Dodaj do ulubionych

Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów:)

05.03.13, 09:28
Czołemsmile

Dziś w piłkarskiej Lidze Mistrzów dwa wielkie hity. Pierwszy na miare światową, drugi nieco pomniejszy, za to bliski sercu. Rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów.

Pojedynek nr 1 - Manchester Utd - Real Madryt
Pojedynek nr 2 - Borussia Dortmund - Szachtar Donieck

13 lutego wyniki były następujące:
Real - Man.UtD 1-1
Szachtar - Borussia 2-2

Pojedynek królewskich Madryciaków z Czerwonymi Diabłami już w tej fazie rogrywek wymaga odzielnego potraktowania.

Real Madryt - dziewiec razy wygrywał Puchar Uuropy. Lata 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002

Czyli od ostatniego trofeum mineło lat 11.
Poza tym Real dotarł do finału Pucharu Europy w latach 1962, 1964, 1981

Rywal, czyli obecne "dzieci" Sir Aleksa Fergusona, wzosił puchar w latach 1968, 1999, 2008. W finale Ligi Mistrzów wystąpili w latach 2009, 2011. Tylko pierwsze europejskie trofeum zdobyli przed erą Fergusona, który rządzi Man.UtD od czasów...... no jakich, zgadnijcie?
Od polskich czasów przedkomórkowych, przedinternetowych, od czasów "końcowych rządów" Jaruzelskiego, czyli od roku 1986. I dzielny Szkot trwa na posterunku do dziś

W roku 2009 i 2011 Man.UtD. poległ w finale Ligi Mistrzów z wielkim rywalem Realu, czyli z FC.Barceloną. I za każdym razem wierzyłem, że Man.UtD utrze nosa Katalończykom. I pomyłka. Jak to powiadają, nadzieja jest matką głupich....

Do tej pory wynik spotkań Realu i Manchesteru UtD. w fazie pucharowej wygląda tak:

2012/2013 Real Madryt - Manchester UtD 1-1 i .....?
2002/2003 Manchester United - Real Madyt 4:3 i Real Madryt - Manchester United 3:1
1999/2000 Manchester United - Real Madryt 2:3 i Real Madryt - Manchester United 0:0
1967/1968 Real Madryt - Manchester United 3:3 i Manchester United - Real Madryt 1:0
1956/1957 Manchester United - Real Madryt 2:2 i Real Madryt - Manchester United 3:1

Czyli mamy:

Zwyciestwa Realu - 3
Zmyciestwa Manchesteru - 2
Remisy - 4

Bramki zdobyte- Real : 18 . ManUtD : 15

Co ciekawe, wynik ćwiercfinałowego meczu Ligi Mistrzów z 23 kwietnia 2003 roku wyglądał tak:
Manchester United F.C. - Real Madryt 4:3 (1:1)

Bramki:
van Nistelrooy 43', Helguera 52' (sam.), Beckham 71', 85' - Ronaldo 12', 50', 59'

Ponieważ w pierwszym meczu było 3-1 dla Realu, piłklarze Królewskich wyrzucili Manchester UtD za butre. Trzy bramki dla Realu zdobył wówczas Ronaldo, i dziś przeciwko Manchesterowi też wystapi Ronaldo. Tyle że nie Brazylijczyk Ronaldo Luís Nazário de Lima, a Portugalczyk Crsistano Ronaldo. Były gracz Manchesteru UtD.

Dla Realu Madryt w ostatnich latach 1/8 finału stanowi klątwe. Real z zadziwiającą regularnością nie mógł się wyczłapać z tej fazy fazy turnieju.I tak:
sezon 2004/2005 odpada z Juventusem Turyn
sezon 2005/2006 odpada z Arsenalem Londyn
sezon 2006/2007 odpada z Bayernem Monachium
sezon 2007/2008 odpada z AS Roma
sezon 2008/2009 odpada z FC Liverpool
sezon 2009/2010 odpada z Ol.Lyon

I dopiero w sezonach 2010/2011 i 2011/2012 dociera do półfinałów, gdzie odpada po walkach z Barceloną i Bayernem Monachium.

Zdecydowanie stawiam na awans Manchesteru UtD.

W drugim dzisiejszym meczu stawiam na awans Brorussi Dortmund.

Dzisiejsze pojedynki obejrzeć można na kanale NSport.

W wersji opisowej tu:
www.sport.pl/pilka/1,65041,13504619,Liga_Mistrzow__Tomasz_Kuszczak_stawia_na_Manchester.html
A tu przypomnienie naszych wpisów z pierwszego spotkania Real - Man.UtD
forum.gazeta.pl/forum/w,11207,142518978,142518978,Real_Madryt_Manchester_UtD_Liga_Mistrzow_.html

As Manchesteru UtD:
https://static.guim.co.uk/sys-images/Sport/Pix/pictures/2012/12/12/1355341699044/Wayne-Rooney-celebrates-a-008.jpg

As Realu Madryt:
informacjesportowe.pl/zdjecia/najladniejszy_gol_ronaldo_w_realu_24955.jpg

Pozdrawiam
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 18:01
      Czołem Kriss smile
      Chociaż jestem fanem United to czuję że nie awansują, Real ostatnio bardzo poprawił nie tylko grę, także skuteczność i tu widzę problem dla United. Awans United, jeśli awansują do kolejnej rundy będzie dla mnie dużą aczkolwiek bardzo miłą niespodzianką smile z drugiej pary nie wyobrażam sobie by Borussia nie awansowała. Meczu Man United Real Madryt będę szukał w internecie ponieważ platformy N nie posiadam. Pzdr.
      • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 18:27
        Jak w temacie ten gościu może wyciąć niezłego hołubca ..

www.warszawa.sport.pl/blogi/po-bandzie-sp/2013/03/cr7_czyli_wilk_z_rewizyta_w_owczarni_ferga_/2
        • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:04
          Czołem Morfiismile

Racja, wilk może narozrabiać w owczarni, w której w sumie wyrósł na poważnego wilka.
          Bardzo jestem ciekaw reakcji kibiców Manchesteru UtD na ichniego byłego gwiazdora?
          • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:10
            muszę w necie namierzyć transmisję
      • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:01
        Czołem Czareksmile

Szykuje się wielka piłkarska bitwa pod dowództwem dwóch wielkich generałów: Sir Fergusona i Murinho.

Co do skuteczności. Ostatnie mecze obu drużyn wyglądały tak:

27 kolejka QPR - Manchester UtD 0-2
        28 kolejka Manchester UtD - Norwich 4-0

25 kolejka Deportivo La Coruna - Real Madryt 1-2
        26 kolejka Real Madryt - Barcelona 2-1
        Do tego Puchar Króla Barcelona - Real 1-3

Real bardzo lubie, ale brygade Sir Aleksa jeszcze bardziejsmile

No i niedługo zaczynamy....

Pozdrawiam
        Krzysztof
        • czarek_sz Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:05
          A więc niech wygra lepszy Kriss smile a za Barcelonę oczywiście że będę trzymał kciuki ,spoko Morfi wink
          • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:14
            O i to mię osobiście się podobuje , tak jak ordżinal koszulka Barcy w tym sklepie w którym wczoraj byłem ale za droga... i dylemat dzisiaj opłaciłem kartę .. a miałbym taką koszulkę już 2 mam ale takiej nie mam , i bandama jeszcze była ale mało uniwersalna ,dla kibola raczej

Nie chcę obstawiać wyniku dzisiaj bo ostatnio nawet w totka trójkę trafiłem 3 lata temu ...
            Mam przekichane ... kilka lat do kitu,a miało być tak pięknie...

Kriss zastanów sie gdzie tego mojego jaguara mogę zliftingować i ile by to kosztowało,orientacyjnie ...
            • czarek_sz Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:21
              www.sport.pl/pilka/1,65041,13510468,Liga_Mistrzow__Rooney_zacznie_mecz_Realem_na_lawce.html#BoxSportTxt
              Rooney na ławce Giggs od pierwszych minut. Pokerowa zagrywka Fergussona. Kuźwa ale mnie już kręci, aby tylko jakiś link w necie na mecz zadziałał smile
            • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:28
              Morfii, uszy do góry - karta sie kiedyś odwróci i zaczniesz wygrywaćsmile

A gdzieś koszulke Barcy wypatrzył?

Jakiś czas temu przyjaciel przwiózł mi z Barcelony piekny kubeczek Barcy i ..... barcową popielniczkesmile

ps. Co do Jaguara. Jak to mawia Ferdek Kiepski: to nie są tanie rzeczy, ale dam Ci namiary. Albo zrobić lifting samemu, mogę Ci pomóc.
              • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 21:07
                oki
              • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 22:31
                A koszulka jest Go Sporcie na mnie jak ulał XXL no i kriss łyżwy hokeje potaniały o 65 %
                za bauery zapłacisz 99,99 dobra cena ale nie pasuje mi ten model
                Kiedyś szalałem doslownie i w przenośni na hokejach - stegny torwar skoki w górę jak siatkarze przez co podziw u panienek wzbudzałem,a jak brajdak cioteczny przyszedł i jeszcze jeden gościu to tak na zmianę przez siebie skakaliśmy po warszawsku po zbójnicku eh,,, a teraz jakoś nie mogę się zebrać w sobie i szarpnąć się na zakup wyżeł wink
                • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 06.03.13, 17:15
                  Czołem Morfiismile

W Go-Go Sporcie na ulicy Targowej widziałem kapitalne koszulki Manchetseru UtDsmile.
                  • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 06.03.13, 20:10
                    no widzisz - ja ci kupię MU ty mi Barcy jak uzgodnimy kiedy imieniny obchodzimy bo w tej Lidze Misiów to jeszcze tylko ja mam szansę na wystąpienie w finale nie ma szans na wymianę koszulek po meczu hie hie hie
                    • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 07.03.13, 11:03
                      Oki, koszulkami możemy sie wymienić.smile Ale szanse na finał Barcelonistów są mizerne, oj bardzo mizerne. Milaniści górąsmile
                      • czarek_sz Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 07.03.13, 18:24
                        Kiedyś oryginalną koszulkę Chelsea dostał w szpitalu mój syn od samego Andrzeja Twarowskiego, komentatora angielskiej w canal plus. Leżał koło mojego syna Ojciec dwóch córek z których jedna kręciła wtedy z Twarowskim /Inka/. Gdy się dowiedział że mój syn jest kibicem United, pogadał z Nim i przywiózł Mu różne gadżety z Anglii - m.in tę koszulkę, autograf Ryana Giggsa a także bilet z finału FA Cup który komentował z Wembley smile trzymam te pamiątki po Synu do dzisiaj bo to bardzo cenna dla mnie rzecz smile
                        kriss67 napisał:

> Oki, koszulkami możemy sie wymienić.smile Ale szanse na finał Barcelonistów są miz
                        > erne, oj bardzo mizerne. Milaniści górąsmile
                        • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 07.03.13, 18:28
                          tak są rzeczy które są bezcenne
                          na marginesie bardzo lubię duet Twarowski i Smokowski wystarczy posłuchać ich c+
                      • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 07.03.13, 18:26
                        i tu się mylisz , tą razą
          • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 20:21
            A ja wręcz przeciwnie - za Milanistówsmile
            • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 22:32
              o i to cie zjadło,jakbyś był ze mną a nie na przeciw to może diabły miałyby fart
    • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 20:32
      Ponieważ trudno dzisiejsze spotkania obejrzeć w TV, linki do wersji opisowej:

www.sport.pl/pilka/2,108896,,Manchester_United___Real_Madryt,,164125173,6735.html

www.sport.pl/pilka/2,108896,,Borussia_Dortmund___Szachtar_Donieck,,164125174,6735.html
      Miłego czytaniasmile
      • tjbazuka Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 20:37
        Czolem smile
        podali sklad MU. Ryan Giggs x1000!
        • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 20:48
          Czołem Tomaszsmile

Piekny jubileusz. Choćby dla tego Diabły muszą wygrać z Królewskimismile

A tu masz o nowym kontrakcie Ryana Giggsa:

"39-letni Ryan Giggs przedłużył o kolejny rok umowę z Manchesterem United, co oznacza że będzie grał co najmniej do końca sezonu 2013/14. Walijczyk jest związany z klubem z Old Trafford już od 26 lat!
          Informację o podpisaniu nowego kontraktu podał klub na swojej oficjalnej stronie internetowej. Radości z takiego obrotu sprawy nie kryje menedżer "Czerwonych Diabłów" sir Alex Ferguson.

- Cóż mógłbym powiedzieć więcej na temat Ryana, co jeszcze nie zostało powiedziane? On jest niesamowitym piłkarzem i wyjątkowym człowiekiem. Jest przykładem dla nas wszystkich, jak można się "prowadzić" i dbać o siebie - przyznał szkoleniowiec MU.

Sam piłkarz przyznaje, że nie zamierza jeszcze kończyć kariery: - Czuję się dobrze, czerpię radość ze swojej gry bardziej niż kiedykolwiek i co najważniejsze czuję, że wnoszę coś do drużyny - powiedział 39-latek.

W najbliższą sobotę Walijczyk stanie przed szansą zagrania tysięcznego meczu w seniorskiej karierze. O godzinie 15 MU podejmie na Old Trafford Norwich City. Zapraszamy na relację na żywo na Sport.pl

39-letni skrzydłowy ma na koncie najwięcej tytułów spośród wszystkich piłkarzy Premier League, którą wygrywał 12-krotnie. Zdobył także cztery razy Puchar Anglii i dwukrotnie triumfował w Lidze Mistrzów."

1 marca 2013, Sport.pl
        • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 21:03
          Zobacz Tomasz, że kariera wiekowego Walijczyka przypomina kariere Włocha Paolo Maldiniego. Urodzony w Mediolanie, całe sportowe zycie poświecił dla AC Milan. Grał w tym klubie 24 lata.
          • czarek_sz Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 21:38
            Tu oglądam, na N sport - pl-sport.tv/
            Niby poziom nie najwyższy ale napięcie ogromne, kompletnie zawodzi Real.
            • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 21:42
              Wymiana ciosów ze zdecydowanym wskazaniem na Manchester UtD. Za w Dortmundzie Borussia szaleje. Szachtar zepchniety do defensywy.
            • tjbazuka Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 21:46
              dobra pierwsza polowa dla Manchesteru. Teraz Mourinho musi cos wykombinowac na szybka gre Diablow.
              smile
              • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Wersja opisowa 05.03.13, 21:52
                I 1-0 dla Manchesterusmilesmile
                • kriss67 A w Dortmundzie:):) 05.03.13, 22:03
                  Jakub Błaszczykowski i 3-0 dla Borussismile Szachtar na deskach.
                  • czarek_sz Re: A w Dortmundzie:):) 05.03.13, 22:12
                    No i po ptakach Real w ćwierćfinale. I błąd sędziego, czerwona kartka dla Naniego to wielki błąd.
                    • kriss67 Re: A w Dortmundzie:):) 05.03.13, 22:14
                      O k...mać.1-2sad
                  • tjbazuka Re: A w Dortmundzie:):) 05.03.13, 22:14
                    no i tak jest jak sedzia swoja beznadziejna decyzja rozpieprzyl mecz.
                    Czy bedzie wielki powrot MU w 20 minut ?.
                    • kriss67 Re: A w Dortmundzie:):) 05.03.13, 22:45
                      Błąd sedziego . Teraz pokazują całą sytuacje. Czyli tak: samobój Ramosa, wywalenie Naniego po błędzie sędziego..... No cóż, ćwiećfinał bez Manchesteru i Sir Aleksa....
    • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 22:26
      Zauważyłem jedną zależność ostatnio a mianowicie typowania nasze ani razu w dyszkę nie trafiliśmy, a dzisiaj chyba tylko tytuł na blogu jest wymowny wielce... cóż , chciałem dobrze kriss uwierz mi pomimo tego że spotkania nie mogłem oglądać , nie lubię jak mi stream tnie non stop , jak to się u mnie na dzielni mówi że w tego cięcie też zajęcie ale złośliwość przedmiotów martwych też ma swoją granicę
      • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 22:40
        Ech, ide spać. Do bani z takim Manchesterem.....sad:sadsad
      • tjbazuka Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 22:44
        Manchester nawet w dziesiatke pokazal klase a bramkarz Realu Lopez uratowal wynik.
        Dobry mecz.
        Pozdro smile

• kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 22:49
          Teraz oglądam skróty najciekawszych fragmentów. Racja, Lopez kilka razy uratował Madryt. A Ronaldo bramke strzelił całkiem na smutno....
          • czarek_sz Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 22:58
            Lopez miał dziś niesamowitego farta broniąc kilka strzałów praktycznie nie do obrony. Dorzucić do tego sędziego drukarza i o czym gadać - i jak tu grać no jak grać by wygrać. Sorry Kriss ale teraz trzymam kciuki za każdą drużynę która będzie grać z Realem w ćwierćfinale. Pie...ny kanciarz Turek na to wpłynął smile
            • tjbazuka Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 23:06
              Turek sie skompromitowal i teraz pewnie sobie nuci pod nosem pioseneczke Im blind, Im deaf, I wanna be a ref!.
            • czarek_sz Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 05.03.13, 23:08
              Na otarcie łez wygrałem ponad cztery stówy smile postawiłem blokiem tauzena na jeden z remisem na Borussię i że padną minimum dwa gole w drugim meczu. Oddałbym to wiadomo za co smile
    • kriss67 "Kończ Pan, Panie Turek" - a to pamiętacie?:) 06.03.13, 09:23
      Czołemsmile

Manchester UtD za burtą Ligi Mistrzów. Zdaniem wiekszości kibiców i komentatorów, turecki arbiter wypaczył wynik meczu wywalając z boiska Naniego.

A tu inny Turek w akcji i komentarz niezmordowanego Tomasza Zaimocha:

(słynny cytat w minucie 4,15, ale warto posłuchać całości)

www.youtube.com/watch?v=33qR5XD_5gs

Pozdrawiam
      Krzysztof
      • morfeusz_1 Re: "Kończ Pan, Panie Turek" - a to pamiętacie?:) 06.03.13, 11:37
        Kończ Pan Panie Turek wstydu sobie oszczędź smile
        • tjbazuka Re: "Kończ Pan, Panie Turek" - a to pamiętacie?:) 06.03.13, 11:55
          Widzew - Broendby
          polacy wracajcie ,broncie sie ,dunczycy beda strzelac gol!! nie ma,jezus maria
          hehe klasyk smile
    • kriss67 Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów, odsłona numer dwa:) 06.03.13, 17:28
      Czołemsmile

W cieniu wczorajszego szlagieru Manchester UtD - Real Madryt, i w mniejszym cieniu, po trosze polskiego szlagieru, Borussia - Szachtar, dziś kolejne dwie drużyny awansują do ćwierćfinału Ligi Mistrzów seoznu 2012/2013.

Czekaja nas dwa mecze:

PSG - Valencia (pierwszy mecz 2-1)
      Juventus Turyn - Celtić Glasgow (pierwszy mecz 3-0)

Czyli wyniki sprzed trzech tygodni wskazuja faworytów do awansu: "naftowi" milionerzy z Francji - PSG i włoska zasłużona Stara Dama - Juventus. Tyle, że piłka w grze i zobaczymysmile

Mecz Paris St. Germain - Valencia do obejrzenia na kanale TVP 1 od godziny 20.40. Po transmisji skróty pozostałych spotkań, w tym Man UtD - Real.

Pozdrawiam
      Krzysztof
      • morfeusz_1 Re: Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów, odsłona numer dwa: 06.03.13, 18:37

Wypadałoby coś wspomnieć o Zlatanie i Davidzie wink
        • czarek_sz Re: Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów, odsłona numer dwa: 06.03.13, 18:52
          Zlatan za czerwoną grzeje ławę ,to poważne osłabianie dla Paryżan a szansa dla Valencii która z kolei gra dzisiaj z mocno przetrzebioną defensywą. W sumie meczyk godny obejrzenia.
          I słówko o wczorajszym. Nani dostał czerwo za atak rywala na Niego a Lopez za nokaut Vidica /zamiast w piłkę piąchami trafił Go w czajnik i zamroczył/ ani kartki ani wapna nie było. To już historia a życie i piłka toczą się dalej. Howg smile
        • tjbazuka Re: Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów, odsłona numer dwa: 06.03.13, 18:58
          Zlatan zawieszony jest za czerwona kartke. A co z Becksem ? bedzie gral ?
          ps: ciekawostka o idiocie z meczu na OldTrafford:
          sport.dziennik.pl/pilka-nozna/artykuly/421314,lis-wyrzucony-ze-stadiony-w-manchesterze-wyjdzcie-ludzie-sa-wsciekli.html,1,3
          ale debil.
          • morfeusz_1 Panowie no to jeeeeeeeeeeedziemy ! 06.03.13, 20:08
            www.warszawa.sport.pl/blogi/po-bandzie-sp/2013/03/rewanze_18_ligi_mistrzow_odslona_numer_dwa_/1
            • kriss67 Re: Panowie no to jeeeeeeeeeeedziemy ! 06.03.13, 20:23
              Tak jest, czytałem. Pierwszy wpis - Po Bandziesmile
          • kriss67 Re: Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów, odsłona numer dwa: 06.03.13, 20:39
            Czołem Tomaszsmile

Ibra-Kadabra poza kadrą za kartki, za to David Beckham ma wejść z ławki.

Tu coś o Beckhamie:

""Beckham nadęty gwiazdor nie istnieje, istnieje tylko Beckham fajny kolega (był lubiany w każdej szatni), absolutny profesjonalista, wyzbyty z egoizmu stachanowiec. Ten wypacykowany laluś nigdy nie odstawia nogi, potrafi podjąć ciężką, fizyczną walkę.
            ......
            Za dużo Beckhama w Beckhamie, przerost formy nad treścią, gargantuiczne ego ledwie mieszczące się na boisku? Nic z tego, pomylili się wszyscy, także zadziwieni jego popisami szefowie klubu, którzy nie liczyli na boiskowe cuda, lecz nakręcenie sprzedaży koszulek. Beckham znów dowiódł, że jest jednym z tych piłkarzy, którego publiczny wizerunek nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Poza boiskiem żadnych fochów, zarozumialstwa i trzymania nosa nad czubkiem głowy, na boisku żadnego efekciarstwa, lenistwa i pozorowania walki. Skromność, nawet pokora, skłonność do rzetelnej dłubaniny w defensywie, entuzjastyczne poświęcanie się dla innych. Beckham nadęty gwiazdor nie istnieje, istnieje tylko Beckham fajny kolega (był lubiany w każdej szatni, teraz zaprzyjaźnił się z samym Paolo Maldinim), Beckham absolutny profesjonalista, wyzbyty z egoizmu stachanowiec. Ten wypacykowany laluś nigdy nie odstawia nogi, potrafi podjąć ciężką, fizyczną walkę. Symptomatyczne, że zajął na boisku miejsce kontuzjowanego Gennaro Gattuso, speca od czarnej i mokrej roboty, którego nieobecność wielokrotnie czyniła Milan bezbronnym w obronie."....

I całość:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114882,6248723,David_Beckham_wielkim_pilkarzem_jest.html

Pozdrawiam
            Krzysztof
            • morfeusz_1 Re: Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów, odsłona numer dwa: 06.03.13, 20:45
              No to jedziemy
              Dziś Panie podziwiają Davida Panowię Victorię ... może bo moje typowanie poszło w łeb
              David na ławie zaczyna
      • kriss67 Re: Rewanże 1/8 Ligi Mistrzów, odsłona numer dwa: 06.03.13, 19:42
        A tu mecze w wersji opisowej:

PSG - Valencia
        www.sport.pl/pilka/2,108896,,Paris_St__Germain___Valencia,,164125175,6735.html#
        Juventus - Celtic
        www.sport.pl/pilka/2,108896,,Juventus___Celtic,,164125176,6735.html
        PSG - Valencia, jakoś u mnie bez emocji. Za to druga bitwa.... Marzenie ścietej głowy - aby dzielni Szkoci utarli nosa Juventusowismile Bez najmniejszych szans, ale zawsze warto wierzyćsmile
    • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 06.03.13, 22:08
      No i ciekawie się zrobiło Valencia wygrywa 1-0 w dwu meczu 2-2
    • morfeusz_1 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 06.03.13, 22:11

No i 1-1

Nie zdziwię się... ale poczekajmy bo to może być niezłe widowisko,wstawcie dodatkowe piwerko do lodówki bo możemy tu jeszcze trochę posiedzieć wink
      • tjbazuka Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 07.03.13, 00:54
        kuura mac .Zaspalem. Ale wyniki znamy .Bez sensacji.
        Do przyszlego tygodnia. Barcelona v Milan no i Bayer z Arsenalem.
        Pozdro smile
        • kriss67 Re: Man.UtD-Real Madryt. Rewanże 1/8 Ligi Mistrzó 07.03.13, 10:54
          Tak jest Tomasz, za tydzień dwa futbolowe hiciory nie z tej planety.

Zdecydowanie stawiam na awans Milanistów. W drugim hicie licze na cud nad cudami (a wiadomo, wyroki Boskie są nieznane) i wielkie mecz Arsenalusmile

A podsumowując. Z ośmiu miejsc w ćwiercfinale obsadzone są już cztery:

Borussia Dortmund
          Real Madryt
          PSG
          Juventus Turyn

Czyli po jednym Niemcu, Hiszpanie, Francuzie i Włochu.

Pozdrawiam
          Krzysztof
        • morfeusz_1 tjbazuka 07.03.13, 18:00

Wejdź jeszcze raz na bloga myślę że po zalogowaniu swój wpis dodałeś w odpowiedzi na poprzedni post - > patrz podtytuł Pokaż odpowiedzi (1)

W przyszłości po zalogowaniu dodawaj nowy post , powinno być git wink
          • tjbazuka Re: tjbazuka 08.03.13, 00:24
            dobra dzieki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka