very_famous 24.07.06, 17:27 Aktorka filmowa i teatralna Ewa Sałacka zmarła wczoraj wieczorem. Powodem śmierci była reakcja alergiczna na użądlenie osy. Ja ją pamiętam jak prowadziła Animals z Młynarską. Jestem w lekkim szoku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
c.kapturek (*) 24.07.06, 17:29 szok!! pamietam moja nauczycielka ze szkoły średniej też miała uczulenie na osy, na szczęśie ją uratowali. Odpowiedz Link
misia007 Re: (*) 24.07.06, 17:59 Wiadomośc szokująca, myślałam, ze takie rzeczy juz sie nie zdarzaja.Szkoda jej. Odpowiedz Link
rene8 Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 18:27 Jestem w szoku! Ale wiem co to znaczy. Moją siostre zdąrzyli uratować. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 18:28 Nie uwierzyłam w pierwszej chwili.Szok. Odpowiedz Link
projek Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 18:29 Nigdy nie sądziłem że coś takiego może mieć miejsce. Szkoda ['] Odpowiedz Link
sloggi Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 19:10 Jestem w szoku. Taka wspaniała kobieta. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 19:54 Szok, ja u Was wszystkich. W zeszłym roku widziałem ją na wystawie piesków. Piekna kobieta. Latamy promami w kosmos, a osa potrafi zabić człowieka... Odpowiedz Link
poprioniony Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 20:17 > Latamy promami w kosmos, a osa potrafi zabić człowieka... No wlasnie dlatego, ze latamy promami w kosmos. Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 23:57 Lubiłam ją... A os panicznie się boję... Straszne (*) Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Ewa Sałacka nie żyje 25.07.06, 03:02 Smutno, ale nie znamy dnia ani godziny. Odpowiedz Link
lelu Re: Ewa Sałacka nie żyje 25.07.06, 09:06 U osób nadwrażliwych po użądleniu lub kontakcie z produktami zawierającymi substancje pochodzące od owadów może wystąpić reakcja uogólniona pod postacią omdlenia, ataku astmy, obrzęku krtani, obrzęku płuc, wstrząsu anafilaktycznego. Szczególnie niebezpieczne dla życia może być użądlenie na szyi i twarzy. Obrzęk tkanek w tej okolicy może spowodować zamknięcie dróg oddechowych i doprowadzić do uduszenia. Objawy zatkania dróg oddechowych wystąpią nawet u osoby nie wykazującej cech nadwrażliwości na jad pszczół po użądleniu wewnątrz jamy ustnej (język, gardło). Są to sytuacje bezpośredniego zagrożenia życia wymagające szybkiego kontaktu z lekarzem. Odpowiedz Link
dociek Re: Ewa Sałacka nie żyje 25.07.06, 10:14 Żal tej dziewczyny. Nic nie trwa wiecznie. Lubiłem ją szczególnie z tego powodu, że kiedyś mawiano, że moja kochana przyjaciółka jest jej "odbiciem". A takie właśnie przypadki użądlenia wymagają natychmiastowego podjęcia działania - terapii antywstrząsowej oraz postępowania chirurgicznego (np. tracheotomii). Odpowiedz Link
jackussi Re: Ewa Sałacka nie żyje 25.07.06, 12:45 Mała niedobrą śmierć - udusiła się. Byłem z nią na weselu mojej siostry. [*] Odpowiedz Link
eulalija Re: Ewa Sałacka nie żyje 25.07.06, 13:05 [*] Okropne, szkoda, lubiłam ją, szczególnie za jej zaangażowanie w organizowanie domów dla porzuconych zwierząt. Sporo moich znajomych jest zaszokowanych, wśród nich jest dwoje uczulonych na jad owadów, noszą zawsze przy sobie zastrzyki, chyba adrenalina, ale się nie upieram a dopytywać mi nie wypada, nie jest to tak bliska znajomość. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: (*) 25.07.06, 18:33 smutne to,straszne,tak ciezko jest patrzec bezradnie kiedy odchodzi ktos bliski Odpowiedz Link