agablues Re: To może o filmach? 14.03.04, 20:47 Znowu za szybko poszło! Wczoraj byli Nietykalni W TVP. Po raz kolejny oglądałam z wielką przyjemnością. Są takie filmy, które mogę oglądać wiele, wiele, wiele razy. A Wy ?? Odpowiedz Link
smia Re: To może o filmach? 15.03.04, 18:58 tylko, zeby nie bylo, ze jestem snobka, ok? 1. Siodma Pieczec Bergmanna. uwielbiam, uwielbiam, wyszukiwanie detali, znaczen, drugiego dna w tym przeswietnym filmie sprawia mi wielka przyjemnosc 2. Wsciekly Byk Scorsese... mlody de Niro, jeszcze nie zmanierowany, swietnie zrobiony film, dialogi jak z wloskiej dzielnicy NYC 3. Mis - wiecie dlaczego, zapewne 4. Seksmisja - kiedys... znalismy z bratem na pamiec, siedzielsmy w samochodzie i gadalismy dialogami z Seksmisji podczas rodzinnych podrozy, co rodzicow doprowadzalo do pasji Odpowiedz Link
koszysta Re: To może o filmach? 14.03.04, 20:51 "Ten potwór Buddy" z Kevinem Spacey-właśnie skończyłem oglądać. Początek odrzucający ale potem nie żałowałem. Poruszający obraz świata bez uczuć. W dodatku zakończenie zaskakujące ale w inny niż przewidywałem sposób. K.S. na poziomie, jak zwykle. Odpowiedz Link
koszysta Re: To może o filmach? 14.03.04, 20:53 Ponieważ nie przeczytałem poprzedniej wypowiedzi więc odpowiadam: są, np. "Sok z Żuka". "Ten potwór Buddy" raczej nie jest filmem, którego oglądanie chciałbym co jakiś czas znosić, choć jest interesujący. Odpowiedz Link
agablues Re: To może o filmach? 14.03.04, 21:51 Ten potwór Buddy - też kiedyś zrobił na mnie wielkie wrażenie, ale kiedy ostatnimi czasy go powtarzano - nie oglądałam. Ten "Sok z Zuka" - ciągle gdzieś się przewija, a ja do tej pory go nie wiedziałam. Należy do innej kategorii filmów- o których jest głośno, a ja jakoś nie mogę się zebrać i obejrzeć. Do tej pory nie widziałam Gladiatora, Pięknego umysłu, a z ostatnich - Ostatniego Samuraja - chociaż jest właściwie pod ręką...Zupełnie nie wiem dlaczego mnie nie pociąga.. -- Odpowiedz Link
ashek Re: To może o filmach? 15.03.04, 00:20 "Gra pozorów" - zawsze ogladam gdy powtarzają w tv, może nie wprawia mnie w dobry nastrój, ale za każdym razem jest to przeżycie. Z innej beczki to "Pół żarten, pół serio" - chyba samo się tłumaczy. A zupełnie przypadkowo w czwartek lub piątek obejrzałem w tvp "Joe, the King".I jeśli ktoś nie widział to polecam gorąco. Bardzo warto. Film, który jeszcze długo po obejrzeniu nosisz w sobie. pzdr. tom(ashek) Odpowiedz Link
babik Re: To może o filmach? 15.03.04, 09:44 Wczoraj obejrzałem "Good bye Lenin" i powiem Wam , że mile byłem zaskoczony. Nie jestem miłośnikem niemieckiego kina , ale tutaj chłopaki zrobili dobrą robotę. Może nie jest to jakieś porywające kino , ale mimo wszystko polecam. A film , który mógłbym oglądać bez końca to "Blade runner" i niech nikt mi nie mówi , że to Sf w związku z tym film bez wartości. Odpowiedz Link
candycandy Re: To może o filmach? 15.03.04, 17:32 Nasza TVP dała wczoraj niezły zestaw - Dziewiąte wrota (przynajmniej początek fajny, no i potem też nie najgorzej, tylko końcówka spartaczona, ale miło popatrzeć na grę Deep'a i Dzieci niebios. Ten drugi film powinni obejrzeć wszyscy z ambicjami, by przekonać się, że czasem można marzyć o 3 miejscu Odpowiedz Link
pax_tibi Re: To może o filmach? 15.03.04, 19:04 moim ulubionym filmem jest "Wszystko o mojej matce" Almodovara, w ogóle lubię jego filmy, dają do myślenia i są dobrze zrobione Odpowiedz Link
agablues Re: To może o filmach? 15.03.04, 19:48 candycandy napisała: > Ten drugi film powinni obejrzeć > wszyscy z ambicjami, by przekonać się, że czasem można marzyć o 3 miejscu > oj, szkoda, ze nie wiedziałam !! Odpowiedz Link
candycandy Re: To może o filmach? 16.03.04, 19:00 W wypożyczalni powinni mieć, poszukaj, dobrze się ogląda Odpowiedz Link
bubster Re: To może o filmach? 15.03.04, 19:08 "Requiem dla snu" " Cinema Paradiso" "Wywiad z wampirem" (ale po 5 razie trochę sie opatrzył) może jeszcze parę by się znalazło Odpowiedz Link
ada296 Re: To może o filmach? 16.03.04, 23:11 Requiem też Godziny 8 kobiet - perełeczka ostatnio Między słowami Odpowiedz Link
bubster Re: To może o filmach? 18.03.04, 11:29 > 8 kobiet - perełeczka milusi filmik na poprawę humoru Odpowiedz Link
agablues Re: To może o filmach? 06.05.04, 17:58 Dzisiaj w dwójce Forrest Gump to jeden z filmów, które mogę oglądać wiele razy Odpowiedz Link
sloggi Forrest Gump 06.05.04, 23:06 Film kultowy, miło było obejrzeć go dziś znów w TV. Odpowiedz Link