Dodaj do ulubionych

Dialog vs. Vectra

30.10.11, 12:54
Witam. Jestem abonentką Dialogu [pakiet: telefon + telewizja + internet] i w końcu doczekałam do zakończenia okresu obowiązywania umowy. Myślę o zmianie operatora, bo od ok. pół roku z internetu i telewizji Dialogu w zasadzie nie da się korzystać. Męczą mnie ciągłe krótkotrwałe, ale dość częste, przerwy w dostępie do internetu, które oczywiście powodują, że w tym czasie nie dziala również telewizja. Wielokrotne zgłoszenia awarii i próby ich usunięcia przez Dialog nie przyniosły pozytywnego rezultatu, a lepszej technologii pod moim adresem zamieszkania rzekomo nie można zainstalować. Myślałam o Vectrze (cyfrowej, nie analogowej) [o takim samym pakiecie, ewentualnie, żeby w Dialogu zostawić telefon, a z Vectry wziąć internet + TV], ale nie wiem jak w praktyce wygląda wywiązywanie się przez nią umowy. Czy są jakieś problemy techniczne, przerwy w dopływie internetu, awarie w działaniu telewizji. Wątek dotyczy tych dwóch operatorów, bo chodzi mi w zasadzie o pakiet tych trzech mediów: telefon stacjonarny + internet stacjonarny + tv. Nie wiem, czy w Legnicy są dostępne jakiś inne opcje. Mieszkam na Piekarach. Zaznaczam też, że w tym pokoju, gdzie mam zainstalowany TV z Dialogu raczej nie wchodzą w grę platformy cyfrowe, które odbierają program z satelity, bo zachodziłaby konieczność przebijania się z kablami z drugiego końca mieszkania, a tego chciałabym uniknąć. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • jobi Re: Dialog vs. Vectra 01.11.11, 17:37
      Mam Vectrę - TV + internet od dobrych paru lat i nie narzekam.
      Przerw w dostawach sygnałów nie odczułam, tv chodzi bez problemów, tak samo internet (nawet szybciej mi chodzi niż mam w umowie).
      Jak jest jakiś problem dzwonię na infolinię i bardzo często po paru minutach mam wszystko ponaprawiane. W ciągu 5 lat miałam tylko jeden poważny problem na rozwiązanie którego musiałam czekać dzień.
    • kw72 Re: Dialog vs. Vectra 30.11.11, 15:17
      Witam,

co do vectry.
      1. Telewizja nadaje ok, jednak zmieniają sobie kanały z Twojego pakietu z możliwością wypowiedzenia do 30dni, ale list wysyłają pod koniec tego okresu wypowiedzenia.
      2. Telefon stacjonarny - nie zauważyłem niedociągnięć.
      3. Internet stacjonarny - Kupujesz 8Mb - dostajesz w dzień ok.0,9Mb.
      4. Serwisanci nierzetelni i aroganccy, jeżeli wogóle do Ciebie mają ochotę przyjść - a wystałem się jak zwykle w siedzibie dwa razy po ok.1godz.
      Także sprawa z internetem nierozwiązana.
      5. Jak lubisz siedzieć po nocach, to net działa na 8Mb.
      6. Podpisanie umowy oczywiście z uśmiechem i od ręki.

Czy polecam...?
      • milena-2006 Re: Dialog vs. Vectra 02.12.11, 19:08
        Decyzja zapadła. Z Dialogu nie dało się już dłużej korzystać. Założyłam Vectrę. Na razie jestem zadowolona z tej zmiany. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za rady
      • jobi Re: Dialog vs. Vectra 02.12.11, 21:07
        kw72 napisał:

> 4. Serwisanci nierzetelni i aroganccy, jeżeli wogóle do Ciebie mają ochotę przy
        > jść - a wystałem się jak zwykle w siedzibie dwa razy po ok.1godz.
        > Także sprawa z internetem nierozwiązana.

A po co łazisz do siedziby. Byłam raz i mi przeszło. Wszystkie problemy załatwiam telefonicznie z BOK. Zwłaszcza jak coś się dzieje z internetem, to w siedzibie ci nie pomogą, bo musisz być w domu, żeby podać różne dziwne numerki. Podobnie z telewizją. Nie marnuję czasu, i większość da się załatwić przez serwis bez wizyty serwisantów.
        • magda1039 Re: Dialog vs. Vectra 16.12.11, 15:20
          Ja korzystałam z Vectry 8 lat - TV i internet i słowo że nigdy nie miałam żadnych problemów, naprawdę, ani z Tv ani z netem, raz przy wichurze niebyło tv ale chyba ze 2 godziny, net smigał super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka