Gość: Karolina
IP: *.dynamic.chello.pl
20.02.14, 21:15
dobry wieczór,
mój dziadek ma abonament w sieci PLAY od lutego 2013 (umowa na 18 miesięcy). Na przełomie listopada / grudnia 2013 otrzymał kilkanaście smsów premium z numeru 7363 (treść dotyczyła super wygranej, później dlaczego jeszcze nie odpisuje skoro wygrał itp). Na kolejnej fakturze pojawiła się informacja, że wysłał 14 smsów premium (łączna kwota około 60 zł).
Dziadek utrzymuje, że nie odpisywał na te smsy tylko je od razu kasował. Sprawdziłam w jego telefonie, w skrzynce nadawczej. Ma tam faktycznie 14 smsów wysłanych, ale w żadnym z nich nie ma treści, są puste.
Mój dziadek nie jest specem technicznym ale śmiem twierdzić, że naprawdę żadnych smsów nie wysyłał. Przeczytałam gdzieś, że w PLAYU bywa, że płaci się za samo otrzymywanie takich smsów jeżeli się ich nie zablokuje. Ale biorąc pod uwagę, że dziadek jest użytkownikiem sieci od lutego, a sprawa zdarzyła się kilka miesięcy później, nie mógł wiedzieć że ma ją w ogóle aktywowaną.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia i czy można coś z tym zrobić? (nadmienię, że dziadek napisał reklamację, nie została przyjęta)