jeremy27 08.09.03, 15:07 Ja własnie zaczynam Elia Kazan DUBLERA...póki co mnie nie wciaga))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 15:11 Od chyba 4 m-cy Ziemia obiecana Reymonta - średnio kartkę dziennie - stron jest 426. Odpowiedz Link
sharlotka Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 15:23 sloggi napisa?: > Od chyba 4 m-cy Ziemia obiecana Reymonta - s´rednio kartke˛ dziennie - stron jest > > 426. Po raz pierwszy w zyciu czytam Sapkowskiego.... "Narrenturum" i fajnie sie to to czyta.... pzdr sz....... Odpowiedz Link
frunze Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 15:27 Gra w klasy Cortazara, i § 22. Narrenturm czytałam. Łatwe, lekkie i przyjemne, ale nie zostaje długo w pamięci Pozdrawiam F. Odpowiedz Link
kreskator Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 17:25 Kanta.....nie polecam a właśnie czytam ale np Impresjonistę H. Kunzru......z rozmachem wciągające Odpowiedz Link
geograf Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 17:35 aktualnie pochłaniam 4 Tom Harrego Pottera (wszak trzeba to dzieło młodzieżowe rpzeczytać.a ile śmiechu...wciąga). Do tego dzisiaj zamierzam zacząć (szybko musze oddać) "Ucznia Czarnoksiężnika" Witalda Jabłońskiego...wydawnictwo SuperNOWA. Podobno świetne.Zobaczymy... Odpowiedz Link
kreskator Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 17:38 geograf napisał: > aktualnie pochłaniam 4 Tom Harrego Pottera (wszak trzeba to dzieło młodzieżowe > rpzeczytać.a ile śmiechu...wciąga). > Do tego dzisiaj zamierzam zacząć (szybko musze oddać) "Ucznia Czarnoksiężnika" > Witalda Jabłońskiego...wydawnictwo SuperNOWA. Podobno świetne.Zobaczymy... > > mi Harry wyszedł bokiem po dwóch tomach....kiepsko napisane...jak thriillerrr dla małych dzieci...no i główny bohater zawsze wygrywa ale tak jakby nieprzekonująco...zawsze opierając się na cudzych siłach....a najczęściej jakieś deus exmachina(czy jak to się pisze po łacinie...) Odpowiedz Link
frunze Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 17:42 Ależ Kreskatorze, wszak to jest książka dla dzieci..a że dorwali się do niej dorośli... Mnie się Harry podobał, milutki, na takie przygnębiające, długie wieczory Pozdrawiam F. Odpowiedz Link
kreskator Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 17:44 frunze napisała: > Ależ Kreskatorze, wszak to jest książka dla dzieci..a że dorwali się do niej > dorośli... Mnie się Harry podobał, milutki, na takie przygnębiające, długie > wieczory Pozdrawiam F. > oj milutki to on jest ale Rowling mogła troche to bardziej zakręcić.....a tak wszystko jasne jak się uważnie czyta.....no chociaż może i maluch nie czyta tak dokładnie jak duże dziecko.... a mówię to ja Jarząbek...czyli skromny czytelnik fanasy i sf Odpowiedz Link
frunze Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 17:51 O, to jak Jarząbek to ja się nie wychylam...z fantasy i sf to czytałam tylko Sapkowskiego i ze dwie części Świata Dysku Odpowiedz Link
kreskator Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 17:56 frunze napisała: > O, to jak Jarząbek to ja się nie wychylam...z fantasy i sf to czytałam tylko > Sapkowskiego i ze dwie części Świata Dysku to i tak dobrze...a w sumie to może i niedobrze --jeszcze mnie kto obrzuci że czytam takie"pierdoły".....ale wyobraźnie lubi sobie czasem pohasać(pochasać) poczytaj Silverberga(takie sf z myślą....czyli nie zabili go i uciekł ...najlepiej Oblicza Wód.....chociaż można tez prrzy tym zasnąć.... to tyle o sf fantasy i ip Odpowiedz Link
frunze Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 18:01 Dzięki, postaram się zajrzeć, jak już przebrnę przez Cortazara..ciężko mi się przestawić na jego styl pisania, ale wciąga. A ja lubię sobie czasem po raz 5 zajrzeć do Sapkowskiego, fajnie jest czasami czytać książkę i nie musieć się na niej skupiać Pozdrawiam F. Odpowiedz Link
kreskator Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 18:06 frunze napisała: > Dzięki, postaram się zajrzeć, jak już przebrnę przez Cortazara..ciężko mi się > przestawić na jego styl pisania, ale wciąga. A ja lubię sobie czasem po raz 5 > zajrzeć do Sapkowskiego, fajnie jest czasami czytać książkę i nie musieć się > na niej skupiać Pozdrawiam F. a co czytasz Cotrazara??czyżby Grę..? Odpowiedz Link
kreskator Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 20:55 wiiiieeeedzaiłem Odpowiedz Link
rubeus Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 18:28 polecam kryminal retro - "azazel" - aut. borys akunin - naprawde niezle a jakby ktos gdzies mogl sobie pozyczyc ksiazke pt. "alienista" to goraco polecam... Odpowiedz Link
zerka do rubeusa 08.09.03, 20:43 rubeus napisał: > polecam kryminal retro - "azazel" - aut. borys akunin - naprawde niezle > a jakby ktos gdzies mogl sobie pozyczyc ksiazke pt. "alienista" to goraco > polecam... "Alienistę"Carra mam u siebie w domku przeczytany 2 razy -naprawdę dobre.Czytałeś może "Anioła ciemności"tego samego autora?Osobiście nie polecam... Odpowiedz Link
impostor Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 18:40 polecam wszystkim chmielewska, zwlaszcza starsze ksiazki. ostatnio wciagam (ktory to juz raz?) akwarium suworowa. PyZDRa Odpowiedz Link
zerka Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 20:38 Fannie Flagg ta od zielonych pomidorków-"Daisy Fay i cudotwórca"nawet da się zjeśc Odpowiedz Link
kreskator Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 20:45 dzięki za autorke zielonych pomidorów Odpowiedz Link
zerka do kreskatora 08.09.03, 20:50 służę uprzejmie,za ostatnią książką Flagg tuptałam ponad rok-życzę powodzenia- będzie Ci potrzebne. Odpowiedz Link
zerka Re: do kreskatora 08.09.03, 20:57 Wątpliwe-choć osobiście mam własne"Smażone zielone..."wyśmienite-możesz zazdrościć Odpowiedz Link
kreskator Re: do kreskatora 09.09.03, 09:46 zerka napisała: > Wątpliwe-choć osobiście mam własne"Smażone zielone..."wyśmienite-możesz > zazdrościć az się zielenię z zazdrości....eh pozdrav Odpowiedz Link
zo_h Re: co czytacie i co polecacie do czytania? 08.09.03, 21:57 Mario Puzo "Głupcy umierają" - warto Odpowiedz Link
abere8 Re: Lubie Dicka/a ja Asimova 10.09.03, 01:05 Opowiadania Asimova sa the best! Do tego oczywiscie Chmielewska (jakby byl kiedys konkurs recytowania jej z pamieci, to sie chyba zglosze) A co do Harry'ego Pottera, to polecam w oryginale. Nie rozumiem ludzi, ktorzy chwalili tlumaczenie - przeczytalam rozdzial czy dwa po polsku i mnie odrzucilo. Jakies takie infantylne, bez polotu, no i niektore rzeczy przepadly. Odpowiedz Link