warszawianka_jedna 07.03.05, 16:44 zasypało nasze miasto po pachy. Szkoda że, takiej zimy nie było w styczniu bo teraz to już czekam na wiosnę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: ale sypie 07.03.05, 16:47 Łódź zasypało w ciągu nocy, zaspy po kolana i wyżej Taką zimę lubię, jednakże szkoda że to jej ostatnie tchnienie... Odpowiedz Link
koczisss Re: ale sypie 07.03.05, 16:49 U nie jest ponad 40 cm śniegu, nie mówię o zaspach)) Odpowiedz Link
koczisss Re: ale sypie 07.03.05, 17:00 Taa, tylko rece odpadają od tej czystości i bieli) Dziś miałem okazje być operatorem koparki ręcznej) Odpowiedz Link
kris01 Re: ale sypie 07.03.05, 17:02 Rękawiczki trzeba zakładać Ale na serio - praca na zewnątrz w taką pogodę to dopiero wyzwanie. Odpowiedz Link
koczisss Re: ale sypie 07.03.05, 17:15 Niestety musiałem uprzątnąć swe podwórko i kawałek ulicy koło płotu Odpowiedz Link
carrramba Re: ale sypie 07.03.05, 17:19 no taaaaaaaaaaaak, to juz rozumiem. kolega Koczisss nie dosc, ze ma dom, to jeszcze płot i jeszcze kawałek ulicy )) Odpowiedz Link
lady.oracle Re: ale sypie 07.03.05, 18:30 odśniezyłam spory kawałek chodnika chyba bezpańskiego, bo nikt się nie kwapił do odsnieżania... Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: ale sypie 07.03.05, 18:35 to co się dzieje w mieście to horror istny ale ładnie jest, jak w górach. Odpowiedz Link
lady.oracle Re: ale sypie 07.03.05, 19:28 za to powietrze wydaje się świeższe, gdy pada śnieg ale strach pomysleć, co będzie, gdy zacznie topnieć... Odpowiedz Link
groha Re: ale sypie 07.03.05, 19:10 kris01 napisał: > A my w blokach > Ale odsnieżać nie musimy Niby nie musimy. Ale przy dzisiejszej całodziennej zamieci i uporczywym zasypywaniu samochodów przez przejeżdżający pług, też poszły w ruch łopaty. Z braku sprzętu - nawet szufelki-śmietniczki były w użyciu Odpowiedz Link
sloggi Re: ale sypie 07.03.05, 19:31 warszawianka_jedna napisała: > zasypało nasze miasto po pachy. Szkoda że, takiej zimy nie było w styczniu bo > teraz to już czekam na wiosnę. Rano brnąłem w moich prunelkach przez zaspy. Ja czekam na przebiśniegi, a tu zaspy do pasa. Teraz trzeba czekać na roztopy - mam nadzieję, że obędzie się bez podtopień. Odpowiedz Link
konrado80 Re: ale sypie 07.03.05, 20:48 w koncu przestalo sypac ) jak dzisiaj rano wracalem tokierowca autobusu nawet nie zwracal na to ze pada snieg i ze jest slisko ) a potem mialem troche roboty, bo musialem odsniezyc podworko ) Odpowiedz Link