czarek_777 11.12.11, 12:32 Żeby biedny wspomagał znacznie zamożniejszych od siebie ? przecież to jawnie anty Janosikowa polityka !! niezalezna.pl/20230-pierwszy-darczynca-iii-rp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_777 Re: Czy to normalne ? 11.12.11, 12:51 1zorro-bis napisał: > jako dobry katolik...-TAK! Dobry katolik pomaga nie bogatszym ale uboższym od siebie i ja tak czynię cz Ty uważasz że powinno być inaczej ? by to biedniejszy wspomagał bogatszego a nie odwrotnie ? niestety ale większość Polaków za tym jest. Chcą ze swych groszowych zarobków dokładać do tego by znacznie bogatsi od Nich byli jeszcze bogatsi a Oni by byli jeszcze biedniejsi. To samobójcza polityka ale trudno, skoro sami tego chcą ? w demokracji wola większości jest decydująca i ja to akceptuję Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy to normalne ? 11.12.11, 12:58 dobry katolik pomoze kazdemu kto go o to poprosi. Znasz inne zasady? Odpowiedz Link
alesgdzietomasz Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 12:51 Gazeta, która ma w tytule zapisane, że jest niezależna, nie jest niezależna. Trybuna Ludu też miała w tytule lud, ale nie poruszano tam kwestii demokratycznych. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 12:57 ...a Trybuna Robotnicza Czarus miala tyle z robotnikami wspolnego co ja z wielbladem..... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 13:03 1zorro-bis napisał: > ...a Trybuna Robotnicza Czarus miala tyle z robotnikami wspolnego co ja z wielb > ladem..... Padło stwierdzenie więc zapytam - a od kogo zależna jest Niezależna ? i skąd pochodziły środki na powstanie np GW czy TVN ? wie ktoś ? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 13:05 z podobnych zrodel co "Niezaleznej"... Od ludzi. No chyba ze Ty - wszystkowiedzacy masz inne informacje... Odpowiedz Link
alesgdzietomasz Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 14:39 >a od kogo zależna jest Niezależna ? W jakim celu podpierają się słowem niezależna, które nie stoi w tytule, ale obok niego? GW też podpiera się słowami 'nam nie jest wszystko jedno'. Poza tym dlaczego niezależna uprawia agresywną i zniechęcającą propagandę taką samą jak GW? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 14:45 alesgdzietomasz napisał: > >a od kogo zależna jest Niezależna ? > > W jakim celu podpierają się słowem niezależna, które nie stoi w tytule, ale obo > k niego? GW też podpiera się słowami 'nam nie jest wszystko jedno'. > > Poza tym dlaczego niezależna uprawia agresywną i zniechęcającą propagandę taką > samą jak GW? Bo musi być przeciwwaga której notabene i tak nie ma. Przewaga prorządowych nad tymi krytycznymi jest miażdżąca. Do tego ogromne poparcie zza wschodniej i zachodniej miedzy - a kiedyś było tylko zza wschodniej Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 15:01 Moim zdaniem, niezależność nie wymaga dodatkowego trąbienia o tym. Zazwyczaj jest tak, że jeśli ktoś ma problem z jakąś kwestią to będzie dodatkowo informował o tym, że tego problemu nie ma. Takie zaklinanie rzeczywistości. Tak samo ktoś, kto trąbi o swojej uczciwości, przejrzystości itd. to na 100% nie jest taki, jak o sobie mówi. Na złodzieju czapka gore. Ktoś taki ma dla mnie zerową wiarygodność. Zresztą, wystarczy przeczytać stosowane przez nich hasło: "My informujemy, oni kłamią". Mnie to wygląda na ocean hipokryzji. GW czy TVN przynajmniej nie rozwodzą się nad swoją rzetelnością tylko robią swoje. I może właśnie dlatego wydają się wielu ludziom wiarygodni. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 15:16 jedzoslaw napisał: > Moim zdaniem, niezależność nie wymaga dodatkowego trąbienia o tym. Zazwyczaj je > st tak, że jeśli ktoś ma problem z jakąś kwestią to będzie dodatkowo informował > o tym, że tego problemu nie ma. Takie zaklinanie rzeczywistości. Tak samo ktoś > , kto trąbi o swojej uczciwości, przejrzystości itd. to na 100% nie jest taki, > jak o sobie mówi. Na złodzieju czapka gore. Ktoś taki ma dla mnie zerową wiaryg > odność. Zresztą, wystarczy przeczytać stosowane przez nich hasło: "My informuje > my, oni kłamią". Mnie to wygląda na ocean hipokryzji. GW czy TVN przynajmniej n > ie rozwodzą się nad swoją rzetelnością tylko robią swoje. I może właśnie dlateg > o wydają się wielu ludziom wiarygodni. > Ja nie zwracam uwagi na tytuł a na zawarte w danym medium informacje. Wiem że i te tzw niezależne przerysowują pewne sprawy i te prorządowe także. Ja sam porównuję i wyciągam wnioski. Natomiast co innego jest udowodnione świadome kłamstwo polityka, zwłaszcza wysokiego szczebla. Mi wciąż brzmią w uszach słowa min Kopacz - że ziemia z największą starannością została przekopana na metr w głąb a polscy patomorfolodzy ramię w ramię z rosyjskimi dokonywali sekcji zwłok. Czy na Tobie Jedzosław te kłamstwa nie zrobiły wrażenia ? bo jeśli dopuszcza się takich kłamstw ,no to co mówić o naszych negocjacjach na temat obecnych zmian dotyczących naszego udziału w UE. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 17:45 Natomiast co innego jest udowodnione świadome kłamstw > o polityka, zwłaszcza wysokiego szczebla. Mi wciąż brzmią w uszach słowa min Ko > pacz - że ziemia z największą starannością została przekopana na metr w głąb a > polscy patomorfolodzy ramię w ramię z rosyjskimi dokonywali sekcji zwłok. Czy > na Tobie Jedzosław te kłamstwa nie zrobiły wrażenia ? bo jeśli dopuszcza się ta > kich kłamstw ,no to co mówić o naszych negocjacjach na temat obecnych zmian dot > yczących naszego udziału w UE. To inna rzecz. Co do Kopacz to się zgadzam. Ale nie jesteśmy znów aż tak bezsilni w kwestii wiedzy o działaniach UE. Są zagraniczne media, niekoniecznie europejskie. Chociażby media amerykańskie, które ostatnimi laty stale chwalą nas za wzrost gospodarczy. Odpada możliwość , że działają na zamówienie UE czy Berlina. Ostatnio NYT bardzo pozytywnie przyjął działania i ustalenia Tuska z UE, zaś tylko u nas bredzi się o wynarodowieniu. Może jednak nie jest tak źle, jak Gazeta Wolska czy Niezależnie (od rozumu) piszą? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 17:52 pieeeekne! "Gazeta Wolska" i Niezalezna (od rozumu)... Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 17:55 1zorro-bis napisał: > pieeeekne! "Gazeta Wolska" i Niezalezna (od rozumu)... No cóż, nie mogłem się powstrzymać Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 17:56 ................................................................................................................... jedzoslaw napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > pieeeekne! "Gazeta Wolska" i Niezalezna (od rozumu)... > > No cóż, nie mogłem się powstrzymać > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:02 1zorro-bis napisał: > ......................................................................... > .......................................... Dziękuję, ale w kwestii Jaruzela przyznaję nadal rację Czarkowi Poza tym, miło mi się z Wami dyskutuje, nawet jeśli się nie zawsze zgadzamy. Moglibyście tylko porzucić te noże, bo nie jest miło patrzeć, jak się mordujecie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:52 Jaruzel Jaruzelem ....historia go osadzi. Juz nie my. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:00 Tak samo ktoś > , kto trąbi o swojej uczciwości, przejrzystości itd. to na 100% nie jest taki, > jak o sobie mówi. Na złodzieju czapka gore. Ktoś taki ma dla mnie zerową wiaryg > odność. Dodam, że na tej samej zasadzie nie kupiłem nigdy haseł PO typu "By żyło się lepiej". Populistyczny banał. Albo- największe kuriozum: "Z dala od polityki" PO nawet dobrymi populistami nie umieją być. Jedyne, co ich wyniosło do władzy to oszalały, paranoiczny taniec Kaczyńskiego. Podziękujmy temu panu, że oświeceni populiści wciąż mają się dobrze. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 15:05 Bo musi być przeciwwaga której notabene i tak nie ma. Przewaga prorządowych nad > tymi krytycznymi jest miażdżąca. Do tego ogromne poparcie zza wschodniej i zac > hodniej miedzy - a kiedyś było tylko zza wschodniej Oczywiście, gdy PiS miał TVP i PR to była równowaga i przeciwwaga, a gdy ta sama sytuacja dotyczy PO to już nie ma równowagi Poza tym, czy możesz mi powiedzieć, ile pieniędzy Moskwa i Berlin pompują w GW i TVN? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 16:04 jedzoslaw napisał: > Bo musi być przeciwwaga której notabene i tak nie ma. Przewaga prorządowych na > d > > tymi krytycznymi jest miażdżąca. Do tego ogromne poparcie zza wschodniej > i zac > > hodniej miedzy - a kiedyś było tylko zza wschodniej > > Oczywiście, gdy PiS miał TVP i PR to była równowaga i przeciwwaga, a gdy ta sam > a sytuacja dotyczy PO to już nie ma równowagi > Poza tym, czy możesz mi powiedzieć, ile pieniędzy Moskwa i Berlin pompują w GW > i TVN? > Mnie nie interesuje ile pieniędzy pompują /chociaż Niemcy w polskie media to chyba sporo/ mnie interesuje dlaczego tych chwalą a tamtych ganili zastanawiałeś się nad tym ? jesteś inteligentny facet, powinieneś wiedzieć Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 17:53 Mnie nie interesuje ile pieniędzy pompują /chociaż Niemcy w polskie media to ch > yba sporo/ mnie interesuje dlaczego tych chwalą a tamtych ganili zastanawi > ałeś się nad tym ? jesteś inteligentny facet, powinieneś wiedzieć Wiem też, że nie wszystko, co się wydaje i pasuje do naszych odczuć aktualnych (a czasem kompleksów i obsesji, ale to nie o Tobie akurat) jest prawdą. Poza tym, zadałem proste pytanie: skoro wiesz coś o obcym finansowaniu mediów to może podasz jakieś kwoty? Obecny rząd jest lubiany za granicą- ale może dlatego, że nie robi z g*wna problemu? Może dlatego, że się nie obraża na jakiegoś zagranicznego szmatławca? Może dlatego, że nie ma kompleksów małego Polaczka? Może dlatego, że chce rozmawiać, a nie żądać? Może dlatego, że wie, iż dziś już nie liczy się miniona potęga sprzed wieków tylko dyplomacja, skoro nie ma się wielkiej armii, atomówki i fury kasy? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 17:56 odpowiedzi nie dostaniesz. Mimo ze Czarek wszystko wie.... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:12 jedzoslaw napisał: > Mnie nie interesuje ile pieniędzy pompują /chociaż Niemcy w polskie media to c > h > > yba sporo/ mnie interesuje dlaczego tych chwalą a tamtych ganili zast > anawi > > ałeś się nad tym ? jesteś inteligentny facet, powinieneś wiedzieć > > Wiem też, że nie wszystko, co się wydaje i pasuje do naszych odczuć aktualnych > (a czasem kompleksów i obsesji, ale to nie o Tobie akurat) jest prawdą. Poza ty > m, zadałem proste pytanie: skoro wiesz coś o obcym finansowaniu mediów to może > podasz jakieś kwoty? > > Obecny rząd jest lubiany za granicą- ale może dlatego, że nie robi z g*wna prob > lemu? Może dlatego, że się nie obraża na jakiegoś zagranicznego szmatławca? Moż > e dlatego, że nie ma kompleksów małego Polaczka? Może dlatego, że chce rozmawia > ć, a nie żądać? Może dlatego, że wie, iż dziś już nie liczy się miniona potęga > sprzed wieków tylko dyplomacja, skoro nie ma się wielkiej armii, atomówki i fur > y kasy? > Nic nie poradzę, że politykę /zwłaszcza zagraniczną/ obecnego rządu uważam za wrogą Polsce. Jeśli takie sprawy jak ewentualne ograniczenie naszej suwerenności w kwestii finansów załatwiane jest na uboczu ,no to ja przepraszam. A może to i lepiej ? że obcy będzie gmerał w naszych finansach i nie tylko ? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:19 > Nic nie poradzę, że politykę /zwłaszcza zagraniczną/ obecnego rządu uważam za w > rogą Polsce. Jeśli takie sprawy jak ewentualne ograniczenie naszej suwerenności > w kwestii finansów załatwiane jest na uboczu ,no to ja przepraszam. A może to > i lepiej ? że obcy będzie gmerał w naszych finansach i nie tylko ? No to jaka alternatywa? Można dyskutować o tym i słusznie walczyć o swoje interesy-jasne, zgadzam się jak najbardziej, ale kiedy pewna partia rządziła w kraju i buńczucznie twierdziła, że oto już koniec "klękania" to skończyło się tylko na fochach i... podpisaniu Traktatu Lizbońskego Skutek ten sam, tylko więcej wrzasku. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:54 obcy bedzie gmeral? To urzednik UE jest OBCY? Hej szable w dlon, szable w dlon... I na kon? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:59 1zorro-bis napisał: > obcy bedzie gmeral? To urzednik UE jest OBCY? > Hej szable w dlon, szable w dlon... > I na kon? No to puściłeś farbę. Że Polska to już nie Polska, bo urzędnik UE jest ponad kiedy będzie zamiana biało czerwonej na niebieską z gwiazdkami i mazurka na odę ? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 19:02 taka jest przyszlosc Czarus. Czy sie to Tobie podoba czy nie.... Odpowiedz Link
