Dodaj do ulubionych

Oddam ojca w dobre ręce

27.10.10, 18:54
Marek mieszka tu od dwunastu lat. Tylko raz odwiedziła go córka. Od Jerzego odwróciła się rodzina, dlatego często walczy z trudnymi wspomnieniami. Elżbieta tęskni za domem rodzinnym, a Danuta czasem narzeka na dolegliwości "starczego wieku".
polskalokalna.pl/wiadomosci/lodzkie/news/oddam-ojca-w-dobre-rece,1547648,234
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Oddam ojca w dobre ręce 27.10.10, 19:58
      A jest i tak:
      tygodnik.onet.pl/30,0,54349,artykul.html
    • skiela1 Re: Oddam ojca w dobre ręce 27.10.10, 21:48
      Domy spokojnej starosci to wspanialy pomysl,pod warunkiem ze seniorzy czuja sie tam dobrze i bezpiecznie a rodzina odwiedza regularnie.
      • czarn_a_iwka Re: Oddam ojca w dobre ręce 30.10.10, 13:26
        To jest dobry pomysł, pod warunkiem, ze senior wie, ze jest ktoś kto go bardzo kocha, ale z różnych przyczyn nie może się nim stale zajmować. Widziałam za granica taki dom ale oni nie mówią o nich domy starości, czy domy opieki, to są domy zasłużonego odpoczynku. Tam na weekendy są seniorzy albo zabierani do domów swoich dzieci, albo dzieci przyjeżdżają do nich, widziałam jak na plażę przyjechało kilka wózków ze staruszkami i dość duże rodziny były w ich otoczeniu, śmiali się, później poszli do miejscowej restauracji przy plaży, każdy na seniora patrzył prawie z uwielbieniem. Dopiero kilka dni później zobaczyłam, ze kilka ulic od mieszkania w którym mieszkałam był właśnie dom zasłużonego odpoczynku.
    • ba-7 Re: Oddam ojca w dobre ręce 30.10.10, 09:59
      Dobry temat na te dni pamięci.
      Codzienna gonitwa i gdzie w niej miejsce na opiekę nad starym rodzicem?
      Rozpaczliwie szuka się dobrego wyjścia, dobrze, że się szuka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka