Dodaj do ulubionych

ONZ bada sprawę

17.08.11, 22:58
W Mogadiszu, stolicy Somalii, tysiące worków z jedzeniem przeznaczonych dla ofiar klęski głodu są rozkradane. Trafiają na targi w sąsiedztwie obozów dla uchodźców, gdzie tysiące ludzi cierpi z powodu głodu. Sprzedawcy każą sobie słono płacić.
[...]
Światowy Program Żywności ONZ od dwóch miesięcy prowadzi śledztwo w sprawie kradzieży
Często zdarza się, że uchodźcy zmuszani są do oddawania darów pod groźba usunięcia z obozu.
Organizacja Narodów Zjednoczonych zapowiedziała podjęcie śledztwa w sprawie
[....]
Ponad 450 tysięcy rodzin żyje w regionie kontrolowanym przez rebelianckie grupy zbrojne powiązane z Al-Kaidą, do których trudno dotrzeć z pomocą. Zdaniem amerykanów 29 tysięcy somalijskich dzieci w wieku poniżej 5 lat zmarło w wyniku głodu i ciężkich warunków życia.

Też możesz pomóc: Polska Akcja Humanitarna zbiera pieniądze.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,10124687,Znika_jedzenie_dla_glodujacych_Somalijczykow__Trafia.html
Ja tez moge pomoc?
Komu?
Ja nie ufam zadnym organizacjom, a to co dam i tak rokradna najpierw te szlachetne organizacje a pozniej reszta.
Obserwuj wątek
    • marcin_rz Re: ONZ bada sprawę 18.08.11, 03:41
      z tego samego powodu ja nie ufam panstwu, ktorego instytucje sa tak samo marnotrawne Ponizej kopiuj wklej z bloga ulubionego dla wielu Janusza Korwin Mikke. Lubie go, bo czesto chlop ma racje:

„Gazeta Wyborcza” biadoli, że samorządy dostają dotacje na 150 tys. uczniów niepełnosprawnych, ale zamiast finansować logopedę czy terapeutę, wydają je na dofinansowanie pensji dla nauczycieli lub remonty. A ministerstwu edukacji to odpowiada.
      Dopiero to dostrzegli?!!?
      Gdy pomoc nie jest społeczna, lecz państwowa, to takie zjawisko występuje niemal zawsze! Przypominam słynny przykład ze stanu wojennego, gdzie kuratorium sądu dla nieletnich w Lublinie poprosiło o trzysta-z-czymś par butów dla nieletnich pod'opiecznych; kuria arcybiskupia buty dała – i WSZYSTKIE rozkradli między siebie pracownicy sądu! Ponad 90% pomocy idącej dla niepełnosprawnych przez osławiony PFRON w rzeczywistości wspomaga nie niepełnosprawnych, lecz ich rozmaitych „opiekunów”.
      Dopóki państwo będzie nam zabierało pieniądze i dawało na opiekę rzekomo ”społeczną” - to takie zjawisko jest nieuniknione.
      Bo grabie mają zwyczaj grabić do siebie.
      Mam nadzieję, że Państwo to w lot chwytają!
      JKM (23:28)
      51 komentarzy
      • skiela1 Re: ONZ bada sprawę 18.08.11, 14:46
        Ostatnio bardziej wnikliwe zainteresowalam sie tymi duzymi' organizacjami charytatywnymi'.Toz to jeden wielki przekret.
        • marcin_rz Re: ONZ bada sprawę 18.08.11, 14:54
          to tak jak z misiem, poniżej cytat z kultowego dla niektórych filmu:

Miś: Powiedz mi po co jest ten miś?
          Hochwander: Właśnie, po co?
          Miś: Otóż to! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi?
          Hochwander: Protokół zniszczenia...
          • skiela1 Re: ONZ bada sprawę 18.08.11, 22:42
            Nic dodac nic ujac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka