21.05.12, 14:05
Dzisiaj w RM jedna z "mądrych głów" Solidarnej Polski odwoływał się do Karty Praw Podstawowych jako wykładni prawnej do przyznania miejsca na multipleksie dla TV Trwam. Tylko czy te "mądre głowy" pamiętają że to ich zasługa że Polska nie ratyfikowała tego dokumentu?
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Multiplex 21.05.12, 14:06
      "4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż polscy obywatele nie będą podlegać ochronie zagwarantowanej w Karcie Praw Podstawowych tak jak obywatele pozostałych krajów członkowskich Unii Europejskiej (z wyjątkiem Wielkiej Brytanii i Czech). Decyzje przedstawiciel rządu uzasadnił: Chodzi np. o to, żeby zapobiec jakimkolwiek interpretacjom prawa przez Europejski Trybunał Praw Człowieka, które doprowadziłyby do zmiany definicji rodziny i przymuszały państwo polskie do uznawania małżeństw homoseksualnych"
      • loczek62 Re: Multiplex 21.05.12, 14:10
        "16 marca 2008 roku prezydent Polski Lech Kaczyński stwierdził, że ograniczenie ochrony Karty Praw Podstawowych dla polskich obywateli to rozwiązanie, które będzie najlepsze dla narodu, dodając iż postanowienia Traktatu związane z wiarą katolicką muszą zostać tak mocno zabezpieczone, jak to w prawie świeckim jest możliwe."
        • mad_telepath Re: Multiplex 21.05.12, 14:55
          Historia złośliwie się uśmiecha. Na razie półgębkiem.
          Swoją drogą, jak się mają do katolickiego modelu rodziny promowana przez RM wdowa Gosiewska (nr 2) czy córka zmarłego prezydenta? Wiem, jestem podła, ale hipokryzja budzi we mnie agresję.
          • loczek62 Re: Multiplex 21.05.12, 15:03
            Kurtyka do kanonu cnót małżeńskich też się nie wpisał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka