czarnaandzia 15.07.06, 10:24 Miewacie? Ja właśnie jestem w trakcie posiadania owej i jak tak patrzę w lustro,to górna warga połączyła się już z nosem(( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muka77 Re: Oprycha;/ 15.07.06, 10:58 To podobno wirusowe, ale chyba trzeba miec predyspozycje. Pamietam z dziecinstwa moja siostra przy kazdym przeziebieniu itp, ja nigdy i do tej pory mi sie to utrzymalo. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Oprycha;/ 15.07.06, 11:03 w aptekach jest na to rada,masc,chyba zaczyna sie na z, a na codzien sok z cebuli zwyczajnej,pomaga tez woda po goleniu Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Oprycha;/ 15.07.06, 11:05 Po goleniu????? No sorry,broda mi nie rośnie Odpowiedz Link
dociek Re: Oprycha;/ 16.07.06, 18:44 Nie podobno tylko na 100% wirusowe. Herpesvirus simplex typu pierwszego powoduje opryszczkę wargową (labialną), a typu drugiego płciową (genitalną), którą uznaje się również za chorobę weneryczną. W Europie częściej był spotykany typ pierwszy, a Stanach natomiast drugi. Choć to sie wyrównuje. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Oprycha;/ 15.07.06, 16:12 kostke lodu sie przyklada.. ale to w momencie pierwszych objawow.. wtedy jest szansa,ze oprycha nie wywali. Odpowiedz Link
jetbang Re: Oprycha;/ 15.07.06, 16:52 niedziwiedziego łoju trzeba przyłożyć, barchanami obwiązać i ocet pić, 3 razy dziennie do pieca na 10 zdrowasiek, sam nie próbowałem ale tak mówili że to pomaga )) Pozdrawiam )) Odpowiedz Link
dociek Re: Oprycha;/ 16.07.06, 18:28 Krowi niedopad jest dobry na wszystko, podobnież. Idzie się za walącą kupsko krową i łapie to, co nie dopadnie do ziemi... ;p Odpowiedz Link