sibeliuss 09.04.07, 21:36 Normalny człowiek wie, że nie o wszystkim się mówi. Przy stole (szczególnie w święta) nie będziemy źle wspominali zmarłych, oraz mówili o ex-mężu/żonie kogoś kto przy tym stole siedzi. O czym jeszcze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: Faux pas przy stole 09.04.07, 21:43 Nie lubie siedzenia przy stole. nie lubie grzecznosciowych rozmowek. no ale ja chyba nie jestem normalna. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Faux pas przy stole 09.04.07, 21:56 skiela1 napisała: > no ale ja chyba nie jestem normalna. To Ty powiedziałaś Ja niestety mam tak samo, chociaż siedzieć czasami lubię. Posłucham, a potem wiem co w trawie piszczy. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Faux pas przy stole 09.04.07, 23:06 sibeliuss napisał: Posłucham, a potem ...i automatycznie pada pytanie, czy sie dobrze czuje...bo taka cichutka dzis jestes... No ale najwazniejsze,zeby ludziom jedzenia nie obrzydzac a reszte mozna przemilczec Odpowiedz Link
princessofbabylon Re: Faux pas przy stole 09.04.07, 22:52 o polityce, religii, o chorobach się nie mówi, znaczy się nie powinno się mówić, ale i tak się mówi. Odpowiedz Link
anastasia_beaverhousen Re: Faux pas przy stole 09.04.07, 23:11 A kiedy mam wspominac zle o zmarlych jak nie przy stole? A przypominac mojemu bratu, jakiego mial fajnego chlopaka zanim sie rozeszli i on sobie znalazl tego patalacha, co z nim teraz mieszka? Najlepiej przy swiatecznym stole. Jak powiada moja przyjaciolka, "It's so delicious it's gotta be fattening!" Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Faux pas przy stole 09.04.07, 23:26 Przy tym nowym chłopaku o tym mówisz? Odpowiedz Link
anastasia_beaverhousen Re: Faux pas przy stole 11.04.07, 23:09 No jesli w porownaniu z tym poprzednim wychodzi gorzej, to zawsze. Jak lepiej, to nie. Odpowiedz Link
leez5 Re: Faux pas przy stole 10.04.07, 16:58 Mamy znajoma,ktora zasiadajac do stolu zaczyna swoja spiewke na temat chorob. Tego nie,bo watroba i trzeba wysluchac calej historii. tamtego tez nie. Odpowiedz Link
szarex Re: Faux pas przy stole 10.04.07, 17:18 hehe, też znam taką osobę, dłuższa rozmowa z nią zawsze schodzi na temat zdrowia i tego co jest dla niego dobre a co nie. A jak się zejdą 2 takie osoby to dopiero się zaczyna Odpowiedz Link
leez5 Re: Faux pas przy stole 10.04.07, 17:23 tja.. i konczy sie tematem wyproznienia czyli jakie zioka sa najlpsze)) Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Faux pas przy stole 10.04.07, 21:04 Ja kiedyś byłam tak przejęta wszystkimi fo i pa, że w ogóle się nie odzywałam przy stole, ale w moim wieku wypada juz mieć coś do powiedzenia... Odpowiedz Link
impostor Re: Faux pas przy stole 10.04.07, 21:55 moim drazliwym tematem byla moja magisterka, kazdy kto sie osmielil zapytac, szybko tego zalowal. jakis chyba powalony jestem czy cus... Odpowiedz Link
zo_h Re: Faux pas przy stole 11.04.07, 22:01 No cóż wszystko zależy od towarzystwa ... przy niektórych zmanierowanych postaciach wypada aby praktycznie nic nie robić a już na pewno nie mówić. Ot dobry przykład może stanowić Starowiejski dla którego polszczyzna przy stole jest jak podanie czarnej polewki ... a powiedzenie "smacznego" graniczy z powiedzeniem najobrzydliwszego ze słów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Faux pas przy stole 11.04.07, 22:44 A pamietacie scene z War of the Roses kiedy pewna dama robi "foot masaz" Denny DeVidovi pod stolem podczas kolacji?. A blat stolu byl szklany!. To jest dopiero faux pas Odpowiedz Link
nikita1001 Re: Faux pas przy stole 11.04.07, 23:30 Nie narzucam na siłę gościom czy rodzince konsumowania wszystkich dań znajdujących się na stole... nie lubię gdy to samo wciska mi się, jeśli jestem w gościach... Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Faux pas przy stole 11.04.07, 23:44 > Nie narzucam na siłę gościom czy rodzince konsumowania wszystkich dań > znajdujących się na stole... nie lubię gdy to samo wciska mi się, jeśli jestem > w gościach... Zgadzam sie. Mam Cocie co gotuje z 10 dan i kazdy jej wynalazek musi byc zjedzony. 'JEDZze ,co sie tak gapisz w ten pusty talerz!!' Mnie tez zawsze denerwowaly te "karniaki" imieninowe jak sie spoznilem. Odpowiedz Link
nikita1001 Re: Faux pas przy stole 12.04.07, 00:06 Mas jakąś specjalną receptę na te "karniaki" Cioć..)?? Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Faux pas przy stole 12.04.07, 00:37 nikita1001 napisała: > Mas jakąś specjalną receptę na te "karniaki" Cioć..)?? Jestem twardzielem. Wypijam bez zagrychy. To robi wrazenie. Odpowiedz Link
nikita1001 Re: Faux pas przy stole 12.04.07, 00:42 E...tam może jednak jakiś ogóreczek na zakąskę.. Tyle się napracowały przy tych daniach ) A tak naprawdę myslałam, że prawdziwych twardzieli już nie ma.. Odpowiedz Link