12.08.13, 12:19
wyborcza.pl/1,75477,14421943,Internauci_przyrzekaja___Nie_napisze_SMS_a_podczas.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
W 100 % zgadzam się z tym komentarzem:
"Zauważyłem pewną prawidłowość: im droższy samochód, tym rzadziej używany (z tendencją do "nigdy") zestaw słuchawkowy/głośnomówiący"
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: SMSy... 12.08.13, 14:04
      oczek62 napisał:

> W 100 % zgadzam się z tym komentarzem:
      > "Zauważyłem pewną prawidłowość: im droższy samochód, tym rzadziej używany (z te
      > ndencją do "nigdy") zestaw słuchawkowy/głośnomówiący"
      >

A ja z tym :
      "A ja zauważyłem jeszcze inną prawidłowość: im droższy samochód (no w sumie bez przesady z tą wysoką ceną), tym częściej zestaw do prowadzenia rozmów telefonicznych jest integralną częścią samochodu, w związku z tym nawet nie widać, że kierowca jednocześnie jedzie i rozmawia przez telefon"
      • ewa9717 Re: SMSy... 12.08.13, 18:37
        Ja podobnie jak Skiela.
        • m.maska Re: SMSy... 14.08.13, 18:17
          Mimo, ze jest to tutaj zabronione i karalne, wciaz widze kierowcow, najczesciej niestety kobiety uncertain ze sluchawka przy uchu.
          Zestaw glosno-mowiacy, na to jest ok i to jest dozwolone. W koncu kiedy obok jedzie pasazer, tez sie z nim rozmawia.
          Osobiscie niemal w ogole nie wysylam sms-ow i nie cierpie tego robic a jesli telefon dzwoni kiedy prowadze i tak nie zostanie odebrany...
      • matt.j Re: SMSy... 20.08.13, 10:22
        skiela1 napisała:
        > A ja z tym :
        > "A ja zauważyłem jeszcze inną prawidłowość: im droższy samochód (no w sumie bez
        > przesady z tą wysoką ceną), tym częściej zestaw do prowadzenia rozmów telefoni
        > cznych jest integralną częścią samochodu, w związku z tym nawet nie widać, że k
        > ierowca jednocześnie jedzie i rozmawia przez telefon"

Ja też. Z tym, że "droższy" zamieniłbym na "nowszy". Ciężko nazwać to już zestawem, to nie jest jakaś "dodatkowo, wystająca" część specjalnie do kom. "Zestaw głośnomówiący" jest najczęściej elementem komputera pokładowego, podobnie jak radio. Nie używa się już żadnych kabli tylko łączy się używając bluetooth'a.
        Coraz częściej też i w starszych samochodach można zauważyć przyczepione do "zasłonki" (nie wiem jak tą część nazwać, ale chodzi o to co można spuścić aby słońce nie raziło) nad głową kierowcy takie "zestawy" w postaci głośnika ze zintegrowanym mikrofonem, które też łącza się w ten sposób z telefonem. Nie są to już powalająco drogie zabawki.
    • maria_3 Re: SMSy... 14.08.13, 12:59
      loczek62 napisał:

> "Zauważyłem pewną prawidłowość: im droższy samochód, tym rzadziej używany (z te
      > ndencją do "nigdy") zestaw słuchawkowy/głośnomówiący"

Trudno stwierdzić ta prawidłowość wink
    • pakler1 Re: SMSy... 18.08.13, 14:00
      Chcesz odczytać wiadomości znajomych z fb ? Polecam

skroc.pl/facebookwiadomosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka