xolotl 26.08.05, 21:54 Czy wiecie jaką rolę odgrywają te planetoidy w horoskopie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manole Re: Prozerpina i Selena 26.08.05, 22:28 xolotl napisał: > Czy wiecie jaką rolę odgrywają te planetoidy w horoskopie? PP. Rozumiem, że chodzi o planetoidy krążące w pasie między Marsem a Jowiszem, czyli: (26) Proserpina i (580) Selene. Jeśli tak, to sądzę, że na pewno nie odgrywają one kluczowej roli w horoskopie, ale wszystko zależy od tego, gdzie się one znajdują. Rosyjscy astrologowie mówią również o Selene jako niewidocznym satelicie Ziemi (tzw. "Biały Księżyc"). O ile dobrze pamiętam, Prozerpina w niektórych szkołach astrologicznych też uchodzi nie za planetoidę, a za hipotetyczne ciało niebieskie. Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
anahella Re: Prozerpina i Selena 27.08.05, 01:38 Donka Madej kiedys stwierdzila, ze Selene daje nadzieje tam, gdzie odbiera ja Lilith. Nie wiem natomiast o ktorym obiekcie sie wyrazala. Odpowiedz Link
makaryna Re: Prozerpina i Selena 27.08.05, 10:49 manole napisał: > xolotl napisał: > > > Czy wiecie jaką rolę odgrywają te planetoidy w horoskopie? > > PP. Rozumiem, że chodzi o planetoidy krążące w pasie między Marsem a Jowiszem, > czyli: (26) Proserpina i (580) Selene. Jeśli tak, to sądzę, że na pewno nie > odgrywają one kluczowej roli w horoskopie, ale wszystko zależy od tego, gdzie > się one znajdują. > > Rosyjscy astrologowie mówią również o Selene jako niewidocznym satelicie Ziemi > (tzw. "Biały Księżyc"). O ile dobrze pamiętam, Prozerpina w niektórych szkołach > > astrologicznych też uchodzi nie za planetoidę, a za hipotetyczne ciało > niebieskie. > > Piotr Piotrowski Swego czasu natknelam sie na ciekawy link na temat Bialego Ksiezyca (Arta) i Sredniego Bialego Ksiezyca (Selena)... Wszystko po rosyjsku, a czytanie cyrylicy niestety przychodzi mi z trudnoscia, niemniej cos tam jest przetlumaczone na angielski www.astrologer.ru/book/light_moon/index.html.en Odpowiedz Link
neptus Re: Prozerpina i Selena 28.08.05, 16:28 makaryna napisała: > Swego czasu natknelam sie na ciekawy link na temat Bialego Ksiezyca (Arta) i Sr > edniego Bialego > Ksiezyca (Selena)... Wszystko po rosyjsku, a czytanie cyrylicy niestety przycho > dzi mi z trudnoscia, > niemniej cos tam jest przetlumaczone na angielski > www.astrologer.ru/book/light_moon/index.html.en Masz link do tekstu po rosyjsku? Mnie dużo łatwiej czytać cyrylicę niż angielski. Odpowiedz Link
manole Re: Prozerpina i Selena 29.08.05, 01:05 neptus napisała: > Masz link do tekstu po rosyjsku? Mnie dużo łatwiej czytać cyrylicę niż > angielski. > Może to będzie tak: www.astrologer.ru/book/light_moon/index.html.ru PP Odpowiedz Link
xolotl Re: Prozerpina i Selena 27.08.05, 11:12 Dzięki za podpowiedzi, pytałem o te dwie planetoidy, bo są wyróżnione w (serbskim chyba) programie ZET 7 i zaciekawiło mnie dlaczego akurat one. Odpowiedz Link
makaryna Re: Prozerpina i Selena 27.08.05, 12:16 xolotl napisał: > Dzięki za podpowiedzi, pytałem o te dwie planetoidy, bo są wyróżnione w > (serbskim chyba) programie ZET 7 i zaciekawiło mnie dlaczego akurat one. Zet 7 to chyba rosyjski program, ale glowy nie daje... I chyba tu chodzi o Selene jako Bialy Ksiezyc www.zaytsev.com/history2003.html znalazlam tam taki urywek "Parameters for Selena (White Moon by P.P.Globa) have been transferred from the "Chart Settings" window ("Misc." tab) to the catalog of fictitious planets (Virtuals.lst) as the first predefined item " Odpowiedz Link
manole Re: Prozerpina i Selena 27.08.05, 15:20 makaryna napisała: > Zet 7 to chyba rosyjski program, ale glowy nie daje... PP. Tak, to jest rosyjski program i choć liczy on wiele planetoid, to akurat w tym przypadku nie chodzi wcale o małe planety, ale o hipotetyczne ciała niebieskie. Piotr Piotrowski Odpowiedz Link