Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o liście E.Górniak?

20.07.04, 08:27
Dla mnie wielkie zaskoczenie.Śmiem twierdzić, że z tą panią nie wszystko jest
w porządku.Coś dzieje się w jej psychice.Coś niedobrego. Zwroty "pierdolone
szczury", "wkurwia" itp. sa sporym zaskoczeniem. Skomentujcie proszę.
www.edytagorniak.prv.pl/
Obserwuj wątek
    • martel1 Treść listu 20.07.04, 08:28
      Hej! Mam dla was Super Newsa!

Ten news z pewnością dla wielu będzie ekscytujący.
      Nadszedł bowiem oto dzień waszego zwycięstwa!! Możecie świętować - wasz trud
      zniechęcenia mnie do życia publicznego nie poszedł na straty. Przekroczyliście
      już wszystkie granice, gubiąc po drodze człowieczeństwo(zupełnie dziś
      niemodne), wszelką godność i etykę zawodową. No i udało się!! Nie mam już
      wątpliwości, że nie odnajdę żadnej! przyjemności w wychodzeniu na scenę i
      rozdawaniu siebie innym!

Nie mam wątpliwości, że na tym świecie są ludzie i POTWORY, które nigdy! nie
      powinny były się urodzić. Nie tylko ci, którzy mordują w prezencie urodzinowym
      dla kolegi, ale rownież ci, którzy zlecają zabójstwa, żeby się tym pożywić.
      Choć w przypadku tych drugich nie widać śladów mordu, to chcę, żebyście
      wiedzieli, pierdolone szczury, że macie na swoich rękach KREW.

Zniszczycie choćby największe świętości, żeby mieć swojego NEWSA. A
      potem jecie kolację i wkurwia Was do nieprzytomności nasze szczescie i
      nasza KONSEKWENCJA. To, że nikomu z Was nie udało sie nas przekupić.
      W waszych wyszukanych historyjkach widać, jak straszliwie was to BOLI!

Nasza rodzina jest naszą twiedzą! Zapamiętajcie to sobie! Możecie oczywiście
      doprowadzić do zawału mojej Matki, albo mojej Teściowej. Możecie zniszczyć
      artystę, którego kiedyś kochaliście i o którym tak lubicie mówić - Ona jest
      Nasza - ale nie zniszczycie CZŁOWIEKA. Mam swoją godność i od tego momentu nie
      obchodzi mnie, czy się na nas zesracie, czy wyrzygacie.

Nachapcie się, ile się da, może dostaniecie 100zł podwyżki, bo pomnika nikt wam
      za to nie postawi. Za to przysięgam wam - pod koniec waszego pustego i
      szkodliwego życia dopadnie was sumienie i oby targało wami nawet, jak już
      będziecie zarobaczeni.

Konkurs odwołuję. Choć mam nadzieję, że jest wielu zdolnych w tym
      zakłamanym kraju ludzi. Wierzę, że ktoś jeszcze da im szansę. Przykro mi, że
      tak się to wszystko zakończyło. Ale nie mam już najmniejszej ochoty śpiewać i
      tworzyć dla ludzi. Nie będę się zmuszać i walczyć z robactwem, żeby jeszcze
      ktoś przy okazji mojej uczciwej pracy mógł się nakraść. Żeby ktoś moje
      kilkumiesięczne przesiadywanie w studio po nocach skomentował tym, jak byłam
      ubrana.

Kiedyś nie mogłabym tego zrobić, dziś na szczęście Bóg dał mi wybór. Tak więc
      wybieram Rodzinę. Wybieram miłość, o jakiej możecie sobie tylko pomarzyć. Gdyby
      taka w waszym życiu istniała, bylibyście innymi ludźmi. Mielibyście jakieś
      wartości i zasady w swoich durnych głowach, a tak zestarzejecie się sami.

Od tego momentu nie będę zaglądać na strony żadnych portali, które są jak
      chorągiewki, ani nawet na swoją stronę. Możecie więc dać upust swojej
      fantazji i histeryzować na temat mojej rodziny ile chcecie. Chociaż tym razem -
      tak dla zasady - nie szkoda mi będzie pieniędzy na najlepszych w Polsce
      Prawników, tak więc ciąg dalszy nastąpi.
      Ale póki co, możecie świętować. Artysta - choć nie widać śladów morderstwa - z
      n i s z c z o n y. Niech trudzą sie dla Was inni - mnie się nie chce.

Poddaję się. Wygraliście. Czy to tak bardzo chcieliście od tylu lat usłyszeć ?
      To dam wam jeszcze jeden prezent - nie mam już naturalnego mleka dla
      Naszego syna. Wasza nienawiść przebiła w końcu moją skórę. Brawo! Jesteście
      genialni!

Żeby było jasne, ci którzy dali powody kupując te wszystkie szmatławce,
      utwierdzili redaktorków, że warto jest NISZCZYĆ.

Teraz już rozumiem, dlaczego Świętej Pamięci Czesław Niemen przestał
      dla Was śpiewać. A ile był dla was wart, dowiedział się po swojej śmierci. Cóż
      za refleks! Może i ja się w taki sposób dowiem.

Edyta Górniak

• narysuj.mi.baranka Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 09:58
      Jestem zaskoczona stylem tego listu. Zupelnie jakby E. Gorniak byla jedyna
      osoba w Polsce budzaca zainteresowania mediow i to w sposob wymagajacy jakiejs
      histerycznej reakcji.
      • gagunia Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 10:06
        zawsze byla glupia i wszystko to wyszlo w tym smiesznym liscie.
        rozhisteryzowana, zdufana w sobie gwiazda (?). smieszy mnie to i tyle.
        • zenta1 Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 10:58
          E G głupia nie jest. Jest histeryczna.
          Co do słownictwa, ma prawo do wulgaryzmów, tak jak każdy inny obywatel tego
          popierdolonego kraju.
          • gagunia Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 12:56
            zenta1 napisał:

> E G głupia nie jest.

polemizowalabym smile sluchajac i czytajac przez lata jej wypowiedzi nie uwazam,
            zeby miala za grosz rozumu, ale to moje osobiste zdanie.

> Co do słownictwa, ma prawo do wulgaryzmów, tak jak każdy inny obywatel tego
            > popierdolonego kraju.

tu i owszem, zgodze sie. tym bardziej, ze te trzy przeklenstwa na krzyz, to nic
            w porownaniu z moim jezykiem (NIESTETY sad(( ) ale nie wulgaryzmy swiadcza o
            glupocie... tak mi sie wydaje
          • martel1 Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 21.07.04, 07:22
            zenta1 napisał:

> E G głupia nie jest. Jest histeryczna.
            > Co do słownictwa, ma prawo do wulgaryzmów, tak jak każdy inny obywatel tego
            > popierdolonego kraju.

A ja uważam, że jako osoba publiczna, zarabiająca dzięki swoim fanom, nie ma
            prawa na takie wulgaryzmy na forum publicznym. Osmieszyła siebie. Pokazała
            swoją maluczkość.A może po prostu dosięgnął ją palec boży po tym, jak
            publicznie wyciągała tajemnice alkowy swoich byłych facetów?
    • jacekkur Ja tego nie komentuję, bo... 20.07.04, 12:08
      Edytka Górniak jest od spiewania, a nie od pisania. To pierwsze wychodzi jej
      znacznie lepiej, więc niech tak zostanie.
      A co do listu - mnie on nie obraża, gdyż nie ma absolutnie żadnego znaczenia. A
      że Pani Górniak koniecznie chce zaistnieć, powrócić do grupy trendy... niech
      walczy! Rosjanie na taką okoliczność mają świetne powiedzonko, ale to bardzo
      brzydkie powiedzonko, więc nie będę tu cytował. Jego wymowa jest taka, że
      wszystkie zdarzenia należy traktować z należną im atencją.
      • zaciszanin Re: Ja tego nie komentuję, bo... 20.07.04, 15:27
        jacekkur napisał:

> Edytka Górniak jest od spiewania, a nie od pisania.

Edyta Górniak ani do tego, ani do tego się nie nadaje. Chyba pomyliła zawody...
        Po co się przejmować jakąś głupią, rozpieszczoną lolitką? Szkoda nerwów.
        • bubab Re: Ja tego nie komentuję, bo... 20.07.04, 17:12
          Po co się przejmować jakąś głupią, rozpieszczoną lolitką?

Lolitka?? Pani jest chyba po 30tcewink choc mysle, ze psychike ma rzeczywiscie
          raczej jak nastolatka.

pzdr,
          aska
    • aankaa Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 16:15
      można to było napisać bez wulgaryzmów
    • booster Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 19:46
      Dawno już nic nie słyszałem o tej Pani i dziwię się, że jest tak nękana przez
      dziennikarzy. Obecnie chyba ploteczki o innych osobach bardziej "podniecają"
      czytelników prasy kolorowej. Sukces na Eurowizji bardzo już wyblakł a nowych
      nie widać...
      Trochę przypomniała mi się historia Lady Di, znanej z tego, że była znana,
      miała chyba więcej klasy (albo wiedziała jak stworzyć jej pozory)
    • darek1 Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 20:32
      Kiedyś ładnie śpiewała to ją słuchałem. Jest sławna więc musi się liczyć z tym
      że ktoś chce ją fotografować. Ale bez przesady.... w szpitalu, i ten biedny
      fotograf mało się nie popłakał że został spoliczkowany. Nawet zrobił obdukcję i
      dostał zwolnienie: IDIOTA. W uwadze w tvn gadał tak jak by go chciała zabić.
      Już raz paparazzi doprowadzili do tragedii w tunelu w Paryżu doprowadzając do
      wypadku księżnej Djany. A teraz jak nie mają o czym pisać , to walą że to CIA.
      Żałosne. A list - no może trochę przesadziła ale to wina mediów . Wyobrażmy
      siebie na jej miejscu, poprostu skończyła się jej cierpliwość. Czas zaleczy
      rany , a jak ochłonie to powróci jak Zenon Laskowik... A że teraz śpiewa dla
      siebie to inna sprawa kasę już ma - śp Niemen też śpiewał póżniej dla siebie ,
      a na mediach dawno się poznał.
    • adhamah Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 23:27
      Oj widzę, że puściły kobiecie nerwy. Jestem w stanie ją zrozumieć, ale
      starałbym się pozbyć podobnych problemów w inny sposób (choć pewnie łatwo mi
      tylko tak mówić, bo nigdy nie byłem w podobnej sytuacji).
      • czarna33 Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.07.04, 23:37
        Przez chwilę sprawdzałam,czy to nie jest czyjs komentarz.Ale OK.Pani EDycie
        mają prwao puścić nerwy,Nie wierze jednak w to,że pozegnała się na
        zawsze.Wróci,za jakis czas kiedy emocje opadną,dziecko podrosnie i stwierdzi,że
        czegoś jej brakuje.Hmm,może nawet przeprosi z łzami w oczach?
        • jamajka10 Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 21.07.04, 01:49
          Ja bym tylko chciala wiedzieć co oznacza w artykule"przyznał znowu
          niesolidarność Adam Kamiński"Pani G kokietuje media,prowokuje,prowadzi jakąś
          grę-dokąd ją chwalą,jest fantastycznie.Nagle kuca krzycząc "zamawiam"-po czym
          się obraża. Są artyści,którzy po prostu robią swoje bez wydziwiania -nad nimi
          jakoś prasa nie chce się pastwić.Innym wielkosc budują skandale i rozgłaszane
          plotki.Powiedziałabym,że jest tu wzajemność-jedni żyją z drugich.Brak
          prasy,fotografów i plotek,to dopiero byłoby straszne!
    • sloggi Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 21.07.04, 02:01
      Jesli jest to sposób na zwrócenie na siebie uwagi, to wyjątkowo żałosny.
    • nauma Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 21.07.04, 12:59
      A ja będę bronić Edyty. Fakt, zachowywała się jak rozkapryszona bdźiągwa, dała
      ciała z hymnem i w ogóle uważała się za Bóg wi co, ale z drugiej strony ceniłem
      ją za w sumie niezły głos. Zaś niezależnie czy byłbym nią, czy sobą, uważam
      dziennikarską i fotoreporterską brać (z paroma wyjątkami) za stado hien i
      szczurów, które własną matkę sprzedadzą do burdelu, byleby mieć newsa. Jakby
      jakiś ścierwiarz wpychał się na chama do mojej narzeczonej po porodzie, albo
      obłędnie pstrykał, gdy zdenerwowany leciałbym np. do dziecka, to jedyna różnica
      polegałaby na tym, że bym go nie spoliczkował, tylko sprzedał kopa w jaja i
      potem jeszcze w dupsko.
      • ceper_pepper Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 21.07.04, 13:14
        Zastanawiałem się długo czy to nie jest przypadkiem chwyt marketingowy? Ale
        rzeczywiście te "ostre" słowa... Nie zdziwię się jednak jeśli za 2 albo 3 lata
        usłyszymy o powrocie Edyty G.
        Pozdrawiam
      • asci Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 22.07.04, 08:17
        Zgadzam się z Tobą. Nie lubię Edyty jako osoby, bo uważam że jest niemądra.
        Natomiast ma z pewnością świetny głos i naprawdę potrafi śpiewać, ma dobry
        warsztat, a to punkt wyjścia, inną kwestią jest połączenie tego z rozumnym
        dobieraniem repertuaru, umiejętnością właściwej interpretacji...
        Jeśli zaś chodzi o tzw. dziennikarzy z brukowców, cóż można powiedzieć, że taką
        mają pracę, ale określenie <<hieny>> idealnie do nich pasuje.
        Miałam raz w rękach wydanie Superexpresu - czegoś tak żałosnego nie widziałam
        jeszcze nigdy. Tu nawet trudno mówić o poziomie, trzeba by używać ujemnych
        liczb. No, koszmar, po prostu. Tylko, że gdyby tego ludzie nie kupowali, to nie
        wydawaliby takich gazet. To wszystko działa jak naczynia połączone
        Edyty mi żal, to że jest głupiutka, to nie powód żeby na nią wylewać takie
        pomyje jak niektórzy to czynią
    • bzdziagva Poziom spiewania rowny poziomowi pisania ;o) 21.07.04, 16:24
    • sloggi [polecam lekturę] Violetta Górniak 15.08.04, 13:12
      Edyta Górniak ogłosiła na swojej stronie internetowej koniec kariery,
      oskarżając dziennikarzy, że niszczą jej życie prywatne i zawodowe. Jak się
      okazuje, nie można mieć jednocześnie sławy i spokoju, za to trzeba mieć dobrą
      strategię marketingową.
      muzyka.onet.pl/mr,1178842,1,425,artykul.html
    • sloggi Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 17.09.04, 19:18
      Szybciutko jej przeszło, znów będzie śpiewać?
      Bo co, bo napisała to pod wpływem ogromnych emocji, zespół napięcia przed....
      Żałosna Edzia i tyle.
      • altu Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.09.04, 12:23
        z tego co wyczytalam przypadkiem w jednym z Kolorowych Czasopism Kobiecych, to
        pani E.Gorniak zaspiewala juz publicznie - na koncercie Romów, bodajże w
        Krakowie. i pojawiła się nowa plotka - ze kolejny raz jest w ciażysmile
        • reniatoja Re: Co sądzicie o liście E.Górniak? 20.09.04, 15:07
          Moze powinna włąśnie skoncentrowac sie na rodzinie, bo jak tak dalej pojdzie,
          to wroze jej koniec a'la Violetta Villas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka