loczek62 08.03.15, 10:05 Centralny odcinek II linii Metra Warszawskiego dzisiaj o 9:30 został otwarty. Dzisiaj pasażerowie jeżdżą za darmo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loczek62 Re: Ruszyło... 08.03.15, 14:21 dunajec1 napisał: > A kropidlo bylo uzyte przy otwarciu czy nie?. Z tego co mi wiadomo nie zostało użyte. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Ruszyło... 08.03.15, 19:13 No i nie ruszylo na dobrze a juz sie psuje podobno, bylo jakiegos arcyoszusta zaprosic z kropidlem. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Ruszyło... 08.03.15, 19:38 Dobrze że napisałeś "podobno". Bo na tej zasadzie to podobno w Moskwie na Placu Czerwonym samochody rozdają. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ruszyło... 10.03.15, 14:14 A jak „sieć” warszawskiego metra wygląda przy innych stolicach? Przy sąsiadach nie wypadamy aż tak źle, a do wielkich światowych metropolii lepiej się w ogóle nie porównywać. Ale pomarzyć zawsze wolno. www.polityka.pl/galerie/1611193,1,jak-metro-w-warszawie-prezentuje-sie-przy-innych-stolicach.read a ja mysle,ze lepiej jest sie cieszyc z tego co jest, a nie porownywac,porownywac....porownywac Odpowiedz Link
loczek62 Re: Ruszyło... 10.03.15, 14:50 Ale np. w tym rankingu nie wypadamy najgorzej: biqdata.pl/budowa-warszawskiego-metra-jest-jedna-z-najszybszych-w-europie?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ruszyło... 10.03.15, 15:11 a mimo wszystko beda narzekac ,ze jakies tam inne miasto 'w swiecie' ma wiecej stacji. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Ruszyło... 10.03.15, 19:15 Z przyjemnością obserwuję potoki podróżnych na stacji Dw. Wileński. Duma mnie rozpiera bo nie chwaląc się swoją cząstkę zostawiłem w tej budowie Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ruszyło... 10.03.15, 20:04 Oby sie dotarlo jak najszybciej i ludziom sluzylo jak najlepiej.. a ja jak przjade to z przyjemnoscia tez skorzystam Odpowiedz Link
m.maska Re: Ruszyło... 10.03.15, 15:10 skiela1 napisała: > A jak „sieć” warszawskiego metra wygląda przy innych stolicach? Prz > y sąsiadach nie wypadamy aż tak źle, a do wielkich światowych metropolii lepiej > się w ogóle nie porównywać. Ale pomarzyć zawsze wolno. > www.polityka.pl/galerie/1611193,1,jak-metro-w-warszawie-prezentuje-sie-przy-innych-stolicach.read > a ja mysle,ze lepiej jest sie cieszyc z tego co jest, a nie porownywac,porownyw > ac....porownywac No tak... ale madryckie metro ma juz prawie sto lat, to mieli czas to rozbudowac... Odpowiedz Link
loczek62 Re: Ruszyło... 10.03.15, 19:12 m.maska napisała: > No tak... ale madryckie metro ma juz prawie sto lat, to mieli czas to rozbudowac... Chciałbym zacytować wpis z FB znajomego (zapytałem Go i pozwolił mi) który rzuci trochę światła dla czego w Madrycie 100 lat budują metro a w Warszawie dopiero ...dzieści lat. "Jak inni zaczynali to Warszawa była peryferyjnym miastem Imperium Rosyjskiego i mieliśmy w kwestiach infrastruktury gówno do gadania, a zaraz potem tę infrastrukturę co nam Kierbedź postawił musieliśmy dwakroć w odstępie 20 lat odbudowywać. Za drugim razem z całym miastem przy okazji. To było, myślę, nieco pilniejsze..." Odpowiedz Link