sibeliuss 24.05.10, 23:25 Koleżanka w pracy deklaruje się jako wróg rasizmu, pytam czy chciałaby aby jej jedyna córka związała się z czarnoskórym facetem i urodziła jej gromadkę czarniutkich wnucząt? No wolałaby białe wnuczęta, uśmiałem się. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: Kolor skóry 24.05.10, 23:55 Czasami z takich związków rodzą się w miarę białe dzieci. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kolor skóry 25.05.10, 08:20 Gdzies przeczytalam, ze dzieci mieszane sa najladniejsze i potrafia z nich wyrosnac prawdziwe pieknosci ... Osobiscie uwazam, z maja wiecej wyrazu niz rasa biala. Odpowiedz Link
the-only.salcia Re: Kolor skóry 25.05.10, 09:14 Dzisiaj gro ludzi korzysta z solarium dla czekoladowego odcienia skóry. Nie ma co ukrywać, że mulatki są bardzo ładne, jednak nie chciałabym, aby w mojej rodzinie był czarnoskóry, lecz gdyby coś takiego się zdarzyło, mówi się trudno. Trzeba się pogodzić i zaakceptować. A wnuki kochać takimi jakimi są, bez względu na kolor skórki. Takie ja mam zdanie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kolor skóry 25.05.10, 09:39 gazeta_mi_placi napisała: > Czasami z takich związków rodzą się w miarę białe dzieci. A czy to ma znaczenie, że białe lub w paski? Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Kolor skóry 25.05.10, 11:15 W Polsce gdzie panuje duża nietolerancja ma to znaczenie niestety. Odpowiedz Link
king.james Re: Kolor skóry 25.05.10, 09:42 Kolor skóry byłby mi obojętny, jak i zresztą to, czy miałoby np. nieco skośne oczy. Ciężko byłoby natomiast wtedy, gdyby moje dziecko związało się z osobą z zupełnie innego kręgu kulturowo-religijnego i wiązałoby się to z fundamentalnymi zmianami w jego życiu. Swego czasu były poruszane w mediach historie małżeństw Polek z Muzułmanami. Oczywiście nie jestem w stanie stwierdzić, ile prawdy jest w tych historiach, ale jeśli tak by miało wyglądać życie mojej córki (totalne podporządkowanie się, wyrzeczenie się własnych zasad, wierzeń itd.), to mówię stanowcze "nie". Gdyby natomiast związała się z człowiekiem, który pochodzi z Bliskiego Wschodu, ale nie przywiązuje większej wagi do religii, a zdążył nieco nasiąknąć kulturą europejską, to wtedy bym raczej obaw nie miał. Odpowiedz Link
the-only.salcia Re: Kolor skóry 25.05.10, 09:49 Miłość jest ślepa i głucha na wszelkie argumenty. Masz rację King, tylko czy aby dziecko posłucha. Rację przyzna wtedy, kiedy już jest źle i czas wracać do mamy i taty. Często z przychówkiem, o które zawzięcie walczy ich tata. Co nie miara wtedy kłopotów. Odpowiedz Link
king.james Re: Kolor skóry 25.05.10, 09:58 the-only.salcia napisała: > Miłość jest ślepa i głucha na wszelkie argumenty. Masz rację King, tylko czy ab > y dziecko posłucha. Jeśli miałbym jakieś "ale", to na pewno bym głośno o tym powiedział, ale w żadnym wypadku nie próbowałbym wpływać na decyzję. Więc nie ma tematu "czy posłucha". Odpowiedz Link
the-only.salcia Re: Kolor skóry 25.05.10, 10:57 King, może masz rację. Pisałam z mojego punktu widzenia i mimo wszystko córce przedstawiłabym za i przeciw, oraz pozostawiła jej wolny wybór z góry zakładając, że moje argumenty i tak nie odniosą skutku. Obawiałabym się, że kiedyś mogłaby mi zarzucić, że nie otworzyłam jej oczu. Dzieci potrafią być bezwzględne, a szczególnie gdy im się nie wiedzie. Wydaje mi się, że spokojna rozmowa nie jest wpływaniem na decyzję. Może się mylę. Odpowiedz Link
halev Re: Kolor skóry 25.05.10, 09:50 Moja kuzynka wyszła za mąż za Araba. Szybko skończyła się ta bajka o śniadolicym księciu. I bardzo przykro się skończyła. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kolor skóry 25.05.10, 10:16 halev napisał: > Moja kuzynka wyszła za mąż za Araba. Szybko skończyła się ta bajka o śniadolicym księciu. I bardzo przykro się skończyła. > Naiwność zawsze słono kosztuje. Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Kolor skóry 25.05.10, 11:45 Mnie bardzo sie podobaja mulaci.Dzieci sa sliczne.Mam w klatce czworke chlopakow juz podrosnietych .Wszyscy uroczy. Odpowiedz Link
halev Re: Kolor skóry 31.05.10, 21:17 mi.ka.n napisała: > Mnie bardzo sie podobaja mulaci.Dzieci sa sliczne.Mam w klatce czworke chlopako > w > juz podrosnietych .Wszyscy uroczy. W ogóle mieszanki rasowe często są bardzo interesujące. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kolor skóry 31.05.10, 21:30 Cytat > Moja kuzynka wyszła za mąż za Araba. Szybko skończyła się ta bajka o śniadolicym księciu. I bardzo przykro się skończyła. Arab Arabowi nierowny ... W Malmö wiele Polek ma za mezow Palestynczykow, i to sa bardzo szczesliwe malzenstwa. Ale np. Kurdowie z Iraku to barbarzyncy ktorzy w obronie honoru zabijaja wlasne corki i siostry. Odpowiedz Link
1_konkretna Re: Kolor skóry 01.06.10, 07:54 ....bo trzeba za kolorem skóry zobaczyć człowieka! Odpowiedz Link