sloggi 30.06.05, 17:49 Z czym lubicie, z czym robicie? Szukam pomysłów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
impostor Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 17:51 podwojny ser boczek papryka czerwona duzo oregano i czosnku wlasnie po takowej jestem pelny)) Odpowiedz Link
frida2 Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 17:56 impostor napisał: > podwojny ser > boczek > papryka czerwona > duzo oregano i czosnku > > wlasnie po takowej jestem pelny)) Nie szczuj Odpowiedz Link
sloggi Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 17:57 Spróbuję z pamięci turecką - z mielonym mięsem i cytryną. Tylko proporcji nie znam. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 18:42 Zamiast cytryny dodalabym ananasa z puszki Odpowiedz Link
f.l.y Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 21:36 sos pomidorowy ser cebula pmodor papryka pieczarki salami cienki bekon ser...ser...ser.. mucio oregano.... i sos pomidorowy ser mozarella brokuły papryka kukurydza kolorowa pieczarki ser...ser...ser.... tyci oregano.... w czasach bardziej 'cienkich' był kechup jakaś wędlina jajko na twardo w plastrach pomidor ser Odpowiedz Link
desperately.seeking.something Re: Pizza - z czym? 01.07.05, 08:36 sloggi napisał: > Spróbuję z pamięci turecką - z mielonym mięsem i cytryną. > Tylko proporcji nie znam. jeżeli jeszcze nie zrobiłeś- mięso podsmażyć z pomidorami, czymś ostrym (pieprz kajeński, chilli, pepperoncino albo wszystko razem cienko na ciasto i do pieca. Cytryną skropić przed jedzeniem Smacznego Odpowiedz Link
frida2 Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 18:00 sloggi napisał: > Z czym lubicie, z czym robicie? > Szukam pomysłów. Grunt żeby było dużo sera. Odpowiedz Link
gagunia Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 18:01 bez ekscesow. szynka, pieczarki, cebula, papryka, pomidor, ser, czosnek granulowany i oregano - to chyba jedyne skladniki, jakie akceptuje na pizzy. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 21:40 Nie umiem robić pizzy..no nie wychodzi ciasto i już Ale za to mam ulubioną w pizzeri W kształcie muszli jest a w środku szyneczka,cebulka i masaaaaaaaa czosnku żywego a nie żadne granulaty i do tego okropnie ogromne ilości sera Całowac to się po tym mozna tylko z współbiesiadnikiem i powrót wskazany spacerem bo a autobusie ludzi powalaPP Odpowiedz Link
aankaa Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 21:45 jak ktoś wymyśli pizzę _bez_ciastowego_spodu - to wszystko, co może znieść ludzki żołądek (naraz) póki takiej nie skomponowali - nie jadam Odpowiedz Link
f.l.y Re: Pizza - z czym? 30.06.05, 21:50 aankaa napisała: > jak ktoś wymyśli pizzę _bez_ciastowego_spodu - to wszystko, co może znieść > ludzki żołądek (naraz) > > póki takiej nie skomponowali - nie jadam > ========== kiedyś robiłam pizzę na placku ziemniaczanym i raczej na ostro... ale czy to była pizza??? placek ziemniaczany z dodatkami, przykryty kołderką z sera Odpowiedz Link
groha Re: Pizza - z czym? 01.07.05, 01:26 Pizza bez ciasta, to gorzej, niż piwo bez alkoholu) Ciasto cieniutkie, z dodatkiem mąki kukurydzianej, chrupiące na brzegach jest pyszotka. A na nim cokolwiek, pod warunkiem, że są to oliwki, pomidory, cebula, papryka, czosnek, świeża bazylia, ser, kukurydza lub groszek, sól i pieprz. Ewentualnie chudy boczuś, ale niekoniecznie. Mogę jeść i patrzeć, jak równo puchnę Odpowiedz Link
skiela1 A ja pamietam 01.07.05, 02:02 moj pierwszy kawalek pizzy.Byl to taki placek posmarowany sosem pomidorowym,kilka plaserkow pepperoni,kilka plasterkow pomidora i wszystko posypane serem.Prawdziwa wloska pizza,tylko ze Wlosi kiedys nie dodawali kielbasy.Pizza byl pozywieniem ludzi biednych.Dzisiejsza pizza troszke sie zamerykanizowala. A ta pizze jadlam na Rutkowskiego w W-Wie.Tam tez jadlam pierwszego hamburgera. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Pizza - z czym? 01.07.05, 05:19 Wiesz co? pizza najlepsza jest z lampka czerwonego wina albo jak kto lubi z piwkiem.A co na nia polozysz to juz zalezy od Twojej fantazji,nawet cytryne)) Odpowiedz Link
kohol Re: Pizza - z czym? 01.07.05, 09:22 Lubię cienko, aromatycznie i oszczędnie z dodatkami. Kładziemy co mamy. Pieczarki, cebula, ananas, mięsko, ser. Odpowiedz Link
towita Re: Pizza - z czym? 01.07.05, 09:30 Ja też nie przesadzam z dodatkami, bo się czasami taka brejka lubi zrobić. Szczególnie jak się za grubo pokroi pieczarki. Czosnyczku walę do oporu. Uwilbiam... Odpowiedz Link