mk968 06.10.06, 19:50 Jestem Żydem, czy spotykając się z takim stwierdzeniem czujemy sympatię czy odrazę do naszego rozmówcy. Jakim jesteśmy społeczeństwem. Zakomplksionym,zamkniętym czy otwartym czy tolerancyjnym. NEOFITA MK Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dimanche Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 19:56 Nie interesuje mnie, kto jakiej jest narodowości, tylko, jakim jest człowiekiem po prostu... Odpowiedz Link
kriss67 Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:00 Tak Mario, wstyd i hańba. A bycie Eskimosem to duma. Bycie Grecjaninem to nie wiadomo co jest. A bycie psem i kotem jakie jest: haniebne, dumne, wstydliwe? Odpowiedz Link
mk968 Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:02 KRZYSIU SPOKO WIECZORKU, ALE TEMAT NA CZASIE .POZDRÓW KASIE. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:07 No jak na czasie? Jakieś pogromy mamy? Coś przeoczyłem? Odpowiedz Link
mk968 Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:11 KSNOFOBIA . Mam rację brak toleracji. młodzierz wszechpolska. {celowo małe litery) Odpowiedz Link
zo_h Grecjaninem, że co? 06.10.06, 22:59 kriss67 napisał: > Tak Mario, wstyd i hańba. A bycie Eskimosem to duma. Bycie Grecjaninem to nie > wiadomo co jest. > A bycie psem i kotem jakie jest: haniebne, dumne, wstydliwe? Chyba Grekiem? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sloggi Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:01 mk968 napisał: > CZY BYCIE ŻYDEM TO WSTYD, DUMA , HAŃBA. A czy bycie pedałem to wstyd, hańba, a może powód do dumy? Odpowiedz Link
poprioniony Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:04 Biorac pod uwage ogolne trendy, to aktualnie najlepiej byc czarnoskorym homoseksualista wyznania muzulmanskiego. Odpowiedz Link
poprioniony Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:12 Nie, nie jestesmy, ja wiem do czego sluzy capslock. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:14 jeszcze sie nie spotkalam,zeby ktokolwiek tak mi sie przedstawial. a gdyby... przypusczam,ze odpowiedzialabym tak jak moje dzieci zwykle odpowiadaja... no i co z tego? Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:43 Nie ma w Polsce ksenofobii. Na wakacjach w Polsce dzieci odrzucały mojego synka, bo "nie jest stąd" (razem się wychowali). Tutaj bawi się na placu zabaw z chłopcami w jarmułkach. Oni mówią po angielsku, on nie. Nikomu to nie przeszkadza. W Polsce mamy wiele tolerancji dla murzynków, Żydów i in. Ale spróbuj żyć inaczej, zobaczysz polską tolerancję w całej okazałości. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 20:59 A gdzie Ty Mario spotykasz Żydów tak na co dzień? W pracy? W sklepie? Odpowiedz Link
tukee Ja spotkalam wczoraj 06.10.06, 21:10 Tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=44999659&a=49872822 fajni młodzi ludzie. Odpowiedz Link
mk968 Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 21:20 w komunikacji miejskiei. jechał student ortodoksyjny Żyd pewien starszy pan zaczął bluzgać .Tu widziałem . Odpowiedz Link
ania.silenter Re: Jestem Żydem. 06.10.06, 22:26 mk968 napisał: > Jestem Żydem, czy spotykając się z takim stwierdzeniem czujemy sympatię czy > odrazę do naszego rozmówcy. Ja najczęściej nic nie czuję. Nigdy nie spotkałam się aby ktoś tak sie przedstawiał. Ale znałam w życiu wielu Żydów (żona mojego brata ciotecznego - miła dziewczyna, najbliższa przyjaciółka mojej ciotki, już nieżyjąca, lata mieszkała w UK, często opowiadała o swoim ojcu, wiedeńskim rabinie i fenomenalnie gotowała, mój kolega z grupy na UJ i wielu, wielu innych). Nie rozróżniam ludzi według rasy, narodowości czy orientacji seksualnej - lubię, kiedy ten ktoś da się lubić a jak jest palantem to trudno. pozdrawiam Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Jestem Żydem. 07.10.06, 00:08 traktuję sprawy innych religii niż moja, jako ciekawostkę - w sensie poznawczym ostatnio zapoznałam się z muzyką żydowską i jest całkiem cool. Odpowiedz Link
beer_forever Re: Jestem Żydem. 07.10.06, 00:18 I zarcie zydowskie jest cool. A ta wodka poswiecona przez rabina to wchodzi jak noz w maslo. Odpowiedz Link