23.06.07, 22:07
książka jest dla mnie świetna,Lema bardzo lubię,nie tylko za jego ksiazki z
gatunku sf.ale również za jego często trafne opinię,ciekawe jaki będzie film
który leci dzisiaj na Polsacie o 22.15 szczerze mówiąc nie miałem okazji go
obejrzeć
Obserwuj wątek
    • agnessa788 Re: Solaris 23.06.07, 22:08
      nudny jest,,,nie wytrzymasz dlugo....
      • debest3 Re: Solaris 23.06.07, 22:19
        przynajmniej spróbuję....
        • rico-chorzow Re: Solaris 23.06.07, 22:22
          wiadomosci.onet.pl/1302741,2677,1,kioskart.html
          Tak trochę się pokićkałosmile
      • rico-chorzow Re: Solaris 23.06.07, 22:20
        wiadomosci.onet.pl/
        Nie zawsze jest nudny.
        • tjbazuka Re: Solaris 23.06.07, 23:32
          ja w tej sprawie skrobnelem kasliwego emaila do wydawnictwa plyt dvd
          promujacego ten film.
          Buraki nie douczone napisaly ze scenariusz filmu jest na podstawie dziela
          rosyjskiego pisarza. "Do your home work you krejzy fakers" O! tak zakonczylem
          swoj lisciksmile))
          • debest3 Re: Solaris 24.06.07, 01:39
            niestety faktycznie film był nudny,coś nie bardzo odpowiada pierwowzorowi
            literackiemu....
            • abigejl25 Re: Solaris 24.06.07, 01:41
              Filmy zazwyczaj są marną kopią dzieła literackiego.
            • agulaszek Re: Solaris 24.06.07, 01:42
              Często tak bywa, rzadko kiedy adaptacje bywają udane.
              • debest3 Re: Solaris 24.06.07, 02:02
                dlatego wolałem obejrzeć lepszą,czyli "Czerwonego smoka" chociaż Hopkins lepszy
                był w "Milczeniu owiec"
                • agulaszek Re: Solaris 24.06.07, 02:09
                  No tak, przegapiłam. Miałam sobie nagrać.
                  • tjbazuka adaptacja 24.06.07, 02:33
                    kwestia dobrego scenariusza. W "Milczeniu" wstrzalili sie w dziesiatke z
                    tematem jak i z pomoca udanego castingu. Hopkins mogl wystraszyc, szczegolnie
                    tekst z ciantii.. WSSsssssssssssss mlask!
                    smile
                    • agulaszek Re: adaptacja 24.06.07, 02:37
                      Milczenie mogę oglądać po kilka razy, Hannibal też był całkiem udany mimo (o
                      ile dobrze pmiętam) podmiany agetki smile
                      • debest3 Re: adaptacja 24.06.07, 12:20
                        Hopkins jest super aktorem,bardzo go lubię,a w Milczeniu Owiec to juz był
                        meisterstuck,można było się go naprawdę bać,nie tylko scenariusz był dobry bo
                        wszystkie ksiązki były naprawde super,przeczytałem je jak to się mówi od dechy
                        do dechy
                        • agulaszek Re: adaptacja 24.06.07, 12:24
                          Ja też Hannibala mam nawet na własnośc, inne wypożyczałam smile
                          • debest3 Re: adaptacja 24.06.07, 12:30
                            agulaszek napisała:

> Ja też Hannibala mam nawet na własnośc, inne wypożyczałam smile

mam wszystkie ,ha ha
                            • agulaszek Re: adaptacja 24.06.07, 12:32
                              A to Ci dobrze smile))
                              • debest3 Re: adaptacja 24.06.07, 12:34
                                bo ja kocham książki,wolałem sobie często gęsto odmówić papierosów(jak jeszcze
                                paliłem)piwa i tam takich róznych bzdetów, ale książki kupowałem prawie zawsze
                                • agulaszek Re: adaptacja 24.06.07, 12:37
                                  Ja też. Ile już nie palisz? Bo ja się w piątek złamałam, tak mnie jedna
                                  sekutnica podkurzyła. A tak mi dobrze szło smile
                                  • debest3 Re: adaptacja 24.06.07, 12:46
                                    nie palę już ponad sześć lat i nie złamałem sie jeszcze ani razu choć nieraz
                                    miewałem ochote na dymka...ale jak sobie przypomniałem te żółte zęby,nieświeżą
                                    cerę ,matowe włosy i zapach nieopróżnionej popielniczki z ust to ............
                                    • agulaszek Re: adaptacja 24.06.07, 12:58
                                      Fakt,dla mnie najgorszy jest nieświeży smak w gębie. Od dziś podejście nr 2 smile
                                      Podziwiam silną wolę smile
                                      • debest3 Re: adaptacja 24.06.07, 13:02
                                        agulaszek napisała
                                        > Podziwiam silną wolę smile

ja też smile))))))
                                        • tjbazuka Re: adaptacja 24.06.07, 13:39
                                          juz nie badzcie tacy chigieniczni. Znam czleka co jara non stop i ma tylko dwa
                                          zeby (zolte :p). Wcale go nie dyskryminuje za jego aparycje i nawyki.
                                          Uwazam ze jest super gosc!
                                          • debest3 Re: adaptacja 24.06.07, 13:43
                                            mi nie chodzi o przymioty charakteru,wymieniając te wszystkie skutki uboczne
                                            palenia mówiłem o sobie................a taka maleńka dygresja,całowałeś się
                                            kiedyś z popielniczką?
                                    • niegrzeczna_czarna Re: adaptacja 24.06.07, 14:32
                                      debest3 napisał:

> nie palę już ponad sześć lat i nie złamałem sie jeszcze ani razu choć nieraz
                                      > miewałem ochote na dymka...ale jak sobie przypomniałem te żółte zęby,nieświeżą
                                      > cerę ,matowe włosy i zapach nieopróżnionej popielniczki z ust to ............

Palę papierosy 10 lat i mam białe zęby, zdrową cerę, niematowe włosy i nie
                                      jedzie mi z gęby jak z popielniczki. Jaki z tego morał?
                                      • tjbazuka Re: adaptacja 24.06.07, 14:44
                                        Moral? Idz sie caluj z debestem .On ma jakies obiekcje.
                                        • niegrzeczna_czarna Re: adaptacja 24.06.07, 14:54
                                          tjbazuka napisał:

> Moral? Idz sie caluj z debestem .On ma jakies obiekcje.

A nie wystarczy chuchnąć? big_grin
                                      • debest3 Re: adaptacja 24.06.07, 15:40
                                        niegrzeczna_czarna napisała:

> debest3 napisał:
                                        >
                                        > > nie palę już ponad sześć lat i nie złamałem sie jeszcze ani razu choć nie
                                        > raz
                                        > > miewałem ochote na dymka...ale jak sobie przypomniałem te żółte zęby,nieś
                                        > wieżą
                                        > > cerę ,matowe włosy i zapach nieopróżnionej popielniczki z ust to ........
                                        > ....
                                        >
                                        > Palę papierosy 10 lat i mam białe zęby, zdrową cerę, niematowe włosy i nie
                                        > jedzie mi z gęby jak z popielniczki. Jaki z tego morał?

nie stawiaj roweru blisko lodówki? ja paliłem 20
                                        • niegrzeczna_czarna Re: adaptacja 24.06.07, 15:53
                                          Dobra, to za dziesieć lat wejdę na salony, wyszukam wątek i wtedy pogadamy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka