• neptus Matematyk 17.01.06, 18:37
      Bardzo zdolny matematyk - logik. Jego wyróżniona praca magisterska miesciła się
      na 2 stronach A4. "Po prostu" odkrył i udowodnił kilka nowych twierdzeń
      logicznych. Dokładna koniunkcja Merkury-Saturn-węzeł w Raku, Słońce w Raku.
      Ponadto forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=35071058&a=35136988
      • potrek Re: Fizyk 18.01.06, 08:36
        Twórca teori E = mc2 miał konincje Merkury/Saturn. Ale to nie regóła i debile z
        tym asektem tez się rodzą.
        Pozdrawiam potrek
        • neptus Re: Fizyk 18.01.06, 15:16
          On był również wielkim matematykiem. Zanim doszedł do mc2 musiał rozpracować
          całą potężną teorię matematyczną.
          Merkury/Saturn to znakomity materiał na matematyka lub szpiega.
        • cytryna76 Re: Fizyk 20.01.06, 20:19
          Moja ciocia ma zerową koniunkcję merkurego i saturna w wadze w domu 11 - jest
          doktorem matematyki. W liceum była z matmy tak dobra, że z powodu genialnie
          zdanej matury miała wolny wstep na wszystkie uczelnie.
    • arcoiris1 Chemik 17.01.06, 20:40
      • arcoiris1 Re: Chemik 17.01.06, 20:44
        doktorat z chemii fizycznej stosowanej: Słonce i Neptun w Skorpionie, Asc-
        Baran, Jowisz w Raku w domu 3, kon Uran/Pluton w Pannie w 6, Strzelec oraz Mars
        i Wenus w kon w Strzelcu w 9, Saturn w Rybach w 12, natomiast Księzyc w Wodniku
        w 11
        • janina62 Re: PRZECIETNI ZJADACZE CHLEBA 18.01.06, 10:39
          kasjerka, pracownk biurowy,produkcyjny, budowlaniec itp...to jest zdecydowana
          większość w świecie;
          upominam sie o nich, bo możnaby pomyśleć że po ziemi intelektualiści tylko chodzą
          /a tych jest własnie garstka w porównaniu z całą resztą zwykłych ludzi/pzdr
          • dora76 Re: PRZECIETNI ZJADACZE CHLEBA 18.01.06, 11:20
            Wiesz Janina swego czasu w Polsce pracowalam dla centrali duzej sieci
            hipermarketow i mialam duza stycznosc z osobami pracujacymi w sklepach -
            szczegolnie z kasjerami i wiesz nigdy nie spotkalam osoby, ktora powiedzialaby
            ze lubi swoja prace i to jest jej/jego wymarzona praca - taka prace sie
            przyjmuje tylko w wyniku braku innej pracy... swiadczy o tym rotacja
            pracownikow... zreszta raz jeden w zyciu siedzialam na kasie - dokladnie jeden
            dzien i nigdy w zyciu wiecej (chyba, ze mnie zycie bardzo zmusi do tego) to
            jest strasznie ciezka praca... napawde wiele podziwu dla tych kobiet i
            dziewczyn, ktore sa zmuszone do wykonywania tej pracy...
            Ale np. budowlancow spotkalam takich co mowili, ze oni lubia to co robia -
            zazwyczaj byly to osoby okreslane "zlota raczka"...
            • lwi2 Re: kasjerka 18.01.06, 15:01
              Silne stellum w Pannie w 8 domu, Ascendent w Koziorożcu, Księżyc w 6 domu. Dużo
              ziemi i bardzo harmonijny horoskop (bez trudnych aspektów). Zadowolona z pracy
              kasjerki, nie chce jej zmieniać, raczej martwi się czy dotrwa na niej do
              emerytury, a jest to jej pierwsza praca (!).
              Lwi
              • dora76 podziwiam... 18.01.06, 15:15
                Zwracam honor... napisalam o swoich doswiadczeniach z duzymi hipermarketami,
                szczegolnie w duzych miastach jak Warszawa, Poznan czy Krakow to jest tragedia
                (w mniejszych miastach jest troche lepiej, a z malymi sklepami nie mam
                doswiadczen)... chyba wszyscy wiedza o tym ale nikt nie chce mowic... zreszta
                ja sie przez 2 lata tyle napatrzylam, ze caly czas hipermarkety
                nazywam "obozami pracy"... ale tez wiele lat obserwowalam w mojej mamy pracy
                jak ludzie mogli sie cieszyc z zawodu sprzedawcy czy kasjera i naprawde nimi
                byli... ale to byly zupenie inne czasy w handlu...
    • undyna Re: ZAWOD 18.01.06, 15:47
      to może z innej beczki, jaki zawód byście wynaleźli dla faceta ze stellum w
      wadze w II/III domu i ziemskim wielkim trójkątem AC/MC/Mars w V domu?smile
    • ogrom radiowiec 18.01.06, 18:20
      • astrofru Re: radiowiec 20.01.06, 11:34
        uczestniczyłam kiedyś w otwarciu stacji radiowej, skąd przyjechali najlepsi
        prezenterzy ze stacji zrzeszonych w tym samym radio, z innych miast. Cztery
        osoby z sześciu miały Księżyc w Baranie, piąty asc w Lwie. Zdecydowanie wyraźny
        żywioł ognia.
        • limetka77 Re: radiowiec 20.01.06, 12:05
          Trzech znanych radiowców, o ile mam dobre dane:
          - stellium Słońca i dwóch planet w Wodniku, Księżyc w Lwie gdzieś koło Plutona,
          - Słońce w Baranie, Księżyc w Skorpionie, Asc w Bliźniętach,
          - Słońce w Wadze, Księżyc w Lwie.
        • cytryna76 Re: radiowiec 20.01.06, 20:22
          Znałam faceta, który co prawda radiowcem nie był, ale jest to jego wielkie
          niespełnione marzenie, do tego ma predyspozycje w tym kierunku i ... on też ma
          księżyc w baranie w 7 domu. Do tego, słońce na Mc (rak), merkury we lwie w 7
          domu, asc w wadze, mars w 5 domu w wodniku.
    • ogrom motorniczy, pan prowadzący autobus 18.01.06, 18:21
    • am98 Dziennikarz sportowy 16.04.06, 03:11
      występujący w telewizji (popularny):
      MC w Rybach. Neptun w V domu w jednym tylko aspekcie z Plutonem. Jowisz w domu
      VI w sextylu do koniunkcji Marsa i Wenus w IV. Planety osobiste w domu IV i V.
      Brak kwadratur miedzy planetami. Saturn kwadratura MC.
    • am98 MYŚLICIEL 16.04.06, 03:19
      MC w Koziorożcu.
      Jowisz trygon ASC.
      Wenus trygon DSC.
      Lilith koniunkcja DSC.
      ASC opozycja DSC
      MC opozycja IC
    • ofiara-saturna Opiekun osób starszych 16.04.06, 03:56
      W innym miejscu tego wątku napisałam o swoich doświadczeniach z zawodem
      tłumacza, ale muszę dorzucić też o tym. Mam Wenus z Jowiszem w koniunkcji w 6
      domu i w czasie tranzytu Saturna przez mój 12 dom pracowałam przez prawie rok
      jako opiekunka w domu spokojnej starości i do tego zawodu, wyobraźcie sobie,
      też mam powołanie, w każdym razie dawało mi to niesamowitą satysfakcję i
      zadziwiająco łatwo mi przychodziło wkładać w to całe serce i robić to naprawdę
      dobrze. Nie da się ukryć, że gdyby przyszło wybierać, wolałabym być tłumaczem,
      ale jednak rozważam bardzo poważnie możliwość pozostania w zawodzie opiekuna,
      albo edukacji w kierunku pielęgniarskim i coś jest w tym, co mnie bardzo
      mocno "ciągnie". (A nawiasem mówiąc to miałam w życiu okazję "przetestować"
      chyba ze 20 zawodów, chyba dlatego, że m. in. mam Urana w opozycji do Marsa,
      który sobie siedzi na MC, którego jest władcą, a władcą 6 domu jest Saturn, w
      opozycji do Słońca, władcy Asc. itd. itd....)
      • male_conieco wałkoń, wolny ptak, bezzawodowiec :) 18.04.06, 09:08
        coś mi się wydaje, że to ja. Jakoś nie potrafię się określić, skierować w jeden
        określony zawód. Praca po kilku dniach wydaje mi się nudna i męcząca, choć np.
        podchodzę do niej "na hurrrra", z ogromnym entuzjazmem ("opiekunka dziecka?
        fajnie! kocham dzieci! będziemy się świetnie bawić!" albo: "call center?! super!
        pogadam sobie przez telefon!") a potem bach! tracę entuzjazm i z dnia na dzień
        rezygnuję. A mam Urana na MC, Merkurego w bliźniakach (ale w IV domu)i, Wenus w
        II domu, w baranie. Słomiany ogień i lenistwo.. Dodam, że z wyborem studiów
        miałam okropny kłopot, na szczęście tuż przed terminem składania papierów
        zapaliłam się do filozofii. Jowisz w IX domu, w Skorpionie. A może któs ma
        pomysł, co z takim układem można ze mnie zrobić wink
      • am98 Re: Opiekun osób starszych 20.04.06, 01:16
        ofiara-saturna napisała:

(A nawiasem mówiąc to miałam w życiu okazję "przetestować"
        > chyba ze 20 zawodów, chyba dlatego, że m. in. mam Urana w opozycji do Marsa,
        > który sobie siedzi na MC, którego jest władcą, a władcą 6 domu jest Saturn, w
        > opozycji do Słońca, władcy Asc. itd. itd....)

A propos Urana (bo to zapewne o "niego" idzie mam jego w VI domu w kwadracie do
        MC i jednocześnie w kwadracie do kon. Marsa z IC ...smile))))...miałam kiedyś
        takie dziwne zdarzenie...Zostałam zaproszona na rozmowę w sprawie pracy ze
        względu na nazwisko.... Posiadam bardzo w Polsce popularne (od kilku lat "na
        topie") nazwisko. Rekrutujący oświadczył, że chciał sprawdzić kto to jest ta
        M.i dlatego zaprosił mnie na rozmowę. Przyjął mnie do pracy. Zostałam zwolniona
        po chyba 10 miesiącach, a przełożony (nie ten, który mnie przyjmował) tego
        samego dnia zaproponował mi pracę w innej firmie... Następnego dnia poszłam do
        innej pracy.
        Podobno w życiu nie ma przypadków, są tylko prawidłowości...
    • am98 Kierowca ciężarówki 18.04.06, 09:48
      Wenus w X w kon z MC, Słońce w IX w koniunkcji z MC, Jowisz w V domu, ale Uran
      i Pluton w VI w kwadracie do Słońca. Osoba ta posiada talent artystyczny
      artysta plastyk z zamiłowania - niespełniony. Silna motywacja do posiadania
      pieniędzy i materialnego bezpieczeństwa - z powodzeniem wykonuje zawód
      kierowcy ciężarówki. Pracuje dla siebie i na siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka