pawel-strzalka 26.03.05, 19:37 macie taki zwyczaj w swoich domach, że wszyscy sie stukaja jajkami i coś tam, coś tam? nawet nie wiem o co w tym chodzi bo u mnie sie takich świństw nie wyprawia, ale może wy mi to wytłumaczycie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: stukanie jajkami 26.03.05, 19:39 to taka zabawa ponoc z tradycjami ( staropolska) turlamy 2 jaja i czyje sie piersze nadbije- ten przegrywa Glebszej analizy nie znam Odpowiedz Link
frida2 Re: stukanie jajkami 26.03.05, 19:41 Ooo tak, u mnie to praktykujemy. Zwycięża ten kogo jajko się nie stłucze. Mój brat jak był jeszcze szkrabem, obrał taktykę, smarował jajko pastą do zębów /tak było w reklamie - jajko wtedy było twardsze /. Zawsze jest mnóstwo potłuczonych jajek i potem trzeba je wszystkie zjeść. O zgrozo Odpowiedz Link
sloggi Re: stukanie jajkami 26.03.05, 20:13 Z rodzina stukanie jajkami? Tego nie robiłem. Odpowiedz Link
sloggi Re: stukanie jajkami 26.03.05, 22:08 pawel-strzalka napisał: > do odważnych świat należy Juz mi kiedyś ktos tak mówił Odpowiedz Link
grazia.eni Re: stukanie jajkami 26.03.05, 21:55 Nie stukam się jajkami, bo ich nie mam. Odpowiedz Link
groha Re: stukanie jajkami 26.03.05, 22:01 pawel-strzalka napisał: > macie taki zwyczaj w swoich domach, że wszyscy sie stukaja jajkami i coś tam, > coś tam? nawet nie wiem o co w tym chodzi bo u mnie sie takich świństw nie > wyprawia, ale może wy mi to wytłumaczycie Nie stukamy się jajkami i coś tam, coś tam też nie praktykujemy) Odpowiedz Link