Dodaj do ulubionych

marsz do kąta

02.10.11, 00:33
W Wielkiej Brytanii stawianie do kąta funkcjonuje pod nazwą „timeout” i jest chętnie praktykowaną metodą wychowawczą. Spopularyzowała ją Jo Frost, czyli telewizyjna Superniania.

Po niej zaś przejęło ją wielu brytyjskich rodziców, oczarowanych jej pozorną skutecznością. Okazuje się jednak, że stawianie do kąta ma swoje wady i choć uczy dyscypliny, to jednak nie każde dziecko na niej skorzysta.

goniec.com/mama/wychowanie/6762,timeout-czyli-marsz-do-kata/
a ktoz z nas nie stal w kacie..smile
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: marsz do kąta 02.10.11, 10:49
      Ja nie stałem smile
      • skiela1 Re: marsz do kąta 02.10.11, 19:22
        sibeliuss napisał:

> Ja nie stałem smile

Ja tez nigdy nie stalamsmile
    • numu Re: marsz do kąta 02.10.11, 12:57
      u nas w szkole nie bylo do konta tylko stac pod tablica z boku tylem do klasyi to bylo gorsze niz w kaciku bezpiecznie
      • ba-7 Re: marsz do kąta 02.10.11, 19:45
        Nie stałam i swoich dzieci nie stawiałam, jakieś to ......nie rokujące big_grin, to stanie.
        • anoagata Re: marsz do kąta 02.10.11, 19:56
          W szkole,mogę to uznać za element kary,lub może na niektórych zadziałać wychowawczo ale w domu?? dziecko na schody lub odosobnione od reszty rodziny,to już jest rozbój rodzica.
    • numu Re: marsz do kąta 02.10.11, 19:57
      skiela1 napisała:

> a ktoz z nas nie stal w kacie..smile

tak napisane zachcecajoco zeby niby luz normalne a sie jak zwykle okazuje ze nikt nie stal tylko ja
      albo sie nie umiecie przyznac bo wszyscy sa zajebisci
      • skiela1 Re: marsz do kąta 02.10.11, 20:05
        za moich czasow/ hehe/to sie nie stalo tylko kleczalo...na grochususpicious
        • numu Re: marsz do kąta 02.10.11, 22:31
          masakra.
          kleczalas???
          • czarek_777 Re: marsz do kąta 02.10.11, 22:54
            Ja klęczałem na grochu smile poza tym dostawałem od Ojca wpierdol kablem od żelazka, grubym pasem od golenia, zwykłym pasem smile i na mordercę nie wyrosłem i swoich dzieci tak nie tłukłem i nie karałem jak mi robiono. Skiela dziewczynka to Jej na pewno nie bito smile
            • numu Re: marsz do kąta 03.10.11, 11:10
              to dobrze ze swoich dzieci nie tlukles.jak kiedys bede mial dziecko to nie bede go bil ani krzywdzil
              • sibeliuss Re: marsz do kąta 03.10.11, 11:19
                U mnie były tyrady i jako karę musiałem coś robić, najgorsze było pielenie ogródka smile
                • numu Re: marsz do kąta 03.10.11, 11:31
                  no co ty.pielenie ogrodka jest zajebiste uwielbiam to robic.w sezonie to wlasnei robie zawodowo i sie spelniam w tym.
                  • ba-7 Re: marsz do kąta 03.10.11, 13:19
                    big_grin Karanie pracą, to jakby zniechęcanie do niej; czy kiedy teraz widzisz pracujących w ogrodzie 'głos wewnętrzny' mówi, że to za karę?
                    • sibeliuss Re: marsz do kąta 03.10.11, 13:26
                      Lubię sadzić, ale nie pielić smile
                      • jedzoslaw Re: marsz do kąta 03.10.11, 13:51
                        Czyli można obejść się bez bicia.
                      • numu Re: marsz do kąta 03.10.11, 15:45
                        no bo zpieleniem to sie tak na poczantku wydaje ze to hujnia.jak zaczynalem to na widok ze polowe ogrodu opielic mialem lzy w oczach i w trakcie myslalem ze nie wytrzymam
                        a potem sie okazalo ze jest ok.najpierw przemysliwujesz zycie a potem jest rodzaj transu o niczym nie myslisz to jest odpoczynek dla umyslu
                        sadzic tez lubie.lubie tez kopac tez sie wpada w trans wtdy
                        zaluje ze nie jestem profesjoanlnym ogrodnikiem bo muglbym wtedy wiecej zarabiac bo jest duzy popyt na to
                        kiedys pracowalem przy prawdziwym ogrodniku i projektancie zieleni duzo mnie nauczyl bylo super tylko sam to schrzanilem i mnei zwolnil
                        a mamie marcina sam zaprojektowalem ogrudek i jest b zadowolona.
                        • sibeliuss Re: marsz do kąta 03.10.11, 16:11
                          numu napisał:

> sam to schrzanilem

Nie obraź się, ale chyba masz w tym wprawę.
                          • numu Re: marsz do kąta 03.10.11, 16:19
                            zato ty masz wprawe w byciu najmadrzejszym na swiecie i wszystkich mozesz bezkarnie oceniac
                            • numu Re: marsz do kąta 03.10.11, 16:52
                              a to co napisales o ujawnianiu prywatnej korespondecji to przeszles samego siebie
                              i nie dlatego ze niemasz wtym racji bo masz.
                              tylko to sie nijak ma do tego co sam reprezentowales
                              kwintesecja niewidzenia belki w wlasnym oku poprostu!!!!!11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka