Dodaj do ulubionych

Noc konfesjonałów

27.03.13, 15:20

podoba mi się ta inicjatywa z duchem czasów Kościół wychodzi nowemu na przeciw

szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,13636611,Zbliza_sie_czwarta_Noc_Konfesjonalow__Pobierz_rachunek.html#LokKrajTxt
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Noc konfesjonałów 27.03.13, 15:23
      tak, tak....big_grin
      A w sczegolnosci ta "inicjatywa" jest bardzo cenna....big_grin
      Bronmy pijakow z KK! Pedofili tez!big_grinsmirk
      wyborcza.pl/1,75248,13638270,Posel_mobilizuje_wiernych_do_obrony_abp__Glodzia_.html
      • morfeusz_1 Re: Noc konfesjonałów 27.03.13, 15:34
        wielu ma brud za paznokciami , ale mimo wszystko można liczyć na odpuszczenie grzechów w tak pięknych okolicznościach przyrody i nie wyjeżdżaj mi tu z Biskupem Polowym bo nawet nasz Minister Spraw Zagramanicznych powiedział u Tomka zwanego Lisem że będzie go bronił bo był mu jak matka i nie wolno rzucać oskarżeń skoro nawet nikt nie potrafi się pod nimi podpisać czytelnie....

bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,13635633,Korupcja_polityczna_w_bialostockiej_radzie_miejskiej.html#TRLokBialTxt
        Aha i jeszcze jednego zorro nie dodałeś że w salonowej damskiej ubikacji ktoś napisał głupi kaowiec
        • loczek62 Re: Noc konfesjonałów 27.03.13, 15:41
          "Co pan robił w damskiej ubikacji?"
          • 1zorro-bis Re: Noc konfesjonałów 27.03.13, 16:03
            wlasnie!big_grinbig_grinsmirk
            loczek62 napisał:

> "Co pan robił w damskiej ubikacji?"
        • 1zorro-bis Re: Noc konfesjonałów 27.03.13, 16:02
          A wiesz co mnie niejaki minister Sikorski obchodzi i co powiedzial o pijaku w purpurze?big_grin
          A w kiblu bylo napisane "Antek jezd guuuupi"big_grin

morfeusz_1 napisał:

> wielu ma brud za paznokciami , ale mimo wszystko można liczyć na odpuszczenie g
          > rzechów w tak pięknych okolicznościach przyrody i nie wyjeżdżaj mi tu z Biskupe
          > m Polowym bo nawet nasz Minister Spraw Zagramanicznych powiedział u Tomka zwane
          > go Lisem że będzie go bronił bo był mu jak matka i nie wolno rzucać oskarżeń sk
          > oro nawet nikt nie potrafi się pod nimi podpisać czytelnie....
          >
          > bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,13635633,Korupcja_polityczna_w_bialostockiej_radzie_miejskiej.html#TRLokBialTxt
          > Aha i jeszcze jednego zorro nie dodałeś że w salonowej damskiej ubikacji ktoś n
          > apisał głupi kaowiec
    • sibeliuss Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzorcyzmy 18.04.13, 12:12
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13759463,Katechetka_zaprasza_gimnazjalistow____na_egzorcyzmy.html
      • loczek62 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 12:28
        Przeczytałem artykuł i po raz kolejny nasuwa mi się uporczywe pytanie. Czy można stawiać oceny z religijności i czy właśnie tym jest religia w szkołach?
        • mk968 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 13:40
          a uwas biją afroamerykanów
          • sibeliuss Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 13:51
            mk968 napisał:

> a uwas biją afroamerykanów

A gdzie jest "u Was"?
            • mk968 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 14:27
              ''ja wam mówię jest cudnie ''jak śpiewał Klasyk
      • mk968 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 14:32
        co do katechetki to dobrała nie właściwe słowa msza z modlitwą o uwolnienie bo egzorcyzmy to wypędzanie szatana i raczej po za ks i wąskiem gronem nikogo powinno nie być .
        takowe msze odbywają się na Bielanach 3 - niedziela mc godz 15 dolny kościół parafia św-Zygmunta
        • izydor88 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 14:45
          Chyba się stawię,bo już przed świętym obrazem w Częstochowie czułam,że coś mną miota,ale myślałam,że to wrodzona klaustrofobia.
          Ktoś z rodziny postanowił wziąć ślub przed cudownym obrazem.Goście mieli zaszczyt stanąć przed ołtarzem.Z tyłu krata i tłum ludzi,po bokach barierki,liczyłam na drogę ucieczki przez zakrystię,ale w ostatniej chwili przed ołtarzem zasiadł rządek grubych paulinów w białych habitach.
          Ekstremalne przeżycia...
          • sibeliuss Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 15:01
            Jak jest ładny, młody ksiądz to zdarza mi się zastanawiać jak wygląda nago suspicious
            • izydor88 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 15:02
              Mnie też wink
              • skiela1 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 15:06
                Swintuchy suspicious
                • izydor88 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 15:27
                  Niee,ja się tylko denerwuję,że taki dobry materiał genetyczny się marnuje...
                  • loczek62 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 16:16
                    Spoko, nie marnuje. Z tym że to jedyny przypadek gdy dzieci na swoich tatusiów mówią "wujku"tongue_out
                    • sibeliuss Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 16:20
                      loczek62 napisał:

> Spoko, nie marnuje. Z tym że to jedyny przypadek gdy dzieci na swoich tatusiów
                      > mówią "wujku"tongue_out

Ta wersja mnie nie interesuje tongue_out
                      • loczek62 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 16:30
                        Ojtam, ojtam;-P
                        • mk968 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 17:51
                          '' mów mi stryjku ''
                          • leftt Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 18:11
                            Wątek o nocy konfesjonałów... Dno!
                            • sibeliuss Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 19.04.13, 08:57
                              leftt napisał:

> Wątek o nocy konfesjonałów... Dno!

Dokładnie, dnem jest spowiadanie się hipokrycie big_grin
                    • skiela1 Loczek 18.04.13, 18:11
                      loczek62 napisał:

> Spoko, nie marnuje. Z tym że to jedyny przypadek gdy dzieci na swoich tatusiów
                      > mówią "wujku"tongue_out

A Ty od czasu do czasu to potrafisz wyluzowac ..?
                      Jakas chorobliwa to obsesja u Ciebie.
                      • sibeliuss Re: Loczek 19.04.13, 08:58
                        Ma tematy w których ewidentnie nie potrafi suspicious Widocznie ten typ tak ma.
                        • loczek62 Re: Loczek 19.04.13, 09:12
                          Patrząc na ten wątek zabrałem głos 4 razy Ty OZecie 5. Czyżbyś też nie potrafił? Też jesteś w tym typie?
                          • sibeliuss Re: Loczek 19.04.13, 09:20
                            Każdy ma takie tematy w których nie zna luzu smile
                            • loczek62 Re: Loczek 19.04.13, 09:47
                              sibeliuss napisał:

> Każdy ma takie tematy w których nie zna luzu smile

Czy też żart o wujku tak Ciebie oburzył? Emotikon na końcu chyba jednoznacznie określił jego formę.
                              A Ty masz taką misję żeby co niektórym to wytykać i piętnować bo "jej wysokość" zwróciła uwagę?
                              • sibeliuss Re: Loczek 19.04.13, 09:52
                                Mnie nic nie oburza, a już na pewno nie na forum. Może dlatego, że ja od dość dawna podchodzę do forumowiania i tego co ludzie piszą bez emocji. Napisałem Skieli prawdę, każdy człowiek ma tematy, do których pochodzi śmiertelnie poważnie.
                                • loczek62 Re: Loczek 19.04.13, 09:54
                                  Rozumiem że przekaz w którym na końcu jest taki emoticon tongue_out jest tematem śmiertelnie poważnym. Tylko pogratulować oceny.
                                  • sibeliuss Re: Loczek 19.04.13, 10:10
                                    Czym dla Ciebie jest forum?
                                    • loczek62 Re: Loczek 19.04.13, 10:21
                                      Zaskoczyłeś mnie tym pytanie, bo nigdy się tak naprawdę nad tym tak na prawdę nie zastanawiałem. Pozwolisz że przemyślę i odpowiemsmile
                          • skiela1 Re: Loczek 19.04.13, 21:28
                            loczek62 napisał:

> Patrząc na ten wątek zabrałem głos 4 razy Ty OZecie 5. Czyżbyś też nie potrafił
                            > ? Też jesteś w tym typie?

Tobie loczek sie cos myli.To nie o ilosc wypowiedzi chodzi tylko o obsesyjne skojarzenia . Jezeli ktos (czyt. Ty) zieje jadem non stop i caly kler wrzuca zawsze do jednego worka to nawet jak dwa jezory wypnie (emotka) to raczej nie bedzie to smieszne, a zalosne.Wiec prosze nie podpieraj sie tu Sibem smile
                            a ja tak samo reaguje na zarty homofobiczne jak i na katolofobiczne.Jedne i drugie bywaja nie na miejscu...zalezy kto mowi i gdzie.
                        • loczek62 Re: Loczek 19.04.13, 10:04
                          Ten typ przeprasza i szczerze obiecuje poprawę. Zobowiązuje się też do pisania tylko o "fintifluszkach". Tematy ważne, fundamentalne jak również ważkie będzie omijał z daleka i szerokim łukiem.
                        • skiela1 Re: Loczek 19.04.13, 13:21
                          sibeliuss napisał:

> Ma tematy w których ewidentnie nie potrafi suspicious Widocznie ten typ tak ma.

Ja wiem,ze loczek tak ma.Ja sie zwyczajnie jego czepiam .Po prostu czasami moglby wrzucic na luz.
                  • skiela1 Re: Katechetka zaprasza gimnazjalistów...na egzor 18.04.13, 18:13
                    izydor88 napisała:

> Niee,ja się tylko denerwuję,że taki dobry materiał genetyczny się marnuje...

Hehe,,,
                    U nas nie ma na czym oka zawiesic suspicious
    • marcin_rz Re: Noc konfesjonałów 19.04.13, 12:30
      Bardzo dobra inicjatywa.
      Nie każdy jest frustratem wylewającym swoje bolączki na forum internetowym, niektórzy potrzebują się zwierzyć innemu człowiekowi, nawet księdzu. I nie ważne, czy ksiądz pijak, pedofil, złodziej. Czasem można trafić na całkiem fajną osobę. Dla niektórych liczy się tylko, że mogą szczerze podzielić się swoimi wątpliwościami i i przewinieniami, których się wstydza, które ich dotykają - szczerze porozmawiaać.

Zorro, z tym swoim:

> tak, tak....
      > A w sczegolnosci ta "inicjatywa" jest bardzo cenna....
      > Bronmy pijakow z KK! Pedofili tez!

to płytki i beznadziejny jesteś uncertain

Co ma wspólnego Głódź z moją wiarą w Boga i moim sumieniem?
      To już wyspowiadać się nie mogę, bez Polityki i mieszaniu w to osób trzecich?

Myśląc twoimi kategoriami, to każdy Emigrant z Polski do Niemiec, to frustrat internetowy, troll, którego trzeba unikać.
      • leftt Re: marcin_rz 19.04.13, 12:39
        Nie wysilaj się, i tak nikt nie zrozumie.
        • marcin_rz Re: marcin_rz 19.04.13, 12:59
          ale tu wszyscy "postępowi" i "tolerancyjni"
      • moonflour Re: Noc konfesjonałów 23.04.13, 12:52
        marcin_rz napisał:
        Czasem można trafić na całkiem fajną osobę.

zgadza się.

Dla niektórych liczy się tylko, że mogą szczerze podzielić się swoimi wątpliwościami i i przewinieniami, których się wstydza, które ich dotykają - szczerze porozmawiaać.

spowiedź wymaga sporej odwagi, przede wszystkim przed sobą. Chociaż świadomość, że po drugiej stronie jest człowiek któremu mówimy to, czego nie jesteśmy w stanie powiedzieć wielu, jest paraliżująca. To ostatnie do przeskoczenia, z autopsji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka