Dodaj do ulubionych

[press] Obrączki czystości na pierwszą komunię

06.05.08, 11:49
wiadomosci.onet.pl/2681,1743034,obraczki_czystosci_na_pierwsza_komunie,wydarzenie_lokalne.html
Już nie krzyżyk czy medalik, ale obrączki czystości dostają dzieci
na pierwszą komunię. Tymczasem księża przestrzegają przed zbyt
wczesnym wprowadzaniem dzieci w tematykę czystości przedmałżeńskiej.
--
Ciekawe czy kajdany wierności będą następne?
Obserwuj wątek
    • margotje Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 12:38
      "/-/ Jak tłumaczy ks. Szostek, błogosławiona Kózkówna zginęła, broniąc swojej
      czci. - Namawiamy, by ludzie młodzi, narzeczeni nosili obrączki czystości, które
      są symbolem abstynencji seksualnej i czystości - wyjaśnia gazecie ks. Szostak.
      Dodaje jednak, że kupowanie takiej obrączki dzieciom to nieporozumienie, bo
      dzieci przystępujące do pierwszej komunii same są symbolem czystości i
      niewinności. - Obrączka nie jest im potrzebna. Za wcześnie na wprowadzanie
      tematów wstrzemięźliwości przedmałżeńskiej - twierdzi duchowny.".../-/

Kolejny przyklad hipokryzji kk. Ksieza, ktorzy z definicji winni zyc w
      celibacie, obraczki srebrne nosza a potomkow ich cora wiecej na swiecie.
      Jakze irytuje mnie ta "czystosc i swietosc".......
      • loczek62 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 12:43
        margotje napisała:

>
        > Kolejny przyklad hipokryzji kk. Ksieza, ktorzy z definicji winni zyc w
        > celibacie, obraczki srebrne nosza a potomkow ich cora wiecej na swiecie.
        > Jakze irytuje mnie ta "czystosc i swietosc".......
        >

"Kim chcesz być Jasiu?
        Księdzem.
        A dlaczego?
        Bo chcę iść w ślady swego ojca...";-P
      • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 13:23
        > Kolejny przyklad hipokryzji kk. Ksieza, ktorzy z definicji winni zyc >
        celibacie, obraczki srebrne nosza a potomkow ich cora wiecej na
        > swiecie. Jakze irytuje mnie ta "czystosc i swietosc".......

Irytuje Cię tak mocno hipokryzja? To musisz być strasznie znerwicowana bo
        hipokryzji dookoła jak okiem sięgnąć. Chyba że uczulona jesteś tylko na mały
        wycinek hipokryzji, dotyczący KK, no to może coś na alergię?

La Rochefoucauld pisał: hipokryzja jest hołdem składanym przez występek cnocie.

A te dane o potomkach to skąd?
        • loczek62 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 14:10
          "Są ludzie wstrętni mimo zalet, a inni mili z wadami." La Rochefoucauld
          • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 14:43
            > "Są ludzie wstrętni mimo zalet, a inni mili z wadami." La
            > Rochefoucauld

Tak, dobre uzupełnienie cytatu wyżej. Rozumiem, że masz na myśli księży jako
            tych drugich.
            • loczek62 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 18:54
              orin napisał:

> Tak, dobre uzupełnienie cytatu wyżej. Rozumiem, że masz na myśli księży jako
              > tych drugich.

Błednie zinterpretowałeś moje mysli. Na myśli mam Ciebie jako tego pierwszego.
              • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 20:51
                No to dowartościuj mnie paroma zaletami. Czekam.
              • uyu Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:43
                loczku,
                daj mu pozyc bowiem jest dla innych wspanialym tlem: "Un homme
                d'esprit serait bien embarrassé sans la compagnie des sots."François
                de La Rochefoucauld Extrait de Maximes
                (Czlek blyskotliwy bez glupcow bedzie w ambarasie)
                • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:07
                  > (Czlek blyskotliwy bez glupcow bedzie w ambarasie)

Fakt, z głupcami mam łatwiej. Na szczęście nie brakuje, media ich naprodukowały
                  na potęgę.
        • margotje Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 15:41
          orin napisał:

> A te dane o potomkach to skąd?

Z ZYCIA!!!!

Hipokryzja jako taka mnie irytuje. Głupota, zresztą, niemniej!
          • skiela1 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 16:03
            margotje napisała:

> Hipokryzja jako taka mnie irytuje.

Mam alergie.
            I nie mam na nia lekarstwa.

• margotje Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 16:16
              Witaj w klubie smile)) (cfr: moja wizytowka)
              • skiela1 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 22:53
                margotje napisała:

(cfr: moja wizytowka)

dobresmile))))
            • zuzia381 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 20:05
              skiela1 napisała:

> Mam alergie.
              > I nie mam na nia lekarstwa.

Jest lekarstwo.
              Unikaj ludzi,którzy mówiąc do Ciebie cały czas sie uśmiechają.
              Są fałszywi.
              • skiela1 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 22:54
                Jak chinczycysmile
                Oni tez maja usmiech przylepiony do twarzy.
              • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:38
                > Jest lekarstwo.
                > Unikaj ludzi,którzy mówiąc do Ciebie cały czas sie uśmiechają.
                > Są fałszywi.

Może sprawdzimy kto wstawia emotikony w stylu "smile"?
                A co mówi lekarstwo jeśli wstawia je w stopce?
          • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:35
            > Z ZYCIA!!!!

Aha! Czyli znajomy powiedział że słyszał że jeden widział ...

> Hipokryzja jako taka mnie irytuje.

To już pisałaś.

> Głupota, zresztą, niemniej!

Rozumiem, ze te przecinki to jakiś manifest mądrości.
            Akurat mam takie spostrzeżenia: jak ktoś pisze że denerwuje go głupota, to z
            reguły ma z nią problemy.
    • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 18:59
      no cóż...

po raz kolejny widać jak przedstawiciele Kościoła fascynują się
      sferami intymnymi
      • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 20:50
        > po raz kolejny widać jak przedstawiciele Kościoła fascynują się
        > sferami intymnymi

"Fascynują"?? Czy ostatnio zmieniła siedefinicja słowa "fascynacja"?
        "sferami intymnymi"?? Czy seks i pożadanie sprowadza się jedynie do sfer intymnych?

Jedno proste zdanie a ile mozliwości manipulacji. Solidna szkoła wulgarnego
        antyklerykalizmu.
        • margotje Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 20:54
          Coraz bardziej utwierdzasz mnie (i pewnie innych) w przekonaniu, ze jesteś nie
          tylko krótkowzrocznym idiotą ale również złośliwą, ohydną, moherowo-pisowską
          kreaturą. Tfuj! obrzydliwiec!
          • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 21:12
            > Coraz bardziej utwierdzasz mnie (i pewnie innych) w przekonaniu, ze
            > jesteś nie tylko krótkowzrocznym idiotą ale również złośliwą, ohydną,
            > moherowo-pisowską kreaturą. Tfuj! obrzydliwiec!

W tym wątku zadawałem głównie pytania. Okazuje się, że "krótkowzroczny idiota,
            złośliwa, ohydna, moherowo-pisowska kreatura" i "obrzydliwiec" to ktoś kto
            zadaje pytania.

Okazuje się, że w antypisowskim raju obfitującym w cuda i inne dziwy zadawanie
            pytań to ... no własnie to co powyżej.

Margotje, mam się znęcać dalej?
            • margotje Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:31
              orin napisał:

> Okazuje się, że w antypisowskim raju obfitującym w cuda i inne dziwy zadawanie
              > pytań to ... no własnie to co powyżej.
              >
              > Margotje, mam się znęcać dalej?

To za caloksztalt, nie tylko ten watek!
              • margotje orin 06.05.08, 23:35
                jest jeszcze jedno wytlumaczenie Twojego jadu: ty jestes najzwyczajniej
                zgorzknialym, starym kawalerem. Komputer jest Twoim jedynym towarzyszem zycia.
                Hm.. coz, nie wiem czy wspolczuc, wszak nie ma skutkow bez przyczyny......
                • luba91 Re: orin 06.05.08, 23:46
                  Starym sfrustrowanym dziadkiem.
                  • margotje Re: orin 06.05.08, 23:52
                    Widze, Lubo, ze go tez lubisz wink
                    • luba91 Re: orin 06.05.08, 23:57
                      i dziwie sie adminowi,ze jeszcze mu bana nie dal.
                • orin Re: orin 07.05.08, 00:28
                  > jest jeszcze jedno wytlumaczenie Twojego jadu: ty jestes
                  > najzwyczajniej zgorzknialym, starym kawalerem. Komputer jest Twoim
                  > jedynym towarzyszem zycia.

Margotje, jesteś akademickim przykładem głupiutkiej kwoczki u której proste
                  emocje zakłócają, i tak nikłe, procesy myślowe. Stąd tezy, nie dość że nie
                  podparte żadnymi przesłankami czy argumentami, trafiają jak kulą w płot.
                  Ale wiesz co jest najżałośniejsze?
                  Że to nie wprawia Cię w konfuzję.

> Hm.. coz, nie wiem czy wspolczuc, wszak nie ma skutkow bez
                  > przyczyny......

Możesz wyjaśnić związek między tymi zdaniami podrzędnymi?
                  • margotje Re: orin 07.05.08, 01:49
                    ludziles sie nadzieja, ze mnie sprowokujesz... zawiedziesz sie: skonczylam
                    dyskusje z toba, gnojku!
                    • orin Re: orin 07.05.08, 08:49
                      > ludziles sie nadzieja, ze mnie sprowokujesz... zawiedziesz sie:
                      > skonczylam dyskusje z toba, gnojku!

Jazgot jarmarcznej baby nazywasz dyskusją?

Zaprezentowałaś typową postawę wykształciucha w wersji kobiecej z opcją: wulgarna:
                      1. brak argumentów lub ich jakość poniżej krytyki.

2. brak umiejętności prowadzenia dyskusji z kimś, kto ma odmienne zdanie. Jest
                      to sytuacja nietypowa bo wykształciuchy obracają się jedynie w swoim gronie i
                      odwykli od polemiki. Dyskomfort i frustracja w sytuacji gdy ktoś ma inne zdanie
                      jest tak silny, że jedyną obroną są inwektywy.
                      Zaczyna to już budzić zainteresowanie socjologów i psychologów.
                      Słyszałem o sytuacjach gdzie wystarczyło, że ktoś się przyznał iż głosował na
                      PiS żeby być sekowanym towarzysko. Nie zmienił poglądów, zachowania, stusunku do
                      znajomych, wystarczyła TYLKO informacja o tym na kogo głosował.

3. sklonowane schematy myślowe i skojarzenia: kościół - hipokryzja, księża -
                      dzieci, oponent - moherowo-pisowska kreatura itd. Potem wystarczy proste
                      pobudzenie żeby na podstawie odruchu bezwarunkowego (jak u psów Pawłowa)
                      otrzymać przewidzianą reakcję.

4. Proste emocje zamiast choćby minimum racjonalnego myślenia.

5. Zagubienie i sprzeczności we własnej postawie i światopoglądzie (stąd
                      zrozumiały brak możliwości prowadzenia dyskusji bo jak sprzeczne wewnętrznie
                      poglądy?). Prosty przykład: w sygnaturce masz "live and let live" a jednocześnie
                      czepiasz się księży, że propagują pewien styl życia. Wytłumaczeniem nie jest
                      hipokryzja bo hipokryzja jest wszędzie, jest zjawiskiem powszechnym i
                      niekoniecznie tylko negatywnym. Dlaczego KK miałby być wolny od niej?