marcin_rz Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:28 >Obecny rząd jest lubiany za granicą- ale może dlatego, że nie robi z g*wna problemu? Może d>latego, że się nie obraża na jakiegoś zagranicznego szmatławca? Może dlatego, że nie ma >kompleksów małego Polaczka? Może dlatego, że chce rozmawiać, a nie żądać? Moim zdaniem rząd ma być szanowany a nie lubiany. A jest lubiany, bo jest spolegliwy i jest przedłużeniem polityki Niemiec. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:36 Moim zdaniem rząd ma być szanowany a nie lubiany. > A jest lubiany, bo jest spolegliwy i jest przedłużeniem polityki Niemiec. Oczywiście. Tylko, że dla mnie bycie "lubianym" jest synonimem bycia "szanowanym" i w tym rozumieniu użyłem tego słowa. Są spolegliwi, ale czy poddańczy? Bo jak dla mnie sojusz z jednym z głównych rozgrywających w UE może być bardzo korzystny, jeśli tylko będzie się umiejętnie działać. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 18:50 jedzoslaw napisał: > Moim zdaniem rząd ma być szanowany a nie lubiany. > > A jest lubiany, bo jest spolegliwy i jest przedłużeniem polityki Niemiec. > > Oczywiście. Tylko, że dla mnie bycie "lubianym" jest synonimem bycia "szanowany > m" i w tym rozumieniu użyłem tego słowa. Są spolegliwi, ale czy poddańczy? Bo j > ak dla mnie sojusz z jednym z głównych rozgrywających w UE może być bardzo korz > ystny, jeśli tylko będzie się umiejętnie działać. > Nie obraź się Jedzosław ale w tym co piszesz jest zbyt dużo pobożnych życzeń. Na co liczysz, że ktoś coś nam da ? otóż nie da. Dali Grekom dali Irlandii i dadzą Włochom a my będziemy na to płacić i zdychać. Bo tak po cichu zdecydował Polski rząd ,bez Twojej wiedzy i zgody mylę się ? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 19:00 > Nie obraź się Jedzosław ale w tym co piszesz jest zbyt dużo pobożnych życzeń. N > a co liczysz, że ktoś coś nam da ? otóż nie da. Dali Grekom dali Irlandii i dad > zą Włochom a my będziemy na to płacić i zdychać. Bo tak po cichu zdecydował Pol > ski rząd ,bez Twojej wiedzy i zgody mylę się ? Ale co to znaczy "dali"? Też już o tym rozmawialiśmy. To kompletna bzdura z tym spłacaniem czyichś długów. Powtarzasz to jak mantrę, a to jest tylko Twoja projekcja. Nie jesteśmy w strefie euro więc niby jak mamy płacić za ich rozpasanie??? Słowacja- owszem, płaciła, bo są w euro. Ale my nigdy nie płaciliśmy za bankrutów i płacić nie będziemy. Jedyne, na co się zgodziliśmy to na kary dla całej UE w przypadku zbytniego zwiększania długu budżetowego. Nie podoba się to i mnie, bo jak wydajemy kasę to wciąż nasza sprawa, ale nie jest prawdą to, co piszesz, że mamy opłacać i zdychać za długi bankrutów. Jest to piramidalny, populistyczny nonsens, bowiem nie jesteśmy w strefie euro. Odpowiedz Link
marcin_rz Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 19:02 tez uważam, ze sojusz jest bardziej korzystny niż wywijanie szabelką, boję się jedynie, żeby POlska, zamiast być sojusznikiem, nie stała się wasalem Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 19:06 marcin_rz napisał: > tez uważam, ze sojusz jest bardziej korzystny niż wywijanie szabelką, boję się > jedynie, żeby POlska, zamiast być sojusznikiem, nie stała się wasalem > To jest właśnie clou moich wywodów. Trzeba umieć się ustawić i wykorzystać dobre stosunki z RFN zamiast się oburzać i straszyć. Jedyny problem jest taki, że albo jesteśmy potulni albo awanturujemy się i właśnie tego nam brakuje: zdrowej, mądrej polityki bez lęków i kompleksów. A znając Polaków to zagrożenie o którym piszesz istnieje. Ale nie jest to zagrożenie na zasadzie obcego nacisku tylko naszej polityki słonia wśród porcelany. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 19:11 jedzoslaw napisał: > marcin_rz napisał: > > > tez uważam, ze sojusz jest bardziej korzystny niż wywijanie szabelką, boj > ę się > > jedynie, żeby POlska, zamiast być sojusznikiem, nie stała się wasalem > > > > To jest właśnie clou moich wywodów. Trzeba umieć się ustawić i wykorzystać dobr > e stosunki z RFN zamiast się oburzać i straszyć. Jedyny problem jest taki, że a > lbo jesteśmy potulni albo awanturujemy się i właśnie tego nam brakuje: zdrowej, > mądrej polityki bez lęków i kompleksów. A znając Polaków to zagrożenie o który > m piszesz istnieje. Ale nie jest to zagrożenie na zasadzie obcego nacisku tylko > naszej polityki słonia wśród porcelany. > Nie wierzysz rudym Jedzosław a płacić będziemy i to miliardy euro bo rząd już się po cichu na zgodził. Odpowiedz Link
irena0503 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 20:23 Bredzisz z tymi miliardami, ale Ty wszystko wiesz najlepiej. Na mnie robisz wrażenie człowieka,co to mu się nie udało załapać na ciepłą posadkę za jakieś zasługi i zazdrość Cię żdżera,kiedy widzisz swoich ustawionych współtowarzyszy ,wszystkich obrażasz,piszesz im życiorysy wg wlasnego widzi mi się. Tak Czarku,taki jesteś. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 20:47 irena0503 napisała: > Bredzisz z tymi miliardami, ale Ty wszystko wiesz najlepiej. Na mnie robisz wra > żenie człowieka,co to mu się nie udało załapać na ciepłą posadkę za jakieś zasł > ugi i zazdrość Cię żdżera,kiedy widzisz swoich ustawionych współtowarzyszy , > wszystkich obrażasz,piszesz im życiorysy wg wlasnego widzi mi się. Tak Czarku, > taki jesteś. > Bredzę ? m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,10787136,Polska_ma_dac_miliardy_na_pomoc__Nie_ma_problemu.html A poza tym przepraszam ale wszystko co piszesz to brednie. Nie mam i nigdy nie miałem żadnych współtowarzyszy ani towarzyszy. Tylko czy Ty to pojmiesz ? że żadna zazdrość mnie nie zżera. Bo niby o co skoro mi dobrze pozdrawiam. Odpowiedz Link
irena0503 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 20:57 No to skąd u Ciebie to zacietrzewienie,nie rozumiem. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:07 irena0503 napisała: > No to skąd u Ciebie to zacietrzewienie,nie rozumiem. Nie moja wina że tak to odbierasz. I nie ma we mnie zacietrzewienia po prostu tak jak potrafię przedstawiam swój punkt widzenia na daną sprawę. Chyba wolno mi mieć własne zdanie - w naszej siermiężnej demokracji pzdr. Odpowiedz Link
irena0503 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:21 Nikt Ci tego nie odbiera,ale mnie się wydaje,ze za bardzo się przy tym podniecasz,denerwujesz.Jest jak jest i nic nie zmienisz,mnie też nie wszystko się podoba ,jednak wolę być Europejką niż zapyziałą polską patriotką. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:29 irena0503 napisała: > Nikt Ci tego nie odbiera,ale mnie się wydaje,ze za bardzo się przy tym podnieca > sz,denerwujesz.Jest jak jest i nic nie zmienisz,mnie też nie wszystko się podob > a ,jednak wolę być Europejką niż zapyziałą polską patriotką. Też chcę taki być jak Ty ale nie na czworakach chcę to robić, nie po prośbie, jak jakiś dziad. Poza tym chcę wiedzieć co jest grane ,też chcesz wiedzieć ? Odpowiedz Link
irena0503 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:41 Tu się z Tobą zgadzam,ktoś powinien wyjaśnić spoleczeństwu,tylko wierz mi...ludzi to mało obchodzi . Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:49 irena0503 napisała: > Tu się z Tobą zgadzam,ktoś powinien wyjaśnić spoleczeństwu,tylko wierz mi... > ludzi to mało obchodzi . Wiem o tym. I to jest smutne. Panuje powszechny tumiwisizm a szkoda. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:52 Czarus...."...miales chamie zloty rog"...w Warynskim. I cozes z nim zrobil? P.S Mowiac teraz Twoim zoliborskim jezykiem bo innego chyba nie rozumiesz: za "pawiana" to Czarus w realu bys normalnie w ryja zaliczyl. Poniatno? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:59 1zorro-bis napisał: > Czarus...."...miales chamie zloty rog"...w Warynskim. > I cozes z nim zrobil? > P.S > Mowiac teraz Twoim zoliborskim jezykiem bo innego chyba nie rozumiesz: za "pawi > ana" to Czarus w realu bys normalnie w ryja zaliczyl. > Poniatno? Całuj mnie w dupę łosiu i spadaj stąd leszczu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:02 no ale jak...Ty do mnie "leszczu" a z Warynskiego Cie Czarus wydmuchali.... Akcje tez przechlales? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:06 1zorro-bis napisał: > no ale jak...Ty do mnie "leszczu" a z Warynskiego Cie Czarus wydmuchali.... > > Akcje tez przechlales? Akcje mam, pięćset jednostek synu a teraz całuj mnie w dupę i spadaj leszczu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:11 Czarus....to ktora to juz zaliczona "malpka" dzisiaj? Mysle, ze o te trzy - cztery za duzo.... czarek_777 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > no ale jak...Ty do mnie "leszczu" a z Warynskiego Cie Czarus wydmuchali.. > .. > > > > Akcje tez przechlales? > > Akcje mam, pięćset jednostek synu a teraz całuj mnie w dupę i spadaj leszcz > u Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:16 1zorro-bis napisał: > Czarus....to ktora to juz zaliczona "malpka" dzisiaj? Mysle, ze o te trzy - czt > ery za duzo.... > czarek_777 napisał: > > > 1zorro-bis napisał: > > > > > no ale jak...Ty do mnie "leszczu" a z Warynskiego Cie Czarus wydmuc > hali.. > > .. > > > > > > Akcje tez przechlales? > > > > Akcje mam, pięćset jednostek synu a teraz całuj mnie w dupę i spadaj > leszcz > > u > > Idź Ty już spać Zorro dobrze ? pleciesz i pleciesz takie bzdury z których nic nie wynika. Dobranoc parchu, ja jutro do pracy a Ty na krawężnik, po prośbie cześć polski żebraku Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 23:03 Czarus...siegnoles juz dzisiaj DNA. Od dzisiaj jestes dla mnie powietrzem. Nie istniejesz. Doszlo? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 20:32 > Nie wierzysz rudym Jedzosław a płacić będziemy i to miliardy euro bo rząd j > uż się po cichu na zgodził. Czy dobrze myślę, że nie przeczytałeś mojego poprzedniego posta? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 20:40 jedzoslaw napisał: > > Nie wierzysz rudym Jedzosław a płacić będziemy i to miliardy euro bo > rząd j > > uż się po cichu na zgodził. > > Czy dobrze myślę, że nie przeczytałeś mojego poprzedniego posta? > Dobrze myślisz, Czarek już tak ma Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 20:53 al-szamanka napisała: > jedzoslaw napisał: > > > > Nie wierzysz rudym Jedzosław a płacić będziemy i to miliardy eu > ro bo > > rząd j > > > uż się po cichu na zgodził. > > > > Czy dobrze myślę, że nie przeczytałeś mojego poprzedniego posta? > > > > Dobrze myślisz, Czarek już tak ma To pewnie nie przeczytał też poprzednich, gdzie wykazałem, że opowiada bzdury. Albo też nie chciał przeczytać. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 20:59 jedzoslaw napisał: > al-szamanka napisała: > > > jedzoslaw napisał: > > > > > > Nie wierzysz rudym Jedzosław a płacić będziemy i to milia > rdy eu m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,10787136,Polska_ma_dac_miliardy_na_pomoc__Nie_ma_problemu.html Wyborcza pisze bzdury ? no to może Niezależnej wierzyć Wy mędrcy ze wschodu i zachodu > > ro bo > > > rząd j > > > > uż się po cichu na zgodził. > > > > > > Czy dobrze myślę, że nie przeczytałeś mojego poprzedniego posta? > > > > > > > Dobrze myślisz, Czarek już tak ma > > To pewnie nie przeczytał też poprzednich, gdzie wykazałem, że opowiada bzdury. > Albo też nie chciał przeczytać. > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:01 > rel="nofollow">m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,10787136,Polska_ma_dac_miliardy_na_pomoc__Nie_ma_problemu.html > Wyborcza pisze bzdury ? no to może Niezależnej wierzyć Wy mędrcy ze wschodu > i zachodu > > > > ro bo Niewykluczone, ale nie przesądzone. Poza tym, w MFW i tak już mamy swój udział jako NBP. To nie jest pomoc na zasadzie bezzwrotnej, a poza tym dotyczy wszystkich członków UE. Nie jest to działanie na zasadzie, że ktoś nas znowu chce wykorzystać tylko- jeśli do tego w ogóle dojdzie- po prostu realizujemy to, do czego są zobligowani wszyscy członkowie UE. Taka sytuacja jest zgodna z naszym traktatem akcesyjnym i nie jest to żadne dodatkowe obciążenie. Poza tym, niedawno pomstowałeś na Niemców, że oni śmią żądać od Greków wysp, tymczasem być może znajdziemy się w tej samej sytuacji co oni. I co, powinniśmy zachować się może bardziej szlachetnie i nie złościć się na dłużników? Ale dzięki za link, być może się nie do końca zrozumieliśmy. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:26 jedzoslaw napisał: > al-szamanka napisała: > > > jedzoslaw napisał: > > > > > > Nie wierzysz rudym Jedzosław a płacić będziemy i to milia > rdy eu > > ro bo > > > rząd j > > > > uż się po cichu na zgodził. > > > > > > Czy dobrze myślę, że nie przeczytałeś mojego poprzedniego posta? > > > > > > > Dobrze myślisz, Czarek już tak ma > > To pewnie nie przeczytał też poprzednich, gdzie wykazałem, że opowiada bzdury. > Albo też nie chciał przeczytać. > Czarek czyta i rozumie tylko to, co sam napisał....a i to nie zawsze Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:40 AL podmieniła Zorro w walce z Czarkiem pzdr AL i wybacz, ale nie powojuję z Tobą cześć blondasie, adieu Jedzosław !! szukaj źródeł do tematu bo one są ogólnie dostępne. Nie słuchaj typków typu Zorro bo to piąta kolumna, woda na młyn ich mocodawców i płatników zasiłków z których utrzymują się tacy jak Zorro Zorro to pawian Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:02 > Jedzosław !! szukaj źródeł do tematu bo one są ogólnie dostępne. Nie słuchaj ty > pków typu Zorro bo to piąta kolumna, woda na młyn ich mocodawców i płatników za > siłków z których utrzymują się tacy jak Zorro Zorro to pawian OK, ale takie epitety niezbyt dobrze o Tobie świadczą... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:07 jedzoslaw napisał: > > Jedzosław !! szukaj źródeł do tematu bo one są ogólnie dostępne. Nie słuc > haj ty > > pków typu Zorro bo to piąta kolumna, woda na młyn ich mocodawców i płatni > ków za > > siłków z których utrzymują się tacy jak Zorro Zorro to pawian > > OK, ale takie epitety niezbyt dobrze o Tobie świadczą... > Przepraszam Jedzosław ale łazi za mną i nie mogę się odczepić proszę wybacz. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:13 Czarus....ja laze za Toba? Cos Ci sie synku po tych "malöpkach" juz calkiem pomieszalo.... Kto przylazl wczoraj na Kalejdoskop? miales jakies zaproszenie? Watpie.... Tam jestes - persona non grata. Bez grata i...juz! Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:45 1zorro-bis napisał: > Czarus....ja laze za Toba? Cos Ci sie synku po tych "malöpkach" juz calkiem pom > ieszalo.... > Kto przylazl wczoraj na Kalejdoskop? miales jakies zaproszenie? Watpie.... > Tam jestes - persona non grata. Bez grata i...juz! A czy jest tam parchu jakiś mój choć jeden wpis ? nie ma, za to Twoich tutaj jest kurz. Więc spadaj leszczu i nie łaź za mną. Odpie...l się ode mnie cioto Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 12.12.11, 08:35 czarek_777 napisał: >Odpie...l się ode mnie cioto > Co za miłość do gejów Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 12.12.11, 09:35 prawda? Powinien sie zdecydowac.... sibeliuss napisał: > czarek_777 napisał: > > >Odpie...l się ode mnie cioto > > > Co za miłość do gejów > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:10 Czarus przekroczyl pewien stan....Ja go znam w tym stanie juz od dawna. I nawet mnie to juz nie rusza... Tylko tych "malpek" szkoda....jedzoslaw napisał: > > Jedzosław !! szukaj źródeł do tematu bo one są ogólnie dostępne. Nie słuc > haj ty > > pków typu Zorro bo to piąta kolumna, woda na młyn ich mocodawców i płatni > ków za > > siłków z których utrzymują się tacy jak Zorro Zorro to pawian > > OK, ale takie epitety niezbyt dobrze o Tobie świadczą... > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:22 1zorro-bis napisał: > Czarus przekroczyl pewien stan....Ja go znam w tym stanie juz od dawna. I nawet > mnie to juz nie rusza... > Tylko tych "malpek" szkoda....jedzoslaw napisał: > > > > Jedzosław !! szukaj źródeł do tematu bo one są ogólnie dostępne. Ni > e słuc > > haj ty > > > pków typu Zorro bo to piąta kolumna, woda na młyn ich mocodawców i > płatni > > ków za > > > siłków z których utrzymują się tacy jak Zorro Zorro to pawian : > -) > > > > OK, ale takie epitety niezbyt dobrze o Tobie świadczą... Czarek, OK, rozumiem. Tylko, że łączenie Zorro z jakimiś tam "ośrodkami" nie dodaje Twojej argumentacji większej siły. Z kolei Ty, Zorro, powinieneś też ograniczyć te osobiste wycieczki. Jeśli macie iść na noże to ja wolę stać z boku. Zresztą, to forum to miejsce kulturalnej wymiany myśli. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:51 Podzielam Twoje zdanie Jedzosław. Tylko jak mam się odczepić od gada łazi za mną odkąd odszedłem od Nich. Zakochał się parch we mnie czy co ? Boże ratuj mnie od parcha Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 23:00 czarek_777 napisał: > Podzielam Twoje zdanie Jedzosław. Tylko jak mam się odczepić od gada łazi z > a mną odkąd odszedłem od Nich. Zakochał się parch we mnie czy co ? Boże rat > uj mnie od parcha Nie daj się prowokować. Poza tym, cierpliwość Siba się kończy i niestety, obaj możecie polecieć Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 23:06 Jedzoslawie...Chamstwo tego faceta przekroczylo wszelkie dopuszczalne normy. Ten prymityw dla mnie nie istnieje. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 23:34 1zorro-bis napisał: > Jedzoslawie...Chamstwo tego faceta przekroczylo wszelkie dopuszczalne normy. Te > n prymityw dla mnie nie istnieje. Skoro się tak nienawidzicie to oznaczcie się jako nieprzyjaciele i nie będziecie widzieć swoich postów. Unikniecie dalszych wojen. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 12.12.11, 06:33 a kto mowi o nienawisci? Ja tylko nie znosze chamow i prymitywow. Bo to nie jest dla mnie poziom dyskusji... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 17:27 kazda gazeta ma jakas "opcje"...A prawda jest zawsze w srodku lub miedzy wierszami.... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10798624,Radoslaw_Sikorski_na_bankiecie_noblowskim__ZDJECIA_.html?v=1&obxx=10798624#opinions Rzygać mi się chce jak patrzę na tego skoczka z partii do partii. Aleśmy się dochowali elit. Szambonurki. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:38 Odpowiadasz na: czarek_777 napisał: > rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10798624,Radoslaw_Sikorski_na_bankiecie_noblowskim__ZDJECIA_.html?v=1&obxx=10798624#opinions > Rzygać mi się chce jak patrzę na tego skoczka z partii do partii. Aleśmy się do > chowali elit. Szambonurki. Dla mnie wiarygodność tego facet też już się skończyła. Ale jak pomyślę o jego poprzedniczce to mnie mrozi ze strachu, więc z braku laku... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 21:54 jedzoslaw napisał: > Odpowiadasz na: > czarek_777 napisał: > > > rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10798624,Rado > slaw_Sikorski_na_bankiecie_noblowskim__ZDJECIA_.html?v=1&obxx=10798624#opinions > > Rzygać mi się chce jak patrzę na tego skoczka z partii do partii. Aleśmy > się do > > chowali elit. Szambonurki. > > Dla mnie wiarygodność tego facet też już się skończyła. Ale jak pomyślę o jego > poprzedniczce to mnie mrozi ze strachu, więc z braku laku... > Nie ma braku laku albo albo. Albo sprzeda nas łajza za stołek w przyszłym 'Reichu' albo nie pozwolimy mu na to. Od nas zależy. Tak to rozumiem. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:13 Nie ma braku laku albo albo. Albo sprzeda nas łajza za stołek w przyszłym ' > Reichu' albo nie pozwolimy mu na to. Od nas zależy. Tak to rozumiem. Albo sprzeda nas łajza z krowim wzrokiem i takimż intelektem, robiąc jedynie więcej hałasu i klękając przed klamką do Kongresu USA. Jak już mam wierzyć w te androny o Reichu, IV Rezszy i inne urojenia na temat szwabskiego potopu to wolę wejść tam z minimalną klasą. Poza tym, Czarku, widzę, że nasze dyskusje są jałowe. Wszędzie widzisz Krzyżaków i Merkel siedzącą na kolanach Eriki Steinbach. To do niczego nie prowadzi. Oczywiście, możesz mieć takie poglądy, ale pragmatyzmu nie ma w tym za grosz. Takie myślenie jest bliższe niestety Białorusi, niż kraju kultury zachodniej, którym jesteśmy. Powtarzam: nie mamy alternatywy, mamy takie położenie jakie mamy, więc czysty pragmatyzm nakazuje nam wyciągnąć z niego tyle pozytywów, ile się da. Radzę też zapoznać się z analizami politologów, bo trauma wojenna i opowieści rodziców czy dziadków zastępują Ci rzetelną analizę sytuacji. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Czy aby na pewno jest niezależna ? 11.12.11, 22:17 Jedzoslawie, mysle ze Czarus bardziej cuje klimaty Bialorusi......D Odpowiedz Link