sibeliuss 13.10.07, 10:46 Ktoś wreszcie zmusił Kaczkę do powiedzenia, że wszystko po roku 1989 było beznadziejne bo on z bratem tego nie robił. Facet siedział i się napuszał, trzeba być idiotą, żeby po tej debacie zagłosować na PiS. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kakarakamuchen Re: Po debacie... 13.10.07, 10:55 Zagadka: czym różni się retoryka, od merytoryki? Pozostająca w szacunku, K. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 11:00 Retoryka (gr. ῥητορική rhetorike, od wyrazu ῥήτωρ rhetor "mówca") – krasomówstwo, sztuka wymowy, umiejętność dobrego i rzetelnego przekonywania słuchaczy, czyli przekazywania treści perswazyjnych. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 12:35 kakarakamuchen napisała: > perswazyjnych Dobrze, że nie penetracyjnych. Odpowiedz Link
adhamah Re: Po debacie... 13.10.07, 10:59 Wszyscy w Polsce uważają że debatę wygrał Tusk, a tymczasem Kaczyński po niej na konferencji prasowej siebie ogłasza zwycięzcą DDDDDDDDDDDD on mam jakiś problem za sobą Odpowiedz Link
adhamah Re: Po debacie... 13.10.07, 11:13 sibeliuss napisał: > On jest wielkim problemem. delikatnie to ująłeś Odpowiedz Link
lekia Re: Po debacie... 13.10.07, 11:01 > trzeba być idiotą, żeby po tej debacie zagłosować na PiS taka ktosia lub ktoś wykażą szczególną tępotę umysłu Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 11:28 lekia napisała: > Ponoć bieda rozumu uczy. Głodny myśli tylko o jedzeniu. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 11:32 Tak, czy siak, jestem w stanie wiele postawić, że PiS wygra. Przy okazji, mimo całej sympatii dla Donalda, argument "jestem bliżej zwykłych ludzi, bo grywam z nimi w piłkę" mnie osłabił:/// Dzień dobry Odpowiedz Link
priw Re: Po debacie... 13.10.07, 11:48 A ja nie wierzę,że cokolwiek się zmieni,jeśli wygra PO.Bo jeśli wygra,stworzy koalicję z LiD i to już będzie porażka dla kraju,ponieważ dzisiejsza lewica,mimo licznych zabiegów odmładzających(nieskutecznych),nadal skupia w swoich szeregach starych komuchów.Po drugieiS będzie stanowił bardzo silną opozycję,która będzie blokowała wszelkie działania koalicji.Po trzecie:prezydentem nadal będzie Kaczyński ze swoim prawem weta.No i dupa blada,jak by nie zagłosować,to i tak szach-mat.Dlatego pierdolę ich wszystkich,niech się oszołomy tłuką o stołki,a ja zagłosuję na Partię Kobiet Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 11:51 A to, że się nie zmieni (na lepsze - wiadomo; na gorsze - chyba się nie da), to dość oczywiste.. oferta jest w ramach wyboru między złym a gorszym, więc cudów nie należy oczekiwać. Zresztą.. z czego Oni mieliby te cuda wyłuskiwać.. stan wyjściowy "pacjenta" jest zbyt poważny. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 12:03 Dla mnie każde ugrupowanie, które popiera dyskryminację orientacji seksualnej i wiarę jest skreślone. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 12:07 A tak naprawdę każde to robi, tylko te, które potrafią, robią to między słowami.. Odpowiedz Link
priw Re: Po debacie... 13.10.07, 12:25 Przecież to tylko gra pozorów!!!W kraju,gdzie większość społeczeństwa jest nietolerancyjna względem mniejszości seksualnych,znajdzie się grupa idiotów,która ten fakt zechce wykorzystać w swoich politycznych gierkach,bo może liczyć na spory elektorat wśród grupy społeczeństwa.A daję sobie rękę uciąć,że większość PiS-owców ma w dupie fakt,kto z kim sypia.I tak jest ze wszystkimi partiami,z tego,co zauważyłam:pod pozorem troski o jakąś grupę społeczną "załatwiają" sobie głosy wśród wyborców,co daje im upragnioną władzę,która jest ich celem samym w sobie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 12:32 Tylko, że póki co nasz premier i jego prawa ręka rzekomo nie mają w ogóle sfery seksualnej Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 12:44 priw napisała: > DDD To może ma z lewą ręką? Może raczej nieporadny jest pod prysznicem? Odpowiedz Link
priw Re: Po debacie... 13.10.07, 12:53 I nikt nie chce mu pomóc...nawet kot...Biedaczek... Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 12:55 ) No gdyby, to miałabym problem z doprecyzowaniem, czy to kot, czy Jarek, jest zoofilem DD Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 12:56 priw napisała: > I nikt nie chce mu pomóc...nawet kot...Biedaczek... Facet nie ma pojęcia o realiach posiadania rodziny. Odpowiedz Link
lekia Re: Po debacie... 13.10.07, 11:38 sibeliuss napisał: > lekia napisała: > > > Ponoć bieda rozumu uczy. > > Głodny myśli tylko o jedzeniu. tym bardziej powinien odróżnić ziarno od plewy Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 11:39 Bynajmniej - napcha żołądek byle czym, byle tylko zagłuszyć ssanie.. Głód nie szuka jakości. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 12:34 Ty też dziś zbyt lotna intelektualnie nie jesteś. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 12:45 lekia napisała: > Za to Twojapolemika staje się regułą, mały. Ona jest regułą, duża. Odpowiedz Link
parachute Re: Po debacie... 13.10.07, 15:17 kretyńska forma debaty...[dong!] a kaczyńskiego słuchać nie mogę[dong!]...mam za słabe serce[dong!] Odpowiedz Link
frida2 Re: Po debacie... 13.10.07, 15:24 Nie oglądałam. Stwierdziłam, że nie będę sobie szarpać nerwów. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 15:25 Żałuj.. przynajmniej ta seria polskich komedii jest bez zarzutu) Odpowiedz Link
adhamah Re: Po debacie... 13.10.07, 16:18 p_k_79 napisała: > Żałuj.. przynajmniej ta seria polskich komedii jest bez zarzutu) mnie to nie śmieszy, bo jest na faktach autentycznych Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Po debacie... 13.10.07, 16:20 adhamah napisał: > na faktach autentycznych > zonk - wszystkie fakty są autentyczne. Odpowiedz Link
adhamah Re: Po debacie... 13.10.07, 16:25 sibeliuss napisał: > adhamah napisał: > > > na faktach autentycznych > > > zonk - wszystkie fakty są autentyczne. > nawet Sienkiewicz w Trlogii (chyba Ogniem i Mieczem - jeśli dobrze pamietam) napisał "Cofnał się o trzy kroki w tył" Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 16:22 Mam nadzieję, że te "fakty autentyczne" to celowo, nie nieświadomie? Odpowiedz Link
adhamah Re: Po debacie... 13.10.07, 16:26 p_k_79 napisała: > Mam nadzieję, że te "fakty autentyczne" to celowo, nie > nieświadomie? oj tam! wiadomości i debaty oglądam to zaczynam gadać bez sensu jak politycy ;P Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 16:22 A poza lapsusem językowym.. Jak coś jest na tyle tragiczne, to można się już z tego tylko śmiać, bo nerwów szkoda.. Odpowiedz Link
adhamah Re: Po debacie... 13.10.07, 16:27 p_k_79 napisała: > A poza lapsusem językowym.. > Jak coś jest na tyle tragiczne, to można się już z tego tylko śmiać, > bo nerwów szkoda.. chyba faktycznie lepiej się śmiać i nad tym wszystkim długo nie zastanawiać Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Po debacie... 13.10.07, 16:30 Podejrzewam, że dłuższe zastanawianie się mogłoby poważnie uszkodzić nawet mózg pantofelka)) Odpowiedz Link