yigael 13.06.04, 22:13 Jestęsmy w salonie, więc mój komentarz, do sondażowych wyników, nie nadaje się absolutnie do przytoczenia... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wgfc Re: Wyniki wyborów... 13.06.04, 22:18 Najgorsze jest to, że wszystko przed nami. Będziemy się jeszcze wstydzić za oszołomów, którzy w Brukseli będą urządzać szopki. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Wg prognozy dotyczacej wyborow do Sejmu... 13.06.04, 22:55 ... wysnutej na podstawie wyborow do PE Samoobrona i LPR beda mialy lacznie 150 miejsc w Sejmie. Odpowiedz Link
sloggi Re: Wyniki wyborów... 13.06.04, 23:09 W tym wszystkim na czarny humor zakrawa fakt, że najwięcej komentarzy do wyborów mają Ci, którzy nie ruszyli dupy do urn. Odpowiedz Link
wgfc Re: Wyniki wyborów... 13.06.04, 23:15 Chciałbym w Polsce udział w wyborach i referendach był obowiązkowy. W Belgii za nieusprawione niewykonanie tego obowiązku grozi grzywna, w tym kraju powinno być tak samo. Idąc z duchem czasu możnaby też w końcu wprowadzić jakieś udogodnienia, żeby ludzie nie mieli takich wymówek jak "długi łikend" - głosowanie drogą pocztową i elektroniczną. Odpowiedz Link
sloggi Re: Wyniki wyborów... 13.06.04, 23:19 Grzywny to byłaby wspaniała rzecz, w sumie dodatkowa kasa zawsze się Skarbowi Państwa przyda. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Pech i zwyciestwo. 13.06.04, 23:24 Zaraz, zaraz... Chwileczke... Dzis glosowalo 300 milionow Europejczykow. Nie moglismy wyznaczyc naszych wyborow na korzystny termin... Pech z tym Bozym Cialem... Wyjechali niepraktykujacy a zostali wierzacy. No i dokonalo sie zwyciestwo tradycji chrzescijanskiej nad "bezbozna" Europa... LPR w PE. Odpowiedz Link
wgfc Re: Pech i zwyciestwo. 13.06.04, 23:36 Narysuj.mi.baranka napisała: > Nie moglismy wyznaczyc naszych wyborow na korzystny termin... Każdy termin jest dobry. > Pech z tym Bozym Cialem... > Wyjechali niepraktykujacy a zostali wierzacy. Dziwny wniosek. Kościoły są na całym świecie, więc wierzący też mogli wyjechać Problemu z pobraniem wcześniej zaświadczenia o prawie do głosowania poza miejscem stałego pobytu nie ma - dostaje się takie w 30 sekund. > No i dokonalo sie > zwyciestwo tradycji chrzescijanskiej nad "bezbozna" Europa... LPR w PE. LPR ma strasznie dużo wspólnego z chrześcijaństwem... Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Pech i zwyciestwo. 13.06.04, 23:52 wgfc napisał: > Problemu z pobraniem wcześniej zaświadczenia o prawie do głosowania poza > miejscem stałego pobytu nie ma - dostaje się takie w 30 sekund. Wziecie zaswiadczenia wymaga wysokiej swiadomosci politycznej. To tak jakby podwojny wysilek wyborczy. I wydac, ze za duzy... No jasne, ze LPR nie ma nic wspolnego z chrzescijanstwem, ale niesustannie wyciera sobie nim usta. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Pech i zwyciestwo. 13.06.04, 23:54 wgfc napisał: Kościoły są na całym świecie, więc wierzący też mogli > wyjechać Jasne. Z Twojego punktu widzenia a nie z punktu widzenia katolika przywiazanego do swej parafii. Odpowiedz Link
wgfc Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 00:01 Narysuj.mi.baranka napisała: > Z Twojego punktu widzenia a nie z punktu widzenia katolika > przywiazanego do swej parafii. Jestem katolikiem przywiązanym do swojej parafii, nie ma tu więc rozłączności Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 00:07 wgfc napisał: > Jestem katolikiem przywiązanym do swojej parafii, nie ma tu więc rozłączności No widzisz. Katolicy zostali, ateisci wyjechali Odpowiedz Link
wgfc Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 00:05 Chciałem jeszcze zauważyć, że Boże Ciało było w czwartek. Wybory były w niedzielę, lokale wyborcze były czynne do 22:00. Chyba nawet ci którzy wyjechali na długi weekend gdyby chcieli, zdążyliby przed 22:00 oddać głos w miejscu stałego zamieszkania. Odpowiedz Link
ada296 Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 01:15 wgfc napisał: > Chciałem jeszcze zauważyć, że Boże Ciało było w czwartek. > Wybory były w niedzielę, lokale wyborcze były czynne do 22:00. > Chyba nawet ci którzy wyjechali na długi weekend gdyby chcieli, > zdążyliby przed 22:00 oddać głos w miejscu stałego zamieszkania. wyjechałam i po powrocie pewnie bym zdążyła ale nie miałam na kogo zagłosować moje typy się zeszmaciły niestety (( Odpowiedz Link
wgfc Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 07:03 Ada296 napisała: > ale nie miałam na kogo zagłosować Takiej odpowiedzi nie uznaję. Brak idealnego kandydata nie zwalnia moim zdaniem od udziału w wyborach. Jeśli już nie potrafi się wybrać kandydata - powinno się oddać nieważny głos. Odpowiedz Link
zo_h Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 12:44 Dokładnie popieram ... sam kiedyś zrobiłem w ten sposób, gdy nie widziałem nikogo kto może być godnym kandydatem w wyborach do naszego parlamentu. I nie jest to zmarnowany głos, bo gdyby postąpiła w ten sposób przynajmniej ta połowa osób która nie poszła na wybory to byłby to bardzo jasny sygnał dla polityków. Chyba jest róznica gdy ma się wszystko (za przeproszeniem) daleko w dupie a gdy oddaje się nieważny głos, bo tak przynajmniej daje się jasny sygnał, że nie jest człowiekowi wszystko jedno, ale po prostu nie podoba mu się to co reprezentują sobą kandydujace osoby. Odpowiedz Link
thomasch Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 13:39 narysuj.mi.baranka napisała: > No i dokonalo sie > zwyciestwo tradycji chrzescijanskiej nad "bezbozna" Europa... LPR w PE. W Polsce nie ma prawdziwej partii chadeckiej (bo nie ma inteligencji katolickiej - Kościół w Polsce preferował przez dziesięciolecia tzw. "katolicyzm ludowy"), a LPR to hybryda a nie partia chrześcijańska. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Pech i zwyciestwo. 14.06.04, 18:02 thomasch napisał: > W Polsce nie ma prawdziwej partii chadeckiej (bo nie ma inteligencji > katolickiej - Kościół w Polsce preferował przez dziesięciolecia > tzw. "katolicyzm ludowy"), a LPR to hybryda a nie partia chrześcijańska. Nie ma inteligencji katolickiej? Toz caly trzon dawnej opozycji to inteligencja katolicka. Podkreslali role Kosciola, zbierali sie w kosciolach, tam prowadzili wyklady. Odpowiedz Link
adhamah Re: Wyniki wyborów... 14.06.04, 00:31 Tak to już zwykle bywa, że najbardziej narzekają tacy ludzie, którzy nic nie robią. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Wyniki wyborów... 14.06.04, 13:34 Sorry, ale kogo masz na mysli? Ja pojechalam i zaglosowalam. I wlasnie dlatego ubolewam nad niska frewencja. Odpowiedz Link
adhamah Re: Wyniki wyborów... 14.06.04, 14:10 narysuj.mi.baranka napisała: > Sorry, ale kogo masz na mysli? Mam na mysli tych którzy nie głosowali. Odpowiedz Link
kate_16 Re: Wyniki wyborów... 14.06.04, 16:09 ja nie glosowalam, ale nie mam jeszcze takiego prawa...jestem przerazona wynikami - balam sie ze wygra samoobrona a tu lpr taka piekna niespodzianke nam zrobil straszne... Odpowiedz Link
zaciszanin Re: Nazwiska 15.06.04, 14:09 Platforma Obywatelska: - Jerzy Buzek, Zdzisław Chmielewski, Małgorzata Handzlik, Stanisław Jałowiecki, Filip Kaczmarek, Bogdan Klich, Barbara Kudrycka, Janusz Lewandowski, Jan Olbrycht, Paweł Piskorski, Jacek Protasiewicz, Jacek Saryusz-Wolski, Bogusław Sonik, Zbigniew Zaleski, Tadeusz Zwiefka (15) Liga Polskich Rodzin: - Filip Adwent, Sylwester Chruszcz, Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk, Mirosław Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak, Wojciech Wierzejski (10) Prawo i Sprawiedliwość: - Adam Bielan, Anna Fotyga, Mieczysław Janowski, Michał Kamiński, Marcin Libicki, Wojciech Roszkowski, Konrad Szymański (7) Samoobrona: - Marek Czarnecki, Ryszard Czarnecki, Bogdan Golik, Wiesław Kuc, Jan Masiel, Leopold Rutowicz (6) SLD-UP: - Lidia Geringer d'Oedenberg, Adam Gierek, Bogusław Liberadzki, Marek Siwiec, Andrzej Szejna (5) Polskie Stronnictwo Ludowe: - Zbigniew Kuźmiuk, Zdzisław Podkański, Czesław Siekierski, Janusz Wojciechowski (4) Unia Wolności: - Bronisław Geremek, Jan Kułakowski, Janusz Onyszkiewicz, Grażyna Staniszewska (4) Socjaldemokracja Polska: - Genowefa Grabowska, Józef Pinior, Dariusz Rosati (3) Mogło być dużo gorzej! Odpowiedz Link
lady.oracle Eurosceptycy w Europarlamencie 15.06.04, 18:37 Eurosceptycy w Europarlamencie info.onet.pl/936495,11,item.html Odpowiedz Link
wgfc Re: Nazwiska 16.06.04, 00:00 Zaciszanin napisał: > Unia Wolności: > Bronisław Geremek, Jan Kułakowski, Janusz Onyszkiewicz, Grażyna Staniszewska > (4) Szkoda, że kandydat na którego głosowałem nie uzyskał wystarczającej liczby głosów Odpowiedz Link
thomasch Re: Nazwiska 16.06.04, 00:24 Stary Giertych w PE - komedia, a raczej: komediodramat. Odpowiedz Link
zaciszanin Re: Nazwiska 16.06.04, 01:26 Bubel genetyczny między normalnymi ludźmi długo nie przetrwa. Toż polski parlament to sami swoi, to i Giertych jest "swój", "swój" do czasu. Odpowiedz Link
kate_16 Re: Nazwiska 17.06.04, 21:45 thomasch napisał: > Stary Giertych w PE - komedia, a raczej: komediodramat. taaak? to ty chyba o Wojciechu Wierzejskim nie słyszałeś?! kiedys go spotkano z MW na faszystowskim koncercie...fajni ludzie tam pojechali, nie ma co...brakuje chyba tylko p.Beger i młodego Giertycha.... Odpowiedz Link