Dodaj do ulubionych

Ruszyło...

08.03.15, 10:05
Centralny odcinek II linii Metra Warszawskiego dzisiaj o 9:30 został otwarty. Dzisiaj pasażerowie jeżdżą za darmo.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Ruszyło... 08.03.15, 14:06
      A kropidlo bylo uzyte przy otwarciu czy nie?.
      • loczek62 Re: Ruszyło... 08.03.15, 14:21
        dunajec1 napisał:

> A kropidlo bylo uzyte przy otwarciu czy nie?.

Z tego co mi wiadomo nie zostało użyte.
        • dunajec1 Re: Ruszyło... 08.03.15, 19:13
          No i nie ruszylo na dobrze a juz sie psuje podobno, bylo jakiegos arcyoszusta zaprosic z kropidlem.
          • loczek62 Re: Ruszyło... 08.03.15, 19:38
            Dobrze że napisałeś "podobno". Bo na tej zasadzie to podobno w Moskwie na Placu Czerwonym samochody rozdają.
    • skiela1 Re: Ruszyło... 10.03.15, 14:14
      A jak „sieć” warszawskiego metra wygląda przy innych stolicach? Przy sąsiadach nie wypadamy aż tak źle, a do wielkich światowych metropolii lepiej się w ogóle nie porównywać. Ale pomarzyć zawsze wolno.
      www.polityka.pl/galerie/1611193,1,jak-metro-w-warszawie-prezentuje-sie-przy-innych-stolicach.read
      a ja mysle,ze lepiej jest sie cieszyc z tego co jest, a nie porownywac,porownywac....porownywac
      • loczek62 Re: Ruszyło... 10.03.15, 14:50
        Ale np. w tym rankingu nie wypadamy najgorzej:
        biqdata.pl/budowa-warszawskiego-metra-jest-jedna-z-najszybszych-w-europie?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
        • skiela1 Re: Ruszyło... 10.03.15, 15:11
          a mimo wszystko beda narzekac ,ze jakies tam inne miasto 'w swiecie' ma wiecej stacji.
          • loczek62 Re: Ruszyło... 10.03.15, 19:15
            Z przyjemnością obserwuję potoki podróżnych na stacji Dw. Wileński. Duma mnie rozpiera bo nie chwaląc się swoją cząstkę zostawiłem w tej budowiesmile
            • skiela1 Re: Ruszyło... 10.03.15, 20:04
              Oby sie dotarlo jak najszybciej i ludziom sluzylo jak najlepiej..

a ja jak przjade to z przyjemnoscia tez skorzystam smile
      • m.maska Re: Ruszyło... 10.03.15, 15:10
        skiela1 napisała:

> A jak „sieć” warszawskiego metra wygląda przy innych stolicach? Prz
        > y sąsiadach nie wypadamy aż tak źle, a do wielkich światowych metropolii lepiej
        > się w ogóle nie porównywać. Ale pomarzyć zawsze wolno.
        > www.polityka.pl/galerie/1611193,1,jak-metro-w-warszawie-prezentuje-sie-przy-innych-stolicach.read
        > a ja mysle,ze lepiej jest sie cieszyc z tego co jest, a nie porownywac,porownyw
        > ac....porownywac

No tak... ale madryckie metro ma juz prawie sto lat, to mieli czas to rozbudowac...
        • loczek62 Re: Ruszyło... 10.03.15, 19:12
          m.maska napisała:

> No tak... ale madryckie metro ma juz prawie sto lat, to mieli czas to rozbudowac...

Chciałbym zacytować wpis z FB znajomego (zapytałem Go i pozwolił mi) który rzuci trochę światła dla czego w Madrycie 100 lat budują metro a w Warszawie dopiero ...dzieści lat.

"Jak inni zaczynali to Warszawa była peryferyjnym miastem Imperium Rosyjskiego i mieliśmy w kwestiach infrastruktury gówno do gadania, a zaraz potem tę infrastrukturę co nam Kierbedź postawił musieliśmy dwakroć w odstępie 20 lat odbudowywać. Za drugim razem z całym miastem przy okazji. To było, myślę, nieco pilniejsze..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka