fleischwolf 10.11.07, 11:01 kubek bardzo czarnej i bardzo słodkiej herbaty bułka grubo posmarowana ramą, z kiełbachą i popieprzonym pomidorem macie też takie hity śniadaniowe, które jecie WYŁĄCZNIE na kacu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e._ Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 11:05 Ba, kiedy kaca nie miewam. Nawet, gdy przesadzę. Ale mój małżonek uważa, ze pomoże mu tylko i wyłacznie prawdziwy, gorący żurek na wędzonce, z chrzanem. Tak, tak, na śniadanie. Prawda, ze w takich sytuacjach zazwyczaj dosć późne. Odpowiedz Link
fleischwolf Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 11:12 dla mnie musi być słodko, tłusto, trochę pikantnie. nie chodzi nawet o jakiegoś strasznego kaca, ale o ten stan poalkoholowy, kiedy organizm domaga się pewnych skladników i płynow... ten żurek to ciekawie brzmi, hmmm szczególnie jak chrzan świeży... Odpowiedz Link
weekenda Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 11:19 jajecznica na szynce, boczku lub kiełbasie. Najmarniej z 4 jajek. Do tego kakao Ale ten żurek też mnie zaintrygował... Odpowiedz Link
katja_24 Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 12:16 Nie mam jakis konkretnych rzeczy. Miewam dwa rodzaje kaca. Przy pierwszym nie moge patrzec na jedzenie, wiec problem sniadania odpada. Przy drugim wciagam wszystko jak leci, bo to zaglusza lekkie mdlosci Ale pomidor na kanapce to dobra rzecz. I maslanka Odpowiedz Link
blondynka_ladna Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 13:12 Rzadko miewam kaca Jeżeli już to mam wówczas wstręt do jedzenia i pije wyłącznie herbatę i wodę z cytryną. Natomiast mojemu mężowi pomaga wtedy sok pomarańczowy. Odpowiedz Link
tjbazuka Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 13:15 wszystkie metody powyzsze sa ok Ja sie lecze gorzka herbata z rozpuszcona aspiryna. Ale przypominam ze kaca mozna uniknac wlewjac w siebie pare litrow wody przed spaniem. 2 litry wystarczy. Nawet jezeli bylo ostre chlanska to bedzie szumiala w glowie ale woda zneutralizuje procenty w systemie i oslabi bol glowy. ps:dobry watek weekendowy Odpowiedz Link
katja_24 Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 13:20 Naprawde na czasie, bo dzisiaj ide na imieniny Odpowiedz Link
tjbazuka Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 14:20 Probus, Nimfa, Stefan, Andrzej, Leon, Leona, Ludomir ? Wszystkiego dobrego Odpowiedz Link
agulaszek Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 14:37 To wy możecie wtedy coś jeść????? Dla mnie kac to najlepsza dieta odchudzająca;D Jedyne co mi wtedy wchodzi to gorzka czarna kawa Odpowiedz Link
dwa-filary Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 17:40 zdecydowanie jajecznica na szynce -dużo,pokrojony pomidor na wierzchu i bardzo gorąca herbata z cytryną.Póżniej si=ok pomidorowy na uzupełnienie potasu ,który się wypłukał Odpowiedz Link
gagunia Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 17:56 na kaca najlepsze jest dla mnie tłuste sniadanie + witaminy. robie zawsze jajko sadzone na wysmazonym bekonie albo szynce. Kanapka z pomidorem. Do tego szklanka soku i aspiryna. czasem jogurt. Po takim sniadaniu z dolegliwosci poimprezowych doskwiera mi jedynie niewyspanie. Odpowiedz Link
aga_piet Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 23:20 fleischwolf napisała: > bułka grubo posmarowana ramą RAMĄ?? Jak by to powiedział Robert Górski z Kabaretu Moralnego Niepokoju - CZŁOWIEKU! Zupka chińska mi dobrze robi, najlepiej jakaś ostra. Odpowiedz Link
hypatia69 Re: śniadanie na kaca 10.11.07, 23:37 Sok wyciśnięty z butelki whisky [nigdy nie jem na pusty żołądek]. A tak serio: kawa z cukrem i sokiem z cytryny [smakuje średnio, ale leczy]. I do żarcia coś na ciepło i najlepiej dość ostro i kwaśno. Bigos, kapuśniak... Odpowiedz Link