warszawianka_jedna 19.12.05, 11:38 ja mam sztuczną ale tęsknię za żywą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xysztov Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 13:01 ja mam sztuczną wiem, to nie do końca ten sam klimat ale tak jakoś jest a żywa u mnie w domu była tylko raz, miałem wtedy około 10 lat i zupełnie nie wiem jak, ale ją podpaliłem Odpowiedz Link
carrramba Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 13:33 Zawsze żywa, chociaż mam i sztuczną. Kiesyś sobie myślałam o wycince lasów, ale jak patrze ile choinek pozostaje nie sprzedanych, to juz nie myśle. Czy ja kupie, czy nie- żadna różnica. Odpowiedz Link
antidotumm Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 14:28 Te choinki nie sa z lasow, tylko z plantacji choinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jakbys powiedziala, ze szkoda pasow zieleni, wiec nie jesz warzyw. carrramba napisała: > Zawsze żywa, chociaż mam i sztuczną. Kiesyś sobie myślałam o wycince lasów, ale > > jak patrze ile choinek pozostaje nie sprzedanych, to juz nie myśle. Czy ja > kupie, czy nie- żadna różnica. Odpowiedz Link
antidotumm ZYWA 19.12.05, 14:29 Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa. Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa.Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa. Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa. Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa. Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa.Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa. Żywa, Żywa, i jeszcze raz żywa. Odpowiedz Link
barwa1 Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 13:34 Mam jedną sztuczną, ale od kilku lat kupuję dodatkowo (dla zapachu) małą w donicy. Po tygodniu wynoszę na balkon (teraz do ogródka), a gdy trochę ziemia odmarznie wkopuję na działce (teraz do ogródka). Oh! Jak ja to lubię! ) Odpowiedz Link
jackussi Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 18:12 Od dwóch lat żywa.Nie martwię sie niszczeniem lasów, te choinki są z hodowli. Odpowiedz Link
rene8 Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 19:10 Zawsze żywa. U rodziców w pokoju. (u mnie "naparstek" sztuczności-dla klimatu) Mama co roku twierdzi ,ze kupuje sztuczną bo żywa się "sypie". I co roku nadal ...pachnie żywa choinka. Ubierana w wigilię lub w przeddzień. A niektóre bombki maja 39 lat! I całkiem dobrze się trzymaja Odpowiedz Link
sloggi Re: Żwirko czy Wigura ? 19.12.05, 21:31 www.wiedza.servis.pl/haslo/%C5%BBwirkowisko Odpowiedz Link
marcotills Re: Żwirko czy Wigura ? 21.12.05, 11:49 zamiast: Żwirkowisko lepiej by brzmiało: Żwigórka Cierlicka... Odpowiedz Link
marcotills Sobótka na wolności czy Piątek w kopalni ? 19.12.05, 19:33 górnik Piątek przeżył kilka dni pod ziemią dzięki temu, że zjadł po kawałeczku trzonek od łopaty i liżąc wilgotną ścianę węgla w kopalnianym szybie... (fakt autentyczny z lat siedemdziesiątych) Odpowiedz Link
magdajeden Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 20:32 żywa, hodowlana, już stoi od wczoraj Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 21:12 Żywa..czekam już na nią z niecierpliwością.Ale chyba w tym roku zostanie ubrana w najbardziej tradycyjny dzień bo nie ma czasu wcześniej Odpowiedz Link
groha Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 21:15 Marcotills wrócił i od razu wszystko się ożywiło, nawet choinki) Oprócz mojej, bo nie mam. Ani żywej, ani zdechłej. Ze względu na różnicę zdań z moim kotem, który uważa, że sprzątanie jej ruin i zgliszcz w pierwszy dzień świąt, to doskonałe dla mnie zajęcie, a ja, że wprost przeciwnie. Co się będę z nim dochodzić. I tak nie wygram Odpowiedz Link
mrouh Re: choinka sztuczna czy żywa? 19.12.05, 21:28 U mnie sztuczna, u rodziców słyszałam, że po kilku latach sztuczności wraca żywa w donicy Maleńka, bo nie ma miejsca, więc nie będzie tak jak za dawnych czasów, kiedy choinka się nie chciała zmieścić w pokoju i trzeba było jej czub ucinać Uwielbiałam patrzeć na choinkę (ubraną w pstrokate wiekowe bombki, kolorowe światełka, anielskie włosy, jakich juz dziś nie robią) przez szybę w drzwiach od pokoju albo przez zmrużone oczy Sentymentalna się zrobiłam, hehe... Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: choinka sztuczna czy żywa? 21.12.05, 11:05 Żywa. jak zwykle tata ubierze ją sam w wigilię, a my powiesimy po jednej bombce u mnie w chatce stoi mała sztuczna. mój dom to ostatnio jak hotel. tylko tam śpię (tylko nie ma komu posprzątać...) Odpowiedz Link
skorpioniczka Re: choinka sztuczna czy żywa? 21.12.05, 13:12 Żywa w doniczce) Po świętach oddajemy sąsiadom na działkę. Odpowiedz Link