ), dekanatem Księżyc. Ciekawe, czy pracowali przy tym astrologowie... ? Mi... się podoba. Trochę się boję Procjon ( zamachy np JFK ), ale.... ja jestem optymistą i życzę by ta data się spełniła. Odpowiedz Link
andgie Re: JEST DATA ! :-) 24.11.10, 22:39 Mnie niepokoi polkrzyz w dniu slubu: Wenus-Pluton -Saturn. Najbardziej prawdopodobna godzina ceremonii to jedenasta.Jesli tak, Uran, wladca DES tworzy koniunkcje z Wenus,hmm, takie sobie dla mnie. Zrobilam horoskop wektorowy dla pary: potrojna koniuncja Slonce,Wenus,Merkury. Jak slodko Czysta, delikatna milosc.No,poniewaz w Baranie,moze nie az tak delikatnie Odpowiedz Link
dzika_plaza Re: JEST DATA ! :-) 25.11.10, 09:30 A pięciostopniowa koniunkcja jej Marsa do jego Saturna działa? Do tego Saturn kwadratura Słońce i Saturn kwadratura Księżyc? Odpowiedz Link
andgie Re: JEST DATA ! :-) 25.11.10, 17:24 Tez mi to przyszlo na mysl, szczegolnie Saturn w kwadraturze do Swiatel. Odnosze wrazenie, ze w plotkach, jakoby Kate byla "pod pantoflem" i robila wszystko, co od niej wymaga dwor, jest sporo prawdy. Z drugiej strony William mogl sie czuc pod presja , ciagle pytany o slub. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Książe William. 25.11.10, 12:40 szczepan4053 napisał: Aspekty ma nieciekawe??? a kto powiedzial ze krol powinien miec bardzo harmonijny horoskop i niby dlaczego? Donald Tusk jest premierem a ma w horoskopie scisly Wielki Krzyz.... Odpowiedz Link