sibeliuss 26.11.07, 21:11 Nie będzie rozstawiania garów, dziś jemy coś chińskiego (nie wiem co, bo nie usłyszałem przez telefon). Jadacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
projek Re: Chińszczyzna 26.11.07, 21:25 Od kiedy znów większość roku spędzam w Warszawie (a będzie to już siódmy rok) to jeszcze nie jadłem nic "u chińczyka". Mieszkając w innej dzielnicy miałem pod blokiem "Chińczyka" i kebab. Nie skusiłem się nigdy na kuchnię azjatycką. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Chińszczyzna 26.11.07, 21:25 no pewnie sama takie wynalazki produkuję, chociaż Chińczyk pewnie by się uśmiał Odpowiedz Link
skiela1 Re: Chińszczyzna 26.11.07, 21:26 Uwielbiamy. tylko co oni do tego zarcia dodaja? po 2 godzinach jestem tak glodna, jakbym nic caly dzien nie jadla. Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: Chińszczyzna 26.11.07, 21:28 mam chinczyka (wietnamczyka)pod nosem...w oryginale sprobuje juz za kilka tygodni Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Chińszczyzna 26.11.07, 21:41 Jadacie, ale głównie własnej roboty.. Smacznego Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Chińszczyzna 26.11.07, 21:56 W pawilonach na J.P II był "Zielony smok" ,było smacznie,czysto i dużo.Ludzie sobie chwalą Chińczyka przy Królewskiej,ale jakoś mi warunki higienicznenie odpowiadają.W domu robię chińszczyznę z mrożonki dodając mnóstwo przypraw i sosów i jakoś daje się zjeść. Odpowiedz Link
asiouek Re: Chińszczyzna 26.11.07, 22:21 wczoraj zamówiłam kurczaka po chińsku, który okazał się ryżem z wegetą i podsmażoną piersią, ble!!! Chętniej jadam u Mongoła, jest dużo do wyboru, a knajpa typu szwedzki stół - wybierasz sobie sam składniki na potrawę, ja uwielbiam kalmary z łososiem i krewetkami, bambusem, młodą kukurydzą, wiórkowana marchewką i czymś takim zielonym + ostry sos. Własna kreacja, przepyszna po prostu! I kucharz smaży na twoich oczach (tzn. właściwie na blasze, ale się przyglądasz). Fajna sprawa taki bufet, płacisz tylko za wejście, a potem... żresz do oporu. Teraz pod domem mam podobna knajpę, ale nie mongolską, a właśnie chińską, muszę w końcu wypróbować... Odpowiedz Link
kriss67 Re: Chińszczyzna 27.11.07, 10:11 Czołem Jadłem raz tylko. I to własnie w towarzystwie Sibeliussa and company Pycha Wołowinka z ryżem.... rewelka Odpowiedz Link
agulaszek Re: Chińszczyzna 27.11.07, 10:15 mniam polędwiczki wołowe w warzywach, z sosem sezamowym... Chriss, chyba jeszcze nie jadłeś śniadania Odpowiedz Link