6. Brak refleksji, choćby chwilowej, próby spojrzenia z dystansu i weryfikacji
                      swojego zdania.

Rozpisałem się o postawie wykształciucha nie ze względu na Ciebie Margotje ale
                      dlatego, że taka postawa jest coraz częstsza, rozprzestrzenia się jak wirus i
                      powoduje wtórny analfabetyzm intelektualny.
                      • loczek62 Re: orin 07.05.08, 08:58
                        orin napisał:

> 6. Brak refleksji, choćby chwilowej, próby spojrzenia z dystansu i weryfikacji
                        > swojego zdania.

No wypisz wymaluj obserwuję to w Twoim zachowaniu.
                        • orin Re: orin 07.05.08, 09:04
                          > No wypisz wymaluj obserwuję to w Twoim zachowaniu.

Mylisz się. Zmieniałem zdanie w polemikach sprzed paru miesięcy, z pokorą
                          również przyjąłem replikę Sibeliussa w wątku wiz dla Polaków w Rosji, moja
                          wypowiedź była gorąca i nieprzemyślana. Wprowadzenie wiz nie jest argumentem
                          tezy, że rząd Tuska prowadzi kiepską politykę zagraniczną.
                          • loczek62 Re: orin 07.05.08, 13:58
                            orin napisał:

> Mylisz się. Zmieniałem zdanie w polemikach sprzed paru miesięcy, z pokorą
                            > również przyjąłem replikę Sibeliussa w wątku wiz dla Polaków w Rosji, moja
                            > wypowiedź była gorąca i nieprzemyślana. Wprowadzenie wiz nie jest argumentem
                            > tezy, że rząd Tuska prowadzi kiepską politykę zagraniczną.

A możesz zacytować gdzie jest ta Twoja "pokora" odnośnie repliki Sibeliussa?
                            • orin Re: orin 07.05.08, 14:09
                              > A możesz zacytować gdzie jest ta Twoja "pokora" odnośnie repliki
                              > Sibeliussa?

Masz powyżej. A co z moimi zaletami Loczek? Potrafisz obronić to co piszesz czy
                              po prostu wyguglowałeś pierwszy z brzegu cytat tego Autora?
                              A może nie rozumiesz co napisałeś?
                              • loczek62 Re: orin 07.05.08, 14:44
                                orin napisał:

> Masz powyżej.

No to tak między wierszami, półgębkiem przyznajesz się do niesłusznej oceny, a
                                nóż nikt nie zauważy. Przecież niepoważne by było sprostowanie po tym co
                                napisałeś w wątku o wizach.

> A co z moimi zaletami Loczek? Potrafisz obronić to co piszesz czy
                                > po prostu wyguglowałeś pierwszy z brzegu cytat tego Autora?
                                > A może nie rozumiesz co napisałeś?

Nie wyguglowałem pierwszego z brzegu tylko starannie wybrałem i rozumiem co
                                napisałem. Twoje zalety to erudycja, lekkość pisania, inteligencja niemniej tak
                                jak w cytacie ("Są ludzie wstrętni mimo zalet, a inni mili z wadami.") mimo tych
                                niezaprzeczalnych zalet jesteś w moim mniemaniu "wstrętny".
                                • orin Re: orin 07.05.08, 15:03
                                  Jednak źle zrozumiałeś La Rochefoucauld'a. Jemu chodziło o wady i zalety
                                  moralne, nie intelektualne. W Twoim rozumieniu cytat jest bez sensu, zmieszałeś
                                  dwa niezależne atrybuty.
                                  • loczek62 Re: orin 07.05.08, 16:53
                                    orin napisał:

> Jednak źle zrozumiałeś La Rochefoucauld'a. Jemu chodziło o wady i zalety
                                    > moralne, nie intelektualne. W Twoim rozumieniu cytat jest bez sensu, zmieszałeś
                                    > dwa niezależne atrybuty.

Rozumiem że tajemną wiedzę o tym "co autor miał na myśli" czerpiesz z niedostępnych dla plebsu "didaskali"? Pozostanę jednak przy swojejej wersji pojmowania tego "co miał autor na myśli", bo to badziej mi pasuje do wyobrażenia Ciebie.

Ps. Ale w temacie wiz brak konkretów...
                                    • orin Re: orin 07.05.08, 19:00
                                      > Rozumiem że tajemną wiedzę o tym "co autor miał na myśli" czerpiesz
                                      > z niedostępnych dla plebsu "didaskali"? Pozostanę jednak przy
                                      > swojejej wersji pojmowania tego "co miał autor na myśli", bo to
                                      > badziej mi pasuje do wyobrażenia Ciebie.

Zwykła wiedza i logika dla jednych dla innych wydaje się wiedzą tajemną. Nie ma
                                      w tym nic tajemniczego:
                                      gdyby użyć Twojej interpretacji to można by parafrazować ten cytat: "Są ludzie
                                      wstrętni mimo mistrzostwa w szachach, a inni mili choć przegrywają po 5 ruchach".

Co z takiego cytatu wynika? Praktycznie nic, nawet Tusk uznałby to za oczywistą
                                      oczywistość. Myslisz, że La Rochefoucauld pisałby taki nawet nie truizm ale nic
                                      nieznaczący tekst?

Równie dobrze można napisac odwrotnie: "Są ludzie wstrętni mimo że przegrywają
                                      po 5 ruchach, a inni mili choć są mistrzami w szachach", taka sama wartość
                                      merytoryczna. Po prostu walory intelektualne są prawie niezależne od moralnych a
                                      nawet jesli sa jakieś nieznaczne zależności to poprzeplatane w obie strony.

Natomiast zupełnie inaczej przedstawia się wersja ograniczona do zalet i wad
                                      moralnych, np:
                                      "Są ludzie wstrętni mimo na wskroś uczciwi, a inni mili choć oszukują w
                                      kartach". To ma sens, prawda? Pierwszymi bywają surowi, bezduszni moraliści,
                                      drugimi np czarujący złodzieje.

Dla potwierdzenia spójrz jak wygląda odwrotność: "Są ludzie wstrętni mimo że
                                      oszukują w kartach, a inni mili choć są na wskroś uczciwi". Bzdura.

Zobacz też gdzie, kiedy i jak żył La Rochefoucauld.

Cytat więc jeśli miałby pasować do mnie to wg Twojej opinii jedynie w częsci
                                      drugiej, natomiast w kontekście w jakim go uzyłeś pasuje do kleru czasem w
                                      części pierwszej a czasem drugiej.
                      • luba91 Re: orin 07.05.08, 12:30
                        a ty na emeryturce tak sie dowartosciowujesz?
                        nikt normalny nie ma czasu na takie esejebig_grin
                        i na taka analize wypowiedzibig_grin
                        • orin Re: orin 07.05.08, 13:51
                          > a ty na emeryturce tak sie dowartosciowujesz?
                          > nikt normalny nie ma czasu na takie esejebig_grin
                          > i na taka analize wypowiedzibig_grin

A jaka tam emeryturka dziecko, parę złotych a coś trzeba ojcu Rydzykowi wysłać i
                          wnuczusiowi czasem kaucję wpłacić trzeba czy na pirotechnikę dać bo na "Żylecie"
                          kibicuje. Mądry chłopak, wszystko wie i jak trzeźwy to wyjaśni: cała nasza bieda
                          przez żydów a wszędzie ich pełno, ot co!
                          Właśnie kromeczkę chlebka namoczoną w herbacie zjadłem, protezę do szklanki z
                          wodą wstawiłem, ściszyłem Radio Maryja i usiadłem do komputera co mi wnuczuś
                          skądś przyniósł i na stoliku z krucyfiksem ustawił a nad nim plakat z naszym
                          Prezydentem.
                          Nie uwierzysz dziecko jaką tapetę mam - projekt Świątyni Opatrzności jaka
                          powstanie jak (P)Osły przegłosują, szkoda tylko że monitor czarno-biały.
                          Kończę bo mi krzyż wysiada a za chwilę modlitwa w Radiu.
                          A Ty dziecko ciężko pracujesz?
                          • luba91 Re: orin 07.05.08, 15:09
                            Lecz sie trollu.
                            • orin Re: orin 07.05.08, 15:15
                              > Lecz sie trollu.

A Ty już po leczeniu? No to rezultat fatalny i niezachęcający.
              • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:18
                > To za caloksztalt, nie tylko ten watek!

Nie tylko? A co za ten wątek?
                A co za całokształt?
        • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 20:56
          i za to Cię lubię Orin smile))))
          • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 21:04
            Wzajemnie smile
            • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 21:36
              w sumie....dobrze, że znowu się pokazujesz smile

no dobra, styknie tej kurtuazji smile
              • luba91 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 22:22
                agulaszek napisała:

> w sumie....dobrze, że znowu się pokazujesz smile
                >
                Z tego co wyczytalam,
                tu nie jest mile widziany.
                • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:14
                  ale wprowadza jakiś koloryt wink
                  • bruinc Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:20
                    agulaszek napisała:

> ale wprowadza jakiś koloryt wink

no tak ty spragniona jestes.
                    • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:23
                      akurat nie narzekam, mam mietówkę, polecam smile
                  • luba91 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:22
                    agulaszek napisała:

> ale wprowadza jakiś koloryt wink

Jaki koloryt???
                    On tu obraza ludzi!
                    • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:25
                      rany koguta! przecież to tylko forum smile)

on po mnie pojechał, ja kiedyś tam po nim też ale w sumie chłop ma
                      swjąidee fix i o to chodzismile
                      • bruinc Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:26
                        agulaszek napisała:

> on po mnie pojechał, ja kiedyś tam po nim też ale w sumie chłop ma
                        > swjąidee fix i o to chodzismile

To wy sie juz znacie?
                        • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:38
                          kiedyś się już tun produkował smile
                          • bruinc Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:44
                            agulaszek napisała:

> kiedyś się już tun produkował smile

>rany koguta! przecież to tylko forum smile)

jak na <tylko forum> bardzo powaznie traktujesz wirtualny swiat.
                            Widze,ze siedzisz tu 20 godzin na dobe.
                            tylko forum?
                            • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 04:45
                              zazdrościsz??
                              • margotje Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 08:34
                                agulaszek napisała:

> zazdrościsz??

Mysle, ze ona Ci raczej wspolczuje......
                              • bruinc Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 15:48
                                a czego niby?

tego,ze spac nawet nie mozesz?
                                co 3 godziny wstajesz,zeby sprawdzic co nowego na forum?
                      • luba91 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:31
                        Po Tobie moze jezdzic ile sobie zyczysz.
                        Mam wrazenie,ze Ty nie czytasz co ten czlowiek tutaj wypisuje.
                        • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:40
                          w miarę możliwości, może coś mi umknęło, czy użył słów powszechnie
                          uznanych za obraźliwe??
                          • skiela1 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:03
                            agulaszek napisała:

> w miarę możliwości, może coś mi umknęło, czy użył słów powszechnie
                            > uznanych za obraźliwe??

nawet nie chce mi sie tego wszystkiego czytac....ale...
                            jezeli ktos nie uzywa obrazliwych/wulgarnych slow, a zachowuje sie jak cham,to
                            znaczy,ze wszyscy maja to akceptowac albo tolerowac?
                            • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:11
                              a bo to takie moje zboczenie zawodowe szukać i znaleźć pozytywy
                              nawet u czarnej owcy smile

a zboczenie prywatne to obiektywizn smile
                              • skiela1 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 00:26
                                agulaszek napisała:

> a zboczenie prywatne to obiektywizn smile

wydaje Ci sie,ze jestes obiektywna?
                                • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 04:44
                                  staram się smile
                                  • skiela1 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 13:58
                                    agulaszek napisała:

> staram się smile

W tym przypadku-kula w plotsmile
                      • luba91 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 12:33
                        agulaszek napisała:

> rany koguta! przecież to tylko forum smile)
                        >
                        > on po mnie pojechał, ja kiedyś tam po nim też ale w sumie chłop ma
                        > swjąidee fix i o to chodzismile

i o to chodzi?
                        wspolczuje.
          • bruinc Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 21:23
            agulaszek napisała:

> i za to Cię lubię Orin smile))))

Byle bylo w portkach i juz lecisz
            taka desperatka
            • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 21:34
              zależy co?
              cześć smile
          • luba91 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 22:19
            agulaszek napisała:

> i za to Cię lubię Orin smile))))

Za co lubisz chamskich i ordynarnych ludzi?
            tak tylko pytam.
            • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:17
              cholerra! mam go bronić!?
            • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:21
              okki smile
              za to, że ma swoje zdanie i od dawnwa się go trzyma,
              i za jego inteligencję i erudycję smile

no! i dalej się ścieramy! smile))
              • bruinc Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:25
                chyba pijesz za duzo.
                • agulaszek Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 06.05.08, 23:41
                  uważasz, że miętówka tez szkodzi??
              • luba91 Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 15:10
                agulaszek napisała:

> okki smile
                > za to, że ma swoje zdanie i od dawnwa się go trzyma,
                > i za jego inteligencję i erudycję smile
                >
                > no! i dalej się ścieramy! smile))

Dopiero teraz zalapalam,ze to typowy troll.
                • uyu Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 17:13
                  agulaszek napisala: " za to, że ma swoje zdanie i od dawnwa się go
                  trzyma, i za jego inteligencję i erudycję smile"

To ladnie agulaszku, ze cenisz sobie te dwie cechy jakimi sa
                  inteligencja i erudycja. Rzecz w tym w jaki sposob i w jakim celu sa
                  wykorzystane. W przypadku osobnika o ktorym piszesz jedynym jego
                  celem jest demagogia, chec zaistnienia i autosatysfakcja z tegoz.

Ja natomiast zgadzam sie z margotje, ze jest to zwykly, perfidny,
                  wyrafinowany (w polskim tego slowa znaczeniu) gnojek.

Swego czasu otrzymalam bardzo staranne wychowanie ale w miare uplywu
                  czasu doszlam do przekonania, ze nie nalezy przesadzac. Zaprzestalam
                  uzywania eufemizmow a dobre maniery stosuje "wedlug zaslug" i od
                  czasu do czasu nie pozbawiam sie przyjemnosci przylania jakiejs
                  gnidzie, ktora na inne miano nie zasluguje.

I to by bylo na tyle smile)
                  A ty sie nie przejmuj i tak cie lubie smile)
                  • margotje Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 18:09
                    zupełnie nie pojmuje w jakim celu prowadzicie z nim dysputy wszelakie...... nie
                    szkoda Wam życia?
                  • orin Re: [press] Obrączki czystości na pierwszą komuni 07.05.08, 19:11
                    Przylaniem nazywasz gołosłowne inwektywy?
                    No to wylądowałaś w "elitarnym" klubie setek tysięcy internautów (głównie
                    wykształciuchów) którzy nie potrafią skleić 3 zdań ale nie odmawiają sobie
                    wulgarnego skomentowania wszystkiego co podnosi im choć o jotę ciśnienie. Coś Ci
                    sie głeboko pomyliło z tym starannym wykształceniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka