Dodaj do ulubionych

Nie gap się w telefon

20.10.14, 15:55
BBC jeszcze w tym roku informowało, że na przełomie czterech ostatnich lat, w Wielkiej Brytanii czas spędzony w świecie wirtualnym wydłużył się z 8 do ponad 11 godzin. Dziennie! W głównej mierze jest to czas spędzony właśnie ze smatfonem w ręce. Nie inaczej jest w Polsce. I nie trzeba tu specjalistycznych badań, aby zauważyć, że mamy z uzależnieniem od smartfonów problem.

Wszędzie spotkasz ludzi, którzy jak opętani wpatrzeni są w ekrany smartfonów. Na każdym niemal kroku, i to coraz częściej, spotkać można ludzi, którzy “uśmiercają rozmowy
Wszędzie spotkasz ludzi, którzy jak opętani wpatrzeni są w ekrany smartfonów.

natemat.pl/121089,nie-gap-sie-w-telefon-porozmawiaj-ze-mna
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Nie gap się w telefon 16.11.14, 16:44
      Nie tak dawno jadąc autobusem czytałem książkę i usłyszałem rozmowę dwóch gimnazjalistek - zobacz, facet czyta papierową książkę. Poczułem się trochę dziwnie smile
      • skiela1 Re: Nie gap się w telefon 17.11.14, 17:07
        Wiecej nas dinozaurow smile
      • m.maska Re: Nie gap się w telefon 20.11.14, 11:37
        sibeliuss napisał:

> Nie tak dawno jadąc autobusem czytałem książkę i usłyszałem rozmowę dwóch gimna
        > zjalistek - zobacz, facet czyta papierową książkę. Poczułem się trochę dziwnie
        > smile

Kiedys w tramwaju ludzie czytali gazete czy ksiazke - teraz wsiadaja do tramwaju, wyciagaja komorke i zeby nie tracic czasu przeprowadzaja rozmowy telefoniczne.
        Ksiazka? dla mnie musi byc papierowa, a jakie piekne biblioteki stworzyli benedyktyni.
    • 1zorro-bis Re: Nie gap się w telefon 20.11.14, 08:08
      telefon mam TYLKO do wysylania SMSow, czasem do dzwonienia.big_grin
      Do gotowania, koszenia trawy i ogladania TV mam inne rzeczy.smirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka