Dodaj do ulubionych

Tour de Justyna:):)

08.01.12, 22:10
Czołemsmile

Brawo dla naszej mistrzyni nart. Pani Justyna Kowalczyk, jako pierwsza zawodniczka w historii, po raz trzeci z rzędu wygrała prestiżowe zawody Tour de Ski.

Tu za dziennikiem "Rzeczpospolita":

"Tour de Ski. Na mecie było jak zwykle: polska parada zwycięstwa. Justyna Kowalczyk wyprzedziła Marit Bjoergen o pół minuty

Korespondencja z Val di Fiemme

Trzeci rok z rzędu zagrali Mazurka i znów na Alpe Cermis zrobiło się biało-czerwono od flag. Prezydent Bronisław Komorowski zapowiedział telefon do Aleksandra Wierietielnego i nawet estoński milczek Peep Koidu, serwismen, który zawsze odprowadza Justynę na start, nie przestawał mówić.

Kowalczyk wygrała trzeci Tour z rzędu, zrobiła to, nie schodząc z podium od początku do końca, tylko na jeden dzień oddając prowadzenie. Teraz wcale nie jest wykluczona czwarta z rzędu Kryształowa Kula, a tego też nie dokonał jeszcze nikt. Sezon, który zaczął się od nerwów, pecha, rozczarowań, może być jednym z najpiękniejszych wspomnień.

Bjoergen ma jeszcze 102 punkty przewagi w PŚ, ale będzie jeszcze bardzo dużo biegów stylem klasycznym, w których Justyna znów jest najlepsza na świecie. A i wspomnienia z Val di Fiemme będą jej siłą. Śpiewał jej po obu zwycięstwach tłum polskich kibiców, Polaków się tu lubi, tylko z Niemiec przyjeżdża do Trentino na narty więcej turystów niż z Polski. A za rok tu właśnie będą mistrzostwa świata.

Końcowe zwycięstwo w Tourze było piękne, niezagrożone nawet przez chwilę. Koszulkę liderki Justyna odzyskała już w sobotnim biegu na 10 km, wygrała wyścig i wszystkie lotne premie, zdobyła 11,5 sekundy przewagi nad Bjoergen. To w sobotę krzyczała na jednym z zakrętów do Aleksandra Wierietielnego, że ma szatańskie narty i żeby trener niczym się nie przejmował. A w niedzielę nie spieszyła się, wolała, żeby Norweżka ją dogoniła, żeby razem pracowały podczas drogi po Alpe Cermis i pojedynek odłożyły na czas wspinaczki."...

I całość:
www.rp.pl/artykul/75669,788682-Juz-trzeci-raz-Tour-de-Justyna.html
https://i2.pinger.pl/pgr464/0fc7a2b2001e7c384bed0ec2

Pozdro
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • beata_z_rudy Re: Tour de Justyna:):) 08.01.12, 22:21
      pięknie było smile zwłaszcza wczoraj, po trzech wygranych Bjoergen mogło się skończyć różnie, a Justyna wygrała w świetnym stylu. Dla mnie emocje były większe w sobotę, ale i dziś wielka radość, chociaż już łatwiej było przewidzieć, że Bjoergen nie da rady.
      Zaskoczyła mnie ponownie na tej górze Johaug, radzi sobie tutaj świetnie (miała najlepszy czas, jeśli się nie mylę).
      Justyna jest znakomita, podziwiam jej wolę walki.
      • kriss67 Re: Tour de Justyna:):) 08.01.12, 22:35
        Czołem Beasmile

Tak jest, walka była pasjonująca.

Moja Mamencja oglądając finisz Justyny powiedziała coś takiego

- ooooo, to Małysz w spódnicysmile

Pozdro
        Krzysztof
        • beata_z_rudy Re: Tour de Justyna:):) 08.01.12, 22:41
          aż szkoda, że teraz przez 2 tygodnie przerwa od Justyny smile
          • morfeusz_1 Re: Tour de Justyna:):) 08.01.12, 23:32

niezła jest i wszystko w temacie
            • jedzoslaw Re: Tour de Justyna:):) 09.01.12, 15:47
              Świetna dziewczyna, to faktycznie Małysz w spódnicy smile
              • kriss67 Re: Tour de Justyna:):) 09.01.12, 17:04
                Czołem Jedzoslawsmile

No tak jest, Małysz w spódnicy. Tyle że nie ma wąsów i jest o niebo piekniejsza niż wislany orzełsmile
    • kriss67 I kolejny sukces:) 22.01.12, 16:45
      Czołemsmile

Nasza Królowa Śniegu nie daje nam wytchnienia. Dzis kolejny sukcessmile

Tu za portalem Gazeta.pl

www.sport.pl/zimowe/1,79225,11012158,Biegi_narciarskie__Kowalczyk_biegnie_po_kolejne_zwyciestwo.html
      https://www.kronikasportu.pl/obrazki/Osobowosci/2006/Justyna_Kowalczyk.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka