loczek62 02.10.13, 19:17 wada wymowy jest pewnego rodzaju delikatną "formą niepełnosprawności"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loczek62 Re: Czy... 03.10.13, 11:21 mi.ka.n napisała: > Tak jak niemieckie R u Premiera. A "chcem, zrobiem itp" u PrezesaPana to skąd się wzięło? Zwłaszcza ze mama była filologiem polskim... Odpowiedz Link
maria_3 Re: Czy... 03.10.13, 15:39 loczek62 napisał: > wada wymowy jest pewnego rodzaju delikatną "formą niepełnosprawności"? Czy wada wzroku jest ? Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Czy... 03.10.13, 16:33 Ludzie! Wada wymowy (np. premierowe czy Hankowe "RRR"), to nie błąd językowy ( jak np. prezesowe "chcem, wziełem", czy też coraz powszechniejsze "ubrałem płaszcz", albo "pótorej roku") Wada wymowy nie kompromituje, błąd językowy - owszem. Zwłaszcza "prawdziwych patriotów". Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Czy... 03.10.13, 16:38 P.S. coraz powszechniejsze "ubrałem płas > zcz", albo "pótorej roku' Miało być "półtorej", chociaż to też błąd. Czeski chyba. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Czy... 03.10.13, 19:55 Premierowi i Hance dokucza reranie, ale w zyciu bym ich nie okreslila jako osoby niepelnosprawne. Oni sami siebie tez pewnie nie.W jednym z wywiadow z p.Gronkiewicz sama stwierdzila,ze ma ogromny dystans do siebie i otaczajacego ja swiata.Wie,ze ludzie ja parodiuja, ale ona zna swoja wartosc i bardzo czesto sama z tych tekstow sie smieje Z 'bufetowej'tez sama zartuje. Nie kazde odstepstwo od normy musi byc od razu potraktowane jako wada Odpowiedz Link
izydor88 Re: Czy... 03.10.13, 17:38 loczek62 napisał: > wada wymowy jest pewnego rodzaju delikatną "formą niepełnosprawności"? Odpowiedz Link