daimona 22.12.05, 12:02 takie trochę podchwytliwe pytanie img251.imageshack.us/img251/4527/wholdziepasterzombydlawerost7r.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnie_szka9 Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 12:08 ja nie. nie moje kolory Odpowiedz Link
towita Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 12:22 W pierwszym momencie: oczywiście, bardzo ładny obraz. Po 5 sekundach: nie! Odpowiedz Link
bigot8 Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 12:26 Mało sympatyczne. Paskudztwo. Nie. Odpowiedz Link
daimona co to znaczy mało sympatyczne? :-) 22.12.05, 13:22 to wszystko jest w obrębie pytania podchwytliwego Odpowiedz Link
c.kapturek Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 13:28 to zalezy na jakiej ścianie, jeśli w pomieszczeniu gdzie znajdowały by się elementy egipskie to tak, bo takie skojarzenia wywołuje we mnie ten obrazek )) Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 13:57 daimona napisała: > takie trochę podchwytliwe pytanie > > img251.imageshack.us/img251/4527/wholdziepasterzombydlawerost7r.jpg sama to malowałaś? Odpowiedz Link
daimona nie o to chodzi :) 22.12.05, 14:16 po prostu ciekawa jestem skojarzeń związanych z tym obrazem. I czy w związku ztym moze się podobać Odpowiedz Link
towita Re: nie o to chodzi :) 22.12.05, 14:26 Właśnie przez te skojarzenia ja bym nie powiesiła. Nie będę pisała dokładnie o co chodzi, ale jakiś taki strach poczułam jak zobaczyłam to, co zobaczyłam. Chociaż strach to złe słowo. W każdym razie tak jak pisałam - na pierwszy rzut oka to piękne kobiety, na drugi - już nie. Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: nie o to chodzi :) 22.12.05, 14:34 no i gapię się i gapię... i nic. paskuda, ale nie wiem o co chodzi. na górze jest napisane: w hołdzie pasterzom bydła i coś tam dalej... ??? Odpowiedz Link
skiela1 Re: nie o to chodzi :) 22.12.05, 14:53 towita napisała: > W każdym razie tak jak pisałam - na pierwszy rzut oka to piękne kobiety, na > drugi - już nie. Dlaczego?? Albo sa piekne albo nie Odpowiedz Link
daimona powiem szczerze 22.12.05, 15:03 mi się kojarzą z lesbijkami i dlatego wrzuciłam ten obraz, żeby zobaczyć, jakie ludzie będą mieli odczucia. Choć sam w sobie obraz nawet mi się podoba. Nie że jakaś rewelacja, ale prosta kreska, ciekawe wykonanie, może być. Odpowiedz Link
skiela1 Re: powiem szczerze 22.12.05, 15:08 daimona napisała: > mi się kojarzą z lesbijkami i dlatego wrzuciłam ten obraz, żeby zobaczyć, jakie > ludzie będą mieli odczucia. Z lesbijkami? Nie mialam takiego skojarzenia. Murzynki zwykle tak razem siadaja,golizna na wierzchu.....to ich sposob bycia. Ten obraz by mi pasowal do tego co mam. Odpowiedz Link
daimona no, widać mam kosmate myśli ;-) 22.12.05, 15:13 choć jestem heteroseksualna Ciekawe, co miała na myśli towita, kiedy powiedziała, ze na drugi rzut oka przestały jej się podobać. Masz rację - tak siadają murzynki. PS. Obraz jest w moim posiadaniu. Odpowiedz Link
skiela1 Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 14:44 Ja bym powiesila. Mam jeden podobny do tego. Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 15:35 aaa, to...no to mi też tak się skojarzyło. ale nie sądziłam, że o to chodzi! dopatrywałam się czegoś ukrytego czego takiego co na pierwszy rzut oka wygląda inaczej, a jak bliżej się przyjrzeć to okazuje się, że to zupełnie coś innego. dla mnie on jest strasznie smutny i mroczny. nie lubię takich barw. Odpowiedz Link
f.l.y Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 22.12.05, 15:39 na pierwszy rzut oka nie widać tego czegoś - piersi? wylewającej się zza sukienki...i ich dłoni...takich jak u czarownic....brr.... pierwszy odbiór - ok... każde następne spojrzenie - zagłębianie się w jakąś mroczną tajemnicę.... we mnie budzi zły odbiór.... nie powiesiłabym.... przeszkadza mi ta pierś- nie pierś..... Odpowiedz Link
daimona dzięki za sformułowanie myśli 22.12.05, 15:43 tez uważam, że wyszło w tym obrazie coś niepokojącego. Stąd rzucenie go na forum, w kwestii szerszego odbioru. Odpowiedz Link
skiela1 Re: dzięki za sformułowanie myśli 22.12.05, 15:58 daimona napisała: > tez uważam, że wyszło w tym obrazie coś niepokojącego. > Stąd rzucenie go na forum, w kwestii szerszego odbioru. Ale co niepokojacego?? Ja natomiast widze w nim niesamowity spokoj....a to ze piers nieksztaltna?..no coz taki urok murzynek....i nie tylko. Odpowiedz Link
daimona :-) skiela1, może po prostu juz mi wmówiono 22.12.05, 16:10 niepokój, ale też jakoś dziwnie zaczęłam odbierać A pierś mi nie przeszkadza w najmniejszym stopniu. Wysłałam do Ciebie @ Odpowiedz Link
macklin Re: czy powiesilibyście to na ścianie? :-) 23.12.05, 08:37 Nie, bo: a) nie pasuje do reszty onturazu w moim mieszkaniu, b) wyglad tych kobiet za bardzo nasuwa skojarzenia z zespolem Marfana, brrr. Odpowiedz Link