milena-2006
30.10.11, 12:54
Witam. Jestem abonentką Dialogu [pakiet: telefon + telewizja + internet] i w końcu doczekałam do zakończenia okresu obowiązywania umowy. Myślę o zmianie operatora, bo od ok. pół roku z internetu i telewizji Dialogu w zasadzie nie da się korzystać. Męczą mnie ciągłe krótkotrwałe, ale dość częste, przerwy w dostępie do internetu, które oczywiście powodują, że w tym czasie nie dziala również telewizja. Wielokrotne zgłoszenia awarii i próby ich usunięcia przez Dialog nie przyniosły pozytywnego rezultatu, a lepszej technologii pod moim adresem zamieszkania rzekomo nie można zainstalować. Myślałam o Vectrze (cyfrowej, nie analogowej) [o takim samym pakiecie, ewentualnie, żeby w Dialogu zostawić telefon, a z Vectry wziąć internet + TV], ale nie wiem jak w praktyce wygląda wywiązywanie się przez nią umowy. Czy są jakieś problemy techniczne, przerwy w dopływie internetu, awarie w działaniu telewizji. Wątek dotyczy tych dwóch operatorów, bo chodzi mi w zasadzie o pakiet tych trzech mediów: telefon stacjonarny + internet stacjonarny + tv. Nie wiem, czy w Legnicy są dostępne jakiś inne opcje. Mieszkam na Piekarach. Zaznaczam też, że w tym pokoju, gdzie mam zainstalowany TV z Dialogu raczej nie wchodzą w grę platformy cyfrowe, które odbierają program z satelity, bo zachodziłaby konieczność przebijania się z kablami z drugiego końca mieszkania, a tego chciałabym uniknąć. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.