carrramba 22.01.05, 08:38 Czy istnieje, czy przeżywaliście takie uczucie ? jak długo trwa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glonik Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 10:32 carrramba napisał: > Czy istnieje, czy przeżywaliście takie uczucie ? jak długo trwa? Istnieje i trwa. Jak długo? Bardzo. Ma kącik w moim sercu, i nic jej z tego miejsca nie wyrzuci. Mam do czynienia z jego dziećmi...I co? Powiem tak: skoro On ma dzieci, to jednak nie pasowaliśmy do siebie, bo ja NIGDY nie chciałam mieć potomstwa; ale skoro jednak pozwala "dzieckom" przychodzić do mnie, to wie, że nic głupiego nie powiem na nasz temat - dzieci wiedzą, że kiedyś "chodziliśmy ze sobą". Platoniczna, nieskonsumowana - brutalnie mówiąc - jest, choć już nie miłość, ale wspomnienie o niej...pamięć jest. Odpowiedz Link
sloggi Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 13:09 carrramba napisał: > Czy istnieje, czy przeżywaliście takie uczucie ? jak długo trwa? Istnieje, istnieje. Jak długo? Czasami do końca życia. Ja moją miłość platoniczną wygasiłem, bo nigdy nie miała szans na ziszczenie, a życie mi w tym pomogło. Odpowiedz Link
frida2 Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 14:27 Myślę sobie, że każdy chyba kiedyś tak kochał. U mnie miało to postać zauroczenia raczej. Do tej pory mi tak zostało i często jestem pod czyimś urokiem, ale do miłości temu daleko. Odpowiedz Link
carrramba Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 15:37 Właśnie: zauroczenie czy raczej miłość? Bywa, ze jednak miłość ) Odpowiedz Link
frida2 Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 15:40 Miłośc byłaby może wtedy gdybym żywiła takowe uczucie długo, a tak nie jest, ale ja nie przeczę, że kochać - tak prawdziwie, ale platonicznie można. Odpowiedz Link
carrramba Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 18:45 A ja tam sobie żywię takie uczucie i jest mi z tym bardzo dobrze) Odpowiedz Link
marcotills Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 18:53 carrramba napisał: > Czy istnieje, czy przeżywaliście takie uczucie ? jak długo trwa? -- przeżyłem, a trwało to do skończenia szkoły podstawowej - Odpowiedz Link
reniatoja Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 19:01 carrramba napisał: > Czy istnieje, czy przeżywaliście takie uczucie ? jak długo trwa? Ja od kilku lat przezywam takie uczucie i jestem pewna, ze bedzie trwalo do konca zycia. Okupione moim cierpieniem, dzis juz nie boli, ale nie jest ani o paznokiec slabsze niz kiedys. I nie mam na to wplywu zadnego. Kiedys chcialam bardzo go nie kochac, teraz wiem, ze po prosut musze z tym zyc i jest ok. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Miłość platoniczna 22.01.05, 21:02 Chyba istnieje...kazdy ja innaczej definiuje. Mnie ona spotkala, po czesci nada trzyma i nawet nie chce jej zmieniac i cos burzyc, tak sobie ja wyidealizowalam a latami miaja. Odpowiedz Link