Dodaj do ulubionych

chyba jednak jajko

26.09.12, 20:57
Coreczka za 5 dni konczy 10 mcy. Po wprowadzeniu zoltka byly wymioty. Zrobilysmy miesieczna przerwe i sprobowalysmy jeszcze raz. Pierwsza porcja przeszla bez problemow, nastepnego dnia corka zwymiotowala przed koncem posilku. Zwymiotowala tez zupke nastepnego dnia, mimo ze jajka juz ni podalam.
Jak dlugo powinnam czekac przed kolejna proba podania jajka? Nie chce nic robic na sile i jej poganiac, z drogiej strony mala i tak nie je duzo, a jajka sa przeciez wartosciowym skladnikiem diety.
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: chyba jednak jajko 27.09.12, 23:34
      Na siłę nic się nie uda. Cóż, może jeszcze miesiąc...? Można też spróbować z innym żółtkiem (z innego, dobrego źródła).
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
    • anadea Re: chyba jednak jajko 30.09.12, 23:41
      Moje dziecko ma teraz 8 miesięcy i jest również uczulone na kurze żółtko. Mi pediatra doradził abym podała żółtko przepiórcze ale dopiero jak mała będzie w okolicach roczku.
      • mae24 Re: chyba jednak jajko 27.11.12, 07:27
        anadea napisała:

> Moje dziecko ma teraz 8 miesięcy i jest również uczulone na kurze żółtko. Mi pe
        > diatra doradził abym podała żółtko przepiórcze ale dopiero jak mała będzie w ok
        > olicach roczku.

Dobijamy do roczku i przymierzam sie do tych przepiorczych jajek. Na poczatrek dam jedno, ale pozniej ile mniej wiecej podac, zeby bulo tyle coi zoltka kurzego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka