Dodaj do ulubionych

Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Środy

19.02.13, 20:44
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13428017,Narodowcy_wdarli_sie_na_wyklad_Srody_na_UW___Raz_sierpem_.html?v=1&obxx=13428017#opinions
Nie lubię Środy, ale to wygląda bardzo niepokojąco. Przekroczono kolejną granicę. To co, kto będzie następny? Renesans tradycji nalotów "aktywu robotniczego" na uniwersytety ? Prawica igra z ogniem, dali bandytom polityczny glejt. Niedobrze się robi.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 19.02.13, 20:46
      I jacy odważni: w kupie i w maskach...
      • leftt Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 19.02.13, 21:11
        W Poznaniu lewaccy aktywiści atakują w podobny sposób sygnatariuszy listu popierającego posłankę Pawłowicz
        Poziom debaty publicznej coraz wyższy...
        "Kobieta jest jak patelnia, ponieważ zarówno kobietę jak i patelnię
        można chwycić za rączkę" ("Zielona Gęś").
        • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 19.02.13, 21:22
          Lewactwo przy aprobacie rządzących ściągnęło na manifestację 11 listopada niemieckich zakapturzonych neonazistów którzy bez ogródek atakowali Polaków. Akcja rodzi reakcję. I dziwi mnie że dziwi to kogoś.
          • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 19.02.13, 21:54
            A mnie dziwi, że Ciebie to nie dziwi, Czarku...

Mnie nie tylko dziwi, ale oburza i przeraża. Żądają "wolności słowa" - kpina! Bezczelna kpina.
            • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 19.02.13, 22:20
              Sam nie wiem co jeszcze mogłoby mnie w tym coraz szybciej upadającym kraju zadziwić, naprawdę nie wiem.
              • 1zorro-bis Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 06:55
                jak to nie wiesz? Przeciez jestes ich fanem i brunatny mundurek juz obstalowales....big_grinczarek_sz napisał(a):

> Sam nie wiem co jeszcze mogłoby mnie w tym coraz szybciej upadającym kraju zadz
                > iwić, naprawdę nie wiem.
                • 1zorro-bis Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 06:58
                  no, a tutaj jeszcze zabawa "rzuty w Zyda"....PISuarowyh kiboli....sorry...patryjotow.big_grin
                  wyborcza.pl/1,75248,13427282,Atrakcja_turnieju_kiboli_LKS_u_byla_gra__rzuty_w_Zyda_.html
                  • 1zorro-bis Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 07:30
                    i ta brunatna holota ma tez swojego "swietego"....smirk
                    wyborcza.pl/1,75478,13055780,Narodowcy_czcza_Niewiadomskiego.html
          • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 10:12
            czarek_sz napisał(a):

> Lewactwo przy aprobacie rządzących ściągnęło na manifestację 11 listopada niemi
            > eckich zakapturzonych neonazistów którzy bez ogródek atakowali Polaków. Akcja r
            > odzi reakcję. I dziwi mnie że dziwi to kogoś.

Mnie też się ściągnięcie tych rzekomo pokojowych bojówek nie podobało i KP oraz okolice są za to odpowiedzialni. Tzw. pożyteczni idioci. Ale to były wydarzenia sprzed ponad roku i brali w niej udział uliczni bandyci. Jakim cudem ma to mieć związek z wykładem Środy? Czy Środa zapraszała tamtych bojówkarzy z Niemiec? Zrozumiałbym jeszcze, gdyby na ulicy pobili Sutowskiego z KP, można byłoby to uznać za jakiś odwet. A tu tymczasem brutalnie naruszono autonomię uniwersytetu, takie rzeczy nie działy się od czasów Gomułki. Poza tym, naprawdę uważasz, że metoda ząb za ząb jest dobra? Podobno jesteś chrześcijaninem?
          • matt.j Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 15:49
            czarek_sz napisał(a):
            > Lewactwo przy aprobacie rządzących ściągnęło na manifestację 11 listopada niemi
            > eckich zakapturzonych neonazistów którzy bez ogródek atakowali Polaków. Akcja r
            > odzi reakcję. I dziwi mnie że dziwi to kogoś.

Biedne łyse pały jedynych polskich prawdziwych patriotów, kwiatu polskiej młodzieży katolickiej wink
        • jhbsk Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 08:24
          leftt napisał:

> W Poznaniu lewaccy aktywiści atakują w podobny sposób sygnatariuszy listu popie
          > rającego posłankę Pawłowicz

Rzeczywiście? Wdarli się zamaskowani na wykład ?
          • leftt Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 08:44
            Nie, tylko do gabinetu. Plus zapowiedzi zaatakowania kolejnych sygnatariuszy. Wszyscy siebie warci.
            • matt.j Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 15:56
              leftt napisał:
              > Nie, tylko do gabinetu. Plus zapowiedzi zaatakowania kolejnych sygnatariuszy. W
              > szyscy siebie warci.

Nie sądzisz, że nazbyt naciągasz fakty dla poparcia własnej ideologii.
              Tam się nikt nie wdarł do gabinetu. Po cichu, od zewnętrznej strony drzwi i na ścianie obok nakleili kilka kartek z hasłami odzwierciedlającymi światopogląd tego człowieka np. "pedały do gazu". Tak po cichu i spokojnie to zrobili, że nikt ich nawet nie widział.

To gdzie tu wdarcie się?
              Ale jak chcesz z siebie robić pajaca opowiadającego bajki i być tak traktowany to twoja sprawa, twoje zapotrzebowanie na rolę niewiarygodnego błazna.
              • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 16:11
                wyborcza.pl/1,76842,13440603,Do_KRRiT_przychodzily_juz_listy_z_pogrozkami_od_zwolennikow.html
                Banda gówniarzy pewnie, ale skąd wiemy, czy skończy się na pogróżkach?
                Zaczyna się robić niebezpiecznie.
        • ewa9717 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 08:55
          leftt napisał:

> W Poznaniu lewaccy aktywiści atakują w podobny sposób sygnatariuszy listu popie
          Nie interesuje mnie, czy bojówka utożsamia się z prawicą, lewicą czy czyms tam. Argument typu: a u was Murzynów biją.
          • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 10:21
            ewa9717 napisała:

> leftt napisał:
            >
            > > W Poznaniu lewaccy aktywiści atakują w podobny sposób sygnatariuszy listu
            > popie
            > > rającego posłankę Pawłowicz
            > Nie interesuje mnie, czy bojówka utożsamia się z prawicą, lewicą czy czyms tam.
            > Argument typu: a u was Murzynów biją.

Zgadza się. Każde takie zachowanie powinno być przykładnie ukarane. I nie obchodzi mnie kompletnie, kto jakie ma ideały i czym się kieruje. Zamaskowanych debili z Antify jak i z debili od narodowców karać trzeba po równo i surowo. Dość już terroryzowania miast przez bandy nierobów z mózgiem wielkości orzeszka. Co to za kraj, gdzie w każdej chwili ktoś może cię pobić czy zadźgać i to nawet nie na tle rabunkowym. Tamten chłopak w Łodzi zginął właściwie bez powodu. Kilka lat wcześniej policjant w cywilu, bo zwrócił uwagę dresom, którzy robili demolkę.Co jeszcze się musi wydarzyć? Te wszystkie wydarzenia są na tym samym tle- hołota czuje się bezkarna. Potrafią wleźć do uniwersytetu- jaka instytucja będzie następna? I nie ma znaczenia, kim są i co reprezentują ci ludzie- dresy i kibole nie myślą, dla nich nie ma ideologii. Oni nawet nie znają definicji tego słowa.
          • leftt Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 10:54
            Argumentu nie było żadnego. Chodzi o to, o czym napisał poniżej Jedzosław.
        • matt.j Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 15:48
          leftt napisał:

Leftt, w podobny sposób czyli jaki? Ja podobieństwa nie widzę, nakreśl proszę jakie cechy tych dwóch zdarzeń spowodowały, że twierdzisz, iż są podobne?
      • jhbsk Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 10:43
        ewa9717 napisała:

> I jacy odważni: w kupie i w maskach...

Bohaterstwo z nich bucha.
    • loczek62 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 08:25
      Czyżby pierwsza akcja oddziałów paramilitarnych Pięty?
    • sibeliuss Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 10:41
      I to być ta najbardziej polska opcja? No to gratulacje dla prawdziwych Polaków.
      • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 11:06
        > "I nie ma znaczenia, kim są i co reprezentują ci ludzie- dresy i kibole nie myślą, dla nich nie ma ideologii. Oni nawet nie znają definicji tego słowa."

Jak to? Przecież to patrioci i bojownicy o wolność! Tyle, że nie tę bez przymiotników, a tę z przymiotnikami (dwoma): O wolność własną i bezwzględną. wink
        • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 12:55
          Dlatego dla mnie każdy polityk, który paktuje z bandytami nie ma prawa wymagać choćby cząstki szacunku. Dotyczy to zarówno pisowskich pseudopatriotów, jak i pożytecznych idiotów z Krytyki Politycznej, którzy zaprosili niemiecką swołocz, atakującą policję i Bogu ducha winnych studentów rekonstruujących dawny oręż. Każdy fundamentalizm jest groźny, bo wyłącza myślenie.
          • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 13:38
            Dzięki mojej pracy na uniwersytecie miałam przez wiele lat do czynienia ze studentami.
            To są inteligentni młodzi ludzie, pełni dobrej woli, ale - jak to młodzi - mają gorące serca i umysły, uwielbiają skrajności i czarno-białość. Czas na rozsądek i mądrość przychodzi zwykle później, wraz z refleksją i dostrzeżniem odcieni szarości.
            Takie jest jednak prawo natury, więc pewnie tak jest dobrze. smile
            • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 13:47
              Wydaje mi się, że ta hołota ma niewiele wspólnego z tzw. bracią studencką, w rozumieniu tradycyjnym (możliwe, że jeśli studiują to w jakichś szkółkach produkujących magistrów). Uniwersytet to miejsce, gdzie nastoletnie czarno-białe myślenie przekuwa się w coś bardziej inteligentnego, więc chyba raczej studenci dobrej państwowej uczelni w większości nie zasilają szeregów takich bojówek. Bo rozumiem, że pewne zachowania i sposób myślenia jest typowy dla danego wieku, ale używanie siły w celu dodania sobie racji nie daje się już chyba wytłumaczyć młodym wiekiem.
          • loczek62 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 13:56
            "Tusk komentuje incydent na wykładzie Środy. - Najbardziej jestem poruszony tymi opiniami, które twierdziły, że nic się nie stało, bo nikt nikogo nie pobił. A dla mnie stała się rzecz straszna. Pamiętacie państwo scenę z filmu "Kabaret" z Lizą Minelli, gdzie jest piosenka "Tomorrow Belongs To Me"? Tam też jeszcze nic się nie stało - stwierdził Tusk."
            • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 14:01
              no właśnie i wpis jednego z internautów tu wrzucę,no napewno wśród tych kretynów nie było studentów,a jak byli to bym się dopiero zdziwił

osiolek_pepeprzed chwilą0
              Przecież tajemnicą poliszynela jest fakt iż ta szopka na wykładzie Środy to zwykła prowokacja. Owi narodowcy to nie kto inny jak przebrani antifowcy. Cały internet się z tego śmieje. Wystarczy uważnie obejrzeć film. Zwykła ustawka i tyle.
            • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 14:02
              Z tym się zgadzam, że jeśli będziemy tolerować takie rzeczy to po nich przyjdą następne.
              • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 14:11
                >Z tym się zgadzam, że jeśli będziemy tolerować takie rzeczy to po nich przyjdą następne.

Oczywiście! Tego nie wolno tolerować!

Co do studentów... niestety i wśród nich bywają zapaleńcy, fanatycy, szaleńcy... Fakt, że na ogół zdalnie kierowani przez doświadczone szczwane lisy, które potrafią umiejętnie wykorzystać młodzieńczy zapał i emocjonalność, ale to już inna sprawa.
                • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 14:45
                  Planowa manipulacja młodym pokoleniem, a więc - ideologiczne pranie mózgów ,wskazywanie urojonego wroga i wpajanie nienawiści do niego, wpajanie co dobre co złe dla Niego i dla państwa itd itp et cetera. Tak będzie bardziej poprawnie Sorrelinio smile robiono tak w PRL robi się tak w III RP. Jak dotąd dość skutecznie choć od pewnego czasu widać że manipulatorom zawodowcom przychodzi to coraz trudniej.
                  • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 14:53
                    Ciekaw zatem jestem, kto wpaja niektórym młodym do głów potrzebę "walki z lewactwem".
                    • ewa9717 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 14:56
                      Czarek ci zaraz odpowie, że tego wpajać nie trzeba to się wysysa z mlekiem od genetycznie patriotycznej matki. Tak po prostu wink
                      • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:00
                        Niechęć do lewactwa się wysysa, zaś jeśli ktoś kogoś manipuluje to w kierunku antypatriotycznym, oczywiście.
                        smile
                        • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:00
                          pomylili dni
                          • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:08
                            Jedzosław smile jak lewactwo na pomoc w rozbijaniu patriotycznej manifestacji wzywa Niemców to powiedz tym którym ktoś 'wpaja' że to w ramach bratniej pomocy big_grin

www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM
                            Czemu policja nie położyła ich na glebę tak jak wielokrotnie kładła kiboli ? bo rozkazu z Ratusza nie było bo co by na to krowienta Angela smile
                            • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:14
                              >Czemu policja nie położyła ich na glebę tak jak wielokrotnie kładła kiboli ? bo rozkazu z Ratusza nie było bo co by na to krowienta Angela

No, biedni, biedni kibole! uncertain I wstrętna, wstrętna Angela.
                              Czarku, wybacz, ale to już obsesja! Obawiam się, że też wygenerowana przez... lisy.
                              Nie daj się! wink
                              • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:25
                                Spoko, wszystko pod kontrolą wink to co się dzieje również. Bacznie się przyglądam a uwierz że baczny ze mnie obserwator i wnioski co czas pokazał potrafię /także poprawne/ wyciągać.
                                • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:30
                                  >baczny ze mnie obserwator i wnioski co czas pokazał potrafię /także poprawne/ wyciągać
                                  Nooo... skoro tak mówisz....
                                • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:38
                                  czarek_sz napisał(a):

> Spoko, wszystko pod kontrolą wink to co się dzieje również. Bacznie się przygląd
                                  > am a uwierz że baczny ze mnie obserwator i wnioski co czas pokazał potrafię /ta
                                  > kże poprawne/ wyciągać.

Przyglądasz się, widząc tylko to, co ci pasuje do teorii.
                            • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:37
                              czarek_sz napisał(a):

> Jedzosław jak lewactwo na pomoc w rozbijaniu patriotycznej manifestacji wzy
                              > wa Niemców to powiedz tym którym ktoś 'wpaja' że to w ramach bratniej pomocy
                              >

Napisałeś: "planowa manipulacja młodym pokoleniem, a więc - ideologiczne pranie mózgów ,wskazywanie urojonego wroga i wpajanie nienawiści do niego, wpajanie co dobre co złe dla Niego i dla państwa itd itp et cetera."
                              Nie wiem, czy bezczelnie i z rozmysłem, ale w takim razie bezmyślnie zapominasz albo pamiętać nie chcesz, że podana powyżej manipulacja oraz jej przebieg działa dokładnie tak samo na stronę przeciwną. Ma dokładnie taki sam efekt w postaci zachowań kiboli i narodowców. Ludzie ci poddawani są takiemu samemu procesowi. Pranie mózgów, urojeni wrogowie, wpajanie nienawiści- czy naprawdę nie zauważasz, że dotyczy to także właśnie kibolstwa, narodowców i wszelkiej maści młodych fanów PiS? A czymże innym, jak nie przykładami szukania urojonych wrogów i wpajania nienawiści jest cała ideologia wokół Smoleńska i obecnego, rzekomo zdradzieckiego i bezprawnego rządu? Naprawdę jesteś tak omamiony, że tego nie zauważasz? Bo uważam nawet, że sam uwierzyłeś tej machinie ideologicznej, czego dowodzą Twoje wypowiedzi tutaj.
                              Lewactwo wpoiło grupie młodych ekstremistów ideę walki z faszyzmem, rozumianej jako bezrozumna walka z policją, a nawet z historycznymi rekonstrukcjami, ale dziwnym trafem pomijasz fakt, że te same metody i te same efekty stosuje i druga strona. Oni też tak samo drenują mózgi, ale oczywiście, nie zauważasz tego.
                              (A teraz pewnie w odpowiedzi przedstawisz mi jakiś wykręt, zejdziesz na kwestie ogólne i zaczniesz uderzać w temat pokrewny, ale inny. To Twoja metoda na rozwadnianie każdej dyskusji.)

> Czemu policja nie położyła ich na glebę tak jak wielokrotnie kładła kiboli ? bo
                              > rozkazu z Ratusza nie było bo co by na to krowienta Angela

Niemieccy ekstremiści zostali spacyfikowani i spakowani do autokarów po kilku godzinach zabaw. Po zatrzymaniu spędzili też sporo czasu w izbie zatrzymań. Było nawet o tym głośno, jak się tatuś jednego z nich skarżył, że synalka tak źle traktują. Więc nie opowiadaj bzdur, że nikt tych ludzi nie wyłapywał i nie kładł na glebę. A co do Angeli to sorry, ale to zachowujesz się jak dziecko, które z lubością pluje nauczycielowi na samochód. Dziecinne jest w ogóle wtykanie wszędzie tej Niemki. Zrobiła Ci coś? Zabrała robotę? Stłukła pół litra? Oszukała? Z całym szacunkiem- napij się wody i pobiegaj trochę po parku.
                              • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:49
                                'Naprawdę jesteś tak omamiony, że tego nie zauważ
                                > asz? Bo uważam nawet, że sam uwierzyłeś tej machinie ideologicznej, czego dowod
                                > zą Twoje wypowiedzi tutaj. '
                                Myślę że za długo żyję i zbyt dużo w życiu przeszedłem by komukolwiek dać się omamiać. Pożyjesz trochę to zrewidujesz wiele swoich wypowiedzi które tu przytoczyłeś a które mi przypisujesz. Pamiętaj - młoda głowa gorąca głowa starsza głowa chłodna głowa. Przejdź się na spacer, ochłodzisz głowę to może i pomyślunek się poprawi smile
                                • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 15:58
                                  > Myślę że za długo żyję i zbyt dużo w życiu przeszedłem by komukolwiek dać się o
                                  > mamiać. Pożyjesz trochę to zrewidujesz wiele swoich wypowiedzi które tu przytoc
                                  > zyłeś a które mi przypisujesz. Pamiętaj - młoda głowa gorąca głowa starsza głow
                                  > a chłodna głowa. Przejdź się na spacer, ochłodzisz głowę to może i pomyślunek s
                                  > ię poprawi smile

Ty i chłodna głowa? Kpisz sobie? Mam Ci przytoczyć wszystkie posty, w których pomstowałeś na Wałęsę, Niemców, Bronka, liberałów i Tuska? Naprawdę nie pamiętasz, co o nich pisałeś, ile wściekłości w sobie miałeś? To ma być chłodna ocena sytuacji?
                                  Doświadczenie życiowe to co innego, niż umiejętność logicznego rozpatrywania spraw, zamiast myślenia pod tezę. To nie żadna kwestia wieku tylko po prostu uprzedzenia i prosta wizja świata, do której wszystko chcesz dostosowywać. I oczywiście, znowu nie skomentujesz konkretnie moich zarzutów tylko będzie walił ogólniki. Znamy ten chwyt.
                                  • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:06
                                    Zbyt wiele nas dzieli żebyś mógł mnie zrozumieć /dlaczego mówię tak a nie inaczej/. Natomiast ja Ciebie rozumiem doskonale. Byłem taki sam jak Ty w Twoim wieku. Jaki ? często naiwny, uczący się dopiero czym jest obłuda polityków i medialna manipulacja. Z obydwu stron barykady łowiłem słowa i czyny /m.in Wałęsy/ by było jasne.
                                    • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:12
                                      często naiwny, uczący się dopiero czym jest obłuda polityków i medial
                                      > na manipulacja.

Najśmieszniejsze jest to, że sam się dajesz manipulować tym, których uważasz za "niezależnych".
                                      Z obydwu stron barykady łowiłem słowa i czyny /m.in Wałęsy/ by
                                      > było jasne.

Dobrze, tylko że niekoniecznie chcesz widzieć też i okoliczności danych wyborów oraz pomijasz te zdania, które w sposób równie logiczny tłumaczą to, co Ty krytykujesz. Nie zamierzam bronić Wałęsy, ale w wielu innych kwestiach kompletnie nie chcesz widzieć wszystkiego, a jedynie to, co ci pasuje do teorii (w tej dyskusji, ale i w innych). I nie ma tutaj żadnego znaczenia, ile masz lat i co przeszedłeś.
                                • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:03
                                  >Myślę że za długo żyję i zbyt dużo w życiu przeszedłem by komukolwiek dać się omamiać
                                  Czarku, bez względu na to, jak długo ktoś żyje, nie jest całkiem odporny na wpływy.
                                  Nikt bowiem nie żyje w próżni, w izolacji od świata. Nikt nie jest w stanie w 100% uniezależnić się od swojego środowiska. Dzieciństwo, wychowanie, doświadczenia życiowe dobre i złe, wywierają piętno na naszym życiu. Całkowita niezależność umysłowa, intelektualna, światopoglądowa, emocjonalna, po prostu nie istnieje. Chcesz, czy nie chcesz,
                                  jesteś zależny. Choćby od tych, których kochasz. Od ich poglądów, oczekiwań, pragnień.
                                  Tak już jest. Temu prawu podlegamy Ty i ja, wszyscy.
                                  • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:22
                                    Urodziłem się i wychowałem wśród na wskroś uczciwych ludzi. Takie zasady mi wpojono i takim zawsze w życiu się kierowałem i tego wymagam od innych. Mam nie wymagać od władzy którą utrzymuję by kierowała się podobnymi zasadami co ja ? jesteś Chrześcijaninem ,bądź miłosierny dla tych co błądzą zaraz usłyszę. A przy okazji nadstaw drugi policzek i oddaj ostatnią koszulę ostatni płaszcz smile nie Sorrelino smile ogniem i mieczem zaprowadzić porządek jeśli inaczej się nie da.
                                    • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:35
                                      >nie Sorrelino ogniem i mieczem zaprowadzić porządek jeśli inaczej się nie da.

Twoje prawo tak sądzić, (chociaż to nie po chrystusowemu), moje się z tym nie zgadzać.
                                      • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:40
                                        Bóg też w imię słusznej sprawy kazał Izraelitom zabijać. Zabijają do dzisiaj.
                                        • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:46
                                          czarek_sz napisał(a):

> Bóg też w imię słusznej sprawy kazał Izraelitom zabijać. Zabijają do dzisiaj.

Czy Izraelici są chrześcijanami?
                                        • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:50
                                          >Bóg też w imię słusznej sprawy kazał Izraelitom zabijać.

Tak to rozumieli. Jednak Chrystus sprostował to nieporozumienie.
                                          Ważniejszy dla Ciebie - katolika - jest Stary czy Nowy Testament?
                                          Dla mnie Nowy....
                                          • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 17:16
                                            I to jako katolika mnie nurtuje. Kto ważniejszy, Chrystus czy Bóg ? bo w/g wiary to jedno i to samo. A jak wiesz Bóg jest nieomylny, czemu więc, jak Syn Człowieczy zmienił wcześniej ustanowione przez siebie prawo ?
                                            sorel.lina napisała:

> >Bóg też w imię słusznej sprawy kazał Izraelitom zabijać.
                                            >
                                            > Tak to rozumieli. Jednak Chrystus sprostował to nieporozumienie.
                                            > Ważniejszy dla Ciebie - katolika - jest Stary czy Nowy Testament?
                                            > Dla mnie Nowy....
                                    • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:46
                                      nie S
                                      > orrelino smile ogniem i mieczem zaprowadzić porządek jeśli inaczej się nie da.

Skąd wiesz, że się nie da? Ja też nie biorę tej zasady dosłownie, rozumiem ją jako unikanie przemocy o ile to możliwe.
                                      • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 16:56
                                        Dlaczego się nie da ? bo raz zdobytej władzy /i wszystkim co z nią związane, także bezkarnością i wszelkimi patologiami/ nie oddamy. To credo stada które od 89 r niepodzielnie trzyma władzę wciąż powiększając jej obszary.

I słowach Tuska :
                                        "Tacy ludzie za pół roku będą bić",
                                        I odpowiedź nauty :

zapomnial, ze to ich czlowiek zamordowal.

Nie każdy patrzy jednostronnie jak widać.
                                        • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 17:03
                                          >"Tacy ludzie za pół roku będą bić",
                                          > I odpowiedź nauty :

> zapomnial, ze to ich czlowiek zamordowal.

"Ich" człowiek... No, nie, ja się poddaję. Nie będę się z koniem kopać.
                                          Ktoś mądry powiedział: nie przekonasz przekonanego. I miał rację. Z tym, że mnie "przekonany" też nie przekona. I tyle mojego. smile
                                          • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 17:20
                                            To Ty nie wiesz że Cyba był członkiem PO ?
                                            • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 12:26
                                              czarek_sz napisał(a):

> To Ty nie wiesz że Cyba był członkiem PO ?

Tusk go nasłał?
                                              • loczek62 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 12:32
                                                jedzoslaw napisał:

> Tusk go nasłał?

I tych tutaj też Tusku nasłał
                                                kontakt24.tvn.pl/temat,czerwona-farba-na-biurze-europoslanki-sld-joanny-senyszyn,77081,html?categoryId=496
                                                • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 12:42
                                                  loczek62 napisał:

> jedzoslaw napisał:
                                                  >
                                                  >
                                                  > > Tusk go nasłał?
                                                  >
                                                  > I tych tutaj też Tusku nasłał
                                                  > rel="nofollow">kontakt24.tvn.pl/temat,czerwona-farba-na-biurze-europoslanki-sld-joanny-senyszyn,77081,html?categoryId=496

I się zaczyna. Wojna debili.
                                                  • 1zorro-bis Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 15:10
                                                    Czarus....co niedziela do Zyda sie modlisz, Twoji bracia chrzescijanie dziesitaki niewinnych ludzi na stosach spalili a Ty daklej takie androny pociskasz?
                                                    Ni wystarczy juz?big_grinsmirk
                                                  • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 18:04
                                                    1zorro-bis napisał:

> Czarus....co niedziela do Zyda sie modlisz, Twoji bracia chrzescijanie dziesita
                                                    > ki niewinnych ludzi na stosach spalili a Ty daklej takie androny pociskasz?
                                                    > Ni wystarczy juz?big_grinsmirk

Jeśli chodzi o mordowanie w Imię Boże to akurat nie tylko chrześcijanie mają wiele na sumieniu. Natomiast wciąż jest dla mnie, jako chrześcijanina niepojęte, jak można być antysemitą, a równocześnie akceptować fakt żydowskiego pochodzenia chrześcijaństwa.
                                                  • 1zorro-bis Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 21:41
                                                    FAKT. Ale nie przypominam sobie w historii wojen prowadzonych przez Zydow w celu "nawracania" na Judaizm.....big_grin
                                                    Czego o chrzescijanach nie mozna powiedziec. A najlepsze jest to, ze dostali w dupe od Muzulmanow....smirk
                                                  • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 22:03
                                                    1zorro-bis napisał:

> FAKT. Ale nie przypominam sobie w historii wojen prowadzonych przez Zydow w cel
                                                    > u "nawracania" na Judaizm.....big_grin

Kwestia liczebności, choć judaizm jako taki jest bardziej defensywny niż ofensywny.

> Czego o chrzescijanach nie mozna powiedziec. A najlepsze jest to, ze dostali w
                                                    > dupe od Muzulmanow....smirk
                                                    >

W owych czasach religia była tylko pretekstem do podboju, bo tak naprawdę chodziło o politykę i ekonomię. Chrześcijaństwo już wyrosło z takiej taktyki, ale islam jeszcze nie.
                                                  • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 23:08
                                                    > W owych czasach religia była tylko pretekstem do podboju, bo tak naprawdę chodz
                                                    > iło o politykę i ekonomię. Chrześcijaństwo już wyrosło z takiej taktyki, ale is
                                                    > lam jeszcze nie.

Dodałbym, że dzisiaj, zamiast hasła "nawracamy na chrześcijaństwo" mamy hasło "nawracamy na demokrację" smile
    • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 18:12
      tusk powinien zrobić tak jak ruscy z worami w zakonie , ale on tylko gadać potrafi , konsekwencji później żadnych

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13431062,Szturm_na_laznie_i_kawiarnie__Prawie_100_rosyjskich.html
      • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 20.02.13, 19:31
        A co on może zrobić jak sam jest worem. Treningowym dla prawdziwych worów wink
    • hardy1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 22:00
      Wczoraj na Polsat News odbyła się "dyskusja" w związku z wtargnięciem chuliganów, na wykład profesor Magdaleny Środy na Uniwersytecie Warszawskim. Wzięły udział posłanka (znaczy poseł, jak sama poprawia) Krystyna Pawłowicz oraz Joanna Senyszyn.

P. Krystynie Pawłowicz nie przeszkadzają na uniwersytecie (a więc miejscu do dyskusji i wymiany poglądów a nie wiecowania kto silniejszy w krzyku) wrzaski: "raz sierpem i młotem czerwoną hołotę" , nie przeszkadzają zamaskowane twarze, bo: "a może mieli krosty czy piegi", nie przeszkadza że...
      Zresztą, każdy może odsłuchać i wyrobić zdanie. Oto czołowa posłąnka PiS-u w akcji:
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oEqzV57vHGg
      • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 22:06
        Jestem ciekaw, co by było, gdyby to na jej wykład wtargnęli lewaccy ekstremiści. Wyobrażacie sobie lament i furię po stronie PiS? Oczywiście, od razu przywoływaliby sprawę Cyby, a Brudziński znów by apelował: "nie zabijajcie nas!".
        • hardy1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 22:10
          Wyobrażam sobie. Wyobrażam też sobie, co by wtedy mówiła p. posłanka (poseł, jak sama chce aby mówić) Krystyna Pawłowicz. Prawdopodobnie "diapazon" by jej wysiadł.
          • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 21.02.13, 23:39

A po nich wszystkich chłopi z PSL z kosami na sztorc
            • 1zorro-bis Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 07:59
              taka wersja Ci sie marzy?smirk
              Skonczy sie tragicznie. Dla chlopow....
        • sorel.lina Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 09:36
          >od razu przywoływaliby sprawę Cyby, a Brudziński znów by apelował: "nie zabijajcie nas

To chyba Waszczykowski tak błagał?
          A gwoli sprawiedliwości J.M. Rokita też swojego czasu płaczliwie wołał:
          "Ratunkuuu! Niemcy mnie bijąąą! ", gdy załoga samolotu Lufthansy "atakowała" jego elegancki, acz nie włożony do schowka płaszcz i kapelusz. big_grin
          • loczek62 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 09:41
            sorel.lina napisała:

> A gwoli sprawiedliwości J.M. Rokita też swojego czasu płaczliwie wołał:
            > "Ratunkuuu! Niemcy mnie bijąąą! ", gdy załoga samolotu Lufthansy "atakowała" je
            > go elegancki, acz nie włożony do schowka płaszcz i kapelusz. big_grin

Dla niektórych ta żenująca historyjka jest wystarczającym powodem by nie latać tymi liniamiwink
      • matt.j Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 16:03
        Wiecie, nawet nie chce mi się jej żenujących komentarzy słuchać. Na początku była śmieszna, taka wariatka, nielogiczna, opowiadająca pierdoły i robiąca z siebie totalnego głupa. Ale teraz mi jej żal. tyle w niej nienawiści i pretensji do świata. Strasznie muszą ją te negatywne emocje zżerać od środka, że aż tyle jadu w tak niekontrolowany sposób na zewnątrz z niej wypływa.
      • matt.j Pawłowicz 22.02.13, 16:08
        A do tego mam wrażenie, ze ona zachowuje się jak małe dziecko, które zrobiło coś głupiego np. pokazało publicznie siusiaka, i wszyscy się nim interesują.W taki czy inny sposób ale najważniejsze, że skupiają swoją uwagę na nim. No to dziecko ponownie robi jakąś głupia rzecz aby znowu zwrócić uwagę innych na siebie. I tak powtarza tą czynność dokąd będzie widziało, że to skuteczne.
        Jeszcze niedawno nie istniała w mediach a teraz co przyjdzie przed kamerę to gwarantuje show.
        • 1zorro-bis Re: Pawłowicz 22.02.13, 17:58
          po prostu koszmarny babsztyl....smirk
        • hardy1 Re: Pawłowicz 23.02.13, 12:35
          Matt, mam podobne wrażenie. Pawłowicz poczuła się wreszcie ważna, zapraszana...
          Macierewicz jest już zbyt "naoglądany". Media go omijały. Kaczyński znalazł więc nowego bulteriera, świeżego, w osobie tej posłanki.

Co przykre dla prawdziwych naukowców, jest ona wzorcowym przykładem potwierdzenia powiedzenia, iż "uczony to taki, który wie coraz więcej o coraz mniejszym". Inaczej - jej klapki na mózgu zawężają coraz bardziej pole widzenia i zrozumienia świata i życia.
          • sorel.lina Re: Pawłowicz 23.02.13, 13:33
            hardy1 napisał:

> Kaczyński znalazł więc nowego bulteriera, świeżego, w osobie tej posłanki.

Noooo.... "świeżość" tej posłanki jest mocno dyskusyjna. wink

> Inaczej - jej klapki na mózgu zawężają coraz bardziej pole widzenia i zrozumienia świata i życia.

Mam wątpliwości, czy te klapki kiedykolwiek się odchylały. wink
            • hardy1 Re: Pawłowicz 23.02.13, 19:04
              Sorellino, jako bulterier Pawłowicz jest świeżutka i wyposzczona w mediach. Wreszcie może zaistnieć.
              Co do drugiego znaczenia "świeżości", z delikatności nie będę komentował. "Pawłowicz, jaka jest, każdy widzi" wink
              • izydor88 Re: Pawłowicz 23.02.13, 19:27
                Hardy,a jakie jest Twoje zdanie na temat "chudych brunetek"?
                No,mówiąc szczerze,takich brunetek,które kiedyś były drobne smile))
                • jedzoslaw Re: Pawłowicz 23.02.13, 22:19
                  izydor88 napisała:

> Hardy,a jakie jest Twoje zdanie na temat "chudych brunetek"?
                  > No,mówiąc szczerze,takich brunetek,które kiedyś były drobne smile))

Ja osobiście wolę brunetki od blondynek smile
              • sorel.lina Re: Pawłowicz 23.02.13, 19:33
                Ale ja miałam na myśli tę "trzecią" świeżość, Hardy. Świeżość umysłu. A ten jest niezależny od metryki, urody, tuszy, wykształcenia nawet. smile
                • hardy1 Re: Pawłowicz 23.02.13, 22:20
                  sorel.lina napisała:
                  > Ale ja miałam na myśli tę "trzecią" świeżość, Hardy. Świeżość umysłu. A
                  > ten jest niezależny od metryki, urody, tuszy, wykształcenia nawet. smile

Nie miałem na myśli wyglądu p.Pawłowicz. Staram się według wyglądu nie oceniać ludzi. Czasem pod maską ładnej twarzy czy sylwetki skrywa się wredność, a człowiek z wyglądu nieładny okazuje się wspaniałym interlokutorem.
                  Wracając do meritum - miałem na myśli właśnie tę "nieświeżość myśli" p.Pawłowicz. Czuć stęchliznę średniowiecza. U Ciebie, Sorellino, zakwalifikowane jako "trzecia świeżość" wink
                  • matt.j Re: Pawłowicz 24.02.13, 00:28
                    hardy1 napisał:
                    > Czuć stęchliznę średniowiecza. U Ciebie, Sorellino, zakwalifikowane jako "tr
                    > zecia świeżość" wink

Przypomniały mi się niegdyś głośne 4 życia supermarketowego kurczaka ;P
                    • hardy1 Re: Pawłowicz 24.02.13, 10:51
                      Domyślam się, że chodzi o jakąś reklamę? Jestem niedoinformowany. Po prostu mam dziwny odruch puszczania reklam mimo uszu...nie odbieram świadomie. Ot, takie tło życia.
                      Mógłbyś, Matt, uświadomić mnie co do tego supermaketowego kurczaka? wink
                      • sorel.lina Re: Pawłowicz 24.02.13, 11:35
                        Matt miał chyba na myśli taką małą elektroniczną zabawkę, rodem z Japonii, rodzaj gry, która polegała na "żywieniu" kurczaka. Ten zdychał, jeśli opieka była niedostateczna, ale miał kilka
                        "żyć". smile
                      • matt.j Re: Pawłowicz 24.02.13, 14:40
                        hardy1 napisał:
                        > Mógłbyś, Matt, uświadomić mnie co do tego supermaketowego kurczaka? wink

Ładnych kilka lat remu przetoczyła się przez media afera supermarketowo-kurczakowa. Pojawiła się na podstawie nagrania zrobionego ukrytą kamerą redaktorki, która zatrudniła się w markecie na stoisku mięsnym.
                        Chodziło o przemywanie kurczaków ludwikiem gdy już były nieświeże. Ostatnie życie, czwarte, to był marketowy grill (kurczak z rożna) - jak już kurczak tak śmierdział, że nie dało się z nim nic innego robić.
                        • sorel.lina Re: Pawłowicz 24.02.13, 14:45
                          Oj, Matt! A ja myślałam o zabawce! sad
                          No tak, teraz sobie o tej aferze przypomniałam.
                        • hardy1 Re: Pawłowicz 24.02.13, 15:00
                          Musiała mi ta afera przemknąć, nie pamiętam. Pamiętam za to, jak "drugie życie" dostawały kiełbasy.

Nie zgadzam się, Matt, z Twoim twierdzeniem, iż " (-) jak już kurczak tak śmierdział, że nie dało się z nim nic innego robić". Uważam, że właśnie dało się zrobić...właśnie "grilla" wink
              • izydor88 Re: Pawłowicz 23.02.13, 19:42
                hardy1 napisał:

> Sorellino, jako bulterier Pawłowicz jest świeżutka i wyposzczona w mediach. Wre
                > szcie może zaistnieć.
                > Co do drugiego znaczenia "świeżości", z delikatności nie będę komentował. "Pawł
                > owicz, jaka jest, każdy widzi" wink
                Hardy,tak na poważnie,w Twoich postach żona występuje,jako taka głupolica,której tylko zakupy w głowie.
                Bardzo mi się to nie podoba...
                Poza tym,sympatyczny z Ciebie facet.Wybacz szczerość smile I nie szukaj analogii na żadnym innym forum smile
                • izydor88 Re: Pawłowicz 23.02.13, 20:19
                  I jeszcze - czytam Podwórko,bo lubię posty:Witka,Mirka,Kosmity,Agfy i Twoje.Posty C-K wręcz uwielbiamsmile
                  Jestem na Podwórku zbanowana.
                  Wiem,że to decyzja dozorczyni Karen,bo Ulissesa nie posądzam o taką małostkowość wink
                  Mój NL jest najwspanialszym samczykiem na wszystkich dostępnych forach.Czytam mu wszystkie posty.
                  I Tobie też to radzę...smile
                  • matt.j Izydor... 23.02.13, 21:14
                    Super! Może załóż nowy wątek o twoich przeżyciach i sympatiach. W tym to tak trochę ni z gruszki ni z pietruszki się wszczeliłaś/eś ze swoimi wyznaniami...
                  • 1zorro-bis Re: Pawłowicz 23.02.13, 21:14
                    nie przejmuj sie Klaro....big_grin
                    Mnie tam dawno zbanowano....smirk
          • jedzoslaw Re: Pawłowicz 23.02.13, 16:03
            > Macierewicz jest już zbyt "naoglądany". Media go omijały. Kaczyński znalazł wię
            > c nowego bulteriera, świeżego, w osobie tej posłanki.

Tak na ścisłość to nawet Macierewicz jest przy niej co najwyżej ekscentrycznym starszym panem, który bywa kontrowersyjny. Chciałem porównać ją do Renaty Beger, ale Renia miała przynajmniej świadomość swoich braków, a nawet i dystans do siebie. Anna Sobecka jest chyba jej najbliżej, ale ta chociaż realizuje w życiu to, co głosi. Powiedziałbym, że Pawłowicz jest tym dla prawicy, czym Palikot dla lewicy.
            • izydor88 Re: Pawłowicz 23.02.13, 18:12
              Krystyna Pawłowicz kiedyś była piękną blondynką.Ale się się roztyła...
              Niech wszystkie piękne blondynki,które się roztyły - wystąpią przeciwko Krystynie Pawłowicz smile
              To oczywiście żart,bo takie "kobietony" też mają prawo do istnienia...
              • sorel.lina Re: Pawłowicz 23.02.13, 18:22
                >Krystyna Pawłowicz kiedyś była piękną blondynką.Ale się się roztyła...
                > To oczywiście żart,bo takie "kobietony" też mają prawo do istnienia...

Chude brunetki też bywają "kobietonami". I też mają prawo do istnienia. To wcale nie żart.
    • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 19:54

Z pamiętnika Partyzanta:

Poniedziałek- przegoniliśmy Niemców z lasu

Wtorek- Niemcy wygonili nas

Środa- My wygoniliśmy Niemców

Czwartek- Niemcy wygonili nas

Piątek- przyszedł Leśniczy i przegonił wszystkich ~ Niemców z (PO ), i Partyzantów z (PIS)
      • 1zorro-bis Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 21:43
        ......a lesniczy byl z SLD.big_grinsmirk
        • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 22:04
          z pałacu prezydenckiego
          • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 22:10
            I ze WSI Ruska Buda smile
            • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 22:12
              to Gajowy Marucha taki nasz swojak wink
              • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 22:24
                Bo Gajowy Marucha stoi zawsze PO właściwej stronie wink
            • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 22:25
              czarek_sz napisał(a):

> I ze WSI Ruska Buda smile

Dowcipny jesteś. Idealna metoda na niewygodne fakty. Debile zrobili wjazd na uniwerek, inni ich koledzy grożą Dworakowi, ale jedyne co o tym możesz powiedzieć to dowcipasy o Bronku.
              • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 22:37
                Inni debile grożą profesorom z poznańskiej uczelni ale o tym sza w zaprzyjaźnionych. Którzy debile są bardziej szkodliwi ? a Dworak ? a nie zdziwię jak okaże się że sam siebie straszy smile stare komusze metody po to by wywołać wrażenie zagrożenia przez bliżej nieokreślone siły jednak w domyśle wiadomo o kogo chodzi. O krwiożerczą i faszystowską opozycję które śmie myśleć o przejęciu władzy. Dajesz się na to nabierać, na te gierki w wykonaniu służb które bronią także i swojej dooopy, swojego koryta ?
                • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 22:50
                  czarek_sz napisał(a):

> Inni debile grożą profesorom z poznańskiej uczelni ale o tym sza w zaprzyjaźnio
                  > nych.

Oświeć nas, jeśli gdzieś o tym było.

Którzy debile są bardziej szkodliwi ? a Dworak ? a nie zdziwię jak okaże
                  > się że sam siebie straszy smile stare komusze metody po to by wywołać wrażenie za
                  > grożenia przez bliżej nieokreślone siły jednak w domyśle wiadomo o kogo chodzi.

Wszyscy są szkodliwi i każdy autor pogróżek czy bandyci nachodzący uniwersytet zasługują na karę. Nie ma dla mnie znaczenia, jaką partię reprezentują.

"stare komusze metody po to by wywołać wrażenie zagrożenia przez bliżej nieokreślone siły jednak w domyśle wiadomo o kogo chodzi"- fajnie, że tak to nazwałeś, bo akurat straszenie "bliżej nieokreślonymi siłami" to także Twoja domena i oczywiście fanów JarZbawa.

> O krwiożerczą i faszystowską opozycję które śmie myśleć o przejęciu władzy. Da
                  > jesz się na to nabierać, na te gierki w wykonaniu służb które bronią także i sw
                  > ojej dooopy, swojego koryta ?

Dokładnie takie same gierki stosują Twoi ulubieńcy. Straszą ciemnymi siłami i spiskami. Pomstujesz na Cybę, ale gdyby tak zaciukali Dworaka to byś mówił, że sam sobie jest winny.
                  • czarek_sz Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 23:11
                    Nie mam ulubieńców. Oceniam tych którzy aktualnie rządzą, im patrzę na ręce. Jak każdy normalny nie zaczipowany i zdrowy na umyśle człowiek smile

natemat.pl/51731,bronili-poslanki-pawlowicz-teraz-padaja-ofiara-akcji-homoterapia-swastyki-i-wulgarne-hasla-na-uniwersytecie
                    • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 23:16
                      Wyobraź sobie, że ja też patrzę władzy na ręce. Ale tym w opozycji także. I wyznaję zasadę zera tolerancji dla hołoty i pożytecznych idiotów, choćby nie wiem, kto ich nasłał.
                      • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 23:36
                        Każdy kij ma dwa końce , a czasami trzy ...

teksty.org/kazik,przy-slowie,tekst-piosenki
                        • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 23:48
                          Czarek niestety widzi tylko jeden koniec.
                          • morfeusz_1 Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 22.02.13, 23:50
                            Ja po 89r tych końców mówię ci Jedzosław bardzo wiele dostrzegam
                            • jedzoslaw Re: Zamaskowani narodowcy wdarli się na wykład Śr 23.02.13, 00:09
                              Wierzę, Morfi, czytam Twoje posty.
                              I mam też problem z tymi końcami. Chciałbym rozpatrywać wszystkie, a nie trzymać się jednego, a tymczasem polityką rządzą raczej tylko dwa, z których każdy patrzy z pogardą na drugiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka