sibeliuss 13.12.07, 13:50 Mając ograniczony czas do końca życia musielibyście ustalić listę spraw do zrobienia bądź załatwienia. Od czego zaczęlibyście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menk.a Re: Lista kalendarzowa 13.12.07, 13:54 No i weź tu człowieku pograduj różne sprawy. I wg jakiego kryterium Co ma być dla mnie najlepsze (najlepiej by było), czy wg tego co mogę zrobić dla innych (wszak sama zaraz miałabym wyciagnąć kopyta sama z tego raczej nie zdążyłabym skorzystać)? Za trudne. Właśnie zaczęłam porządkować i układać swoje prywatne sprawy i na tamtem świat mi nie spieszno Odpowiedz Link
menk.a Re: testament 13.12.07, 14:05 A wiem. Testament powinnam spisać. Będąc jeszcze trzeźwą na ciele i umyśle))) Odpowiedz Link
asiouek Re: Lista kalendarzowa 13.12.07, 13:58 założyła bym sobie wypasioną polisę ubezpieczeniową - na dziecko moje jedyne. I starałabym się pewnie jakoś poustawiać, kto się małą zajmie po moim natamtenświatpójściu. Resztę bym olała, pokorzystała sobie z tej resztki życia, jaka by mi zostałą!!! Odpowiedz Link
azmb Re: Lista kalendarzowa 13.12.07, 14:08 Ja to mogę odejść już dzis Polisy ma cała moja rodzina, skromny majątek podzielony (ustna umowa, ale w mojej małej rodzince "słowo droższe pieniędzy"), dzieci nie potrzebują już opieki. Dlatego każdy dzień intesywnego życia, każdy dzień lenistwa, płacz czy śmiech- to bouns No, chyba że Stwórca ma jeszcze jakieś plany wobec mnie balla Odpowiedz Link
glinia Re: Lista kalendarzowa 17.12.07, 21:40 zaczełabym spełniac swoje najskrytsze marzenia Odpowiedz Link
azmb Re: Sibeliusowi 18.12.07, 15:00 Pytasz, co chciałabym zobaczyć? Szczerze- zobaczyłabym chętnie wszystko, ale wiem, że jest to niemożliwe. W dzisiejszym więc stanie ducha jestem gotowa do drogi bez powrotu Odpowiedz Link
e._ Re: Lista kalendarzowa 18.12.07, 21:08 Ja to przerabiałam, właśnie mija rok. Wówczas natychmiast napisałam testament, by nikt do nikogo nie miał o nic pretensji, co najwyżej do mnie, oraz by mieć z głowy wszystkie, jak je nazywam "przedmioty", czyli dobra materialne. A potem starałam się żyć z całej siły, w każdej chwili znaleźć kroplę szczęścia i siły. Znalazłam wówczas w sobie pokłady łagodności i radości. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Lista kalendarzowa 18.12.07, 22:22 Od nadania rozpędu swoim rozmyślaniom światopoglądowym. Tylko czy myś- leć prędko, to myśleć z sensem? Odpowiedz Link