kolczatka 25.09.03, 11:20 Jakie są Wasze ulubione miejsca, gdzie lubicie przyjść, pogadać, napić się czegoś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frunze Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:25 Na jedzenie wpadam do "Co tu" na Foksal, na chińszczyznę. Kawę piję w Małej Czarnej na Hożej. Na piwko chodziłam do Rzeźbiarzy, ale się zlikwidowali Wobec czego bardzo chętnie chodzę potrunkować do Bzika Kulinarnego na Ursynowie albo do Baryłki na Mariensztacie. Bawię się w Parku Odpowiedz Link
kolczatka Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:35 Po drodze z roboty mam Cafe Pantograf. Tam czasem wpadam na piwo. Od czasu do czasu z sentymentu do mojej uczelni wpadam do Hadesu, Zielonej Gęsi lub do Lolka. Jednak moje ulubione miejsce w Warszafce to Kliper, atmosfera niesamowita. Odpowiedz Link
frunze Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:36 Hades był moim ukochanym miejscem na imprezy przed Parkiem. Niestety zamknęli go i jest tam teraz tylko jakiś nędzny bar (( Niepocieszona F. Odpowiedz Link
kolczatka Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:40 Bar widziałam, myślałam, że tak jak całkiem niedawno, wystawiają te stoły i jest normalna impreza. A to świnie! Odpowiedz Link
frunze Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:47 Co Ty, Hadesu - klubu nie ma już ze dwa lata (( Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:43 ja kiedys chodziłem na piwko do C4 ...miło, pustawo, swiezo, można sie usłyszeć...wygodne kanapy...ale ponoc to miejsce jakieś mafiozyjne...nie zauważyłem...lubie Kokon na Starówce...wybieram sie do Organzy(co Ty na to Frunze?), choć czytałem, ze to jedno z bardziej ulubionych miejsc Warszawki;- )))...byc tam to cos znaczyc - a to mnie przeraża))...ale ponoc bardzo miło... a jedzenie mi smakowało w Tortilla Factory)) Odpowiedz Link
frunze Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:48 Ja do Organzy bardzo chętnie Odpowiada mi piątek Rany, Dżeremi, ale nie będziemy trendy, co? )) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:54 piatek wieczor brzmi OK!...ale czy nas wpuszcza?w piatek wlasnie? Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:58 moje ulubione miejsc pozamykali!!! akwarium już dawno, teraz dowiedziałam się, że c4 też, beznadzieja((( więc nie mam juz swoich ulubionych miejsc Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 12:04 jeremy27 napisał: > ty tez c4..a co sie stało z tym klubem? w sierpniu zaczeli remont, miał trwać tylko przez miesiąc, teraz knajpa nazywa się metropol i nie ma starego zestawu barmanow, tak mi się zdaje, bo nie byłam, koleżanka była i zdała relację szkoda, bo barmani rewelacyjni byli, czułam się tam jak w domu, co sobotę tam bywałam, ech... życie jest okrutne Odpowiedz Link
frunze Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 11:59 Nie mam zielonego pojęcia. Ale jak nie spróbujemy to się nie dowiemy Odpowiedz Link
kreskator Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 12:55 uwielbiem KUfajkę zaraz za placem konstytucji taki mały lokalik w stylu retro czy tez nawet z lekką nutk a dekadencji kanapy puffy staroci trońkę.. Odpowiedz Link
frunze Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 13:01 W którym miejscu?? Za placem znam knajpę w podobnym stylu, nazywa się kawka, prowadzona przez młodych ludzi, bardzo sympatyczna. Tylko kawa okropna )) Odpowiedz Link
kreskator Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 13:05 to jest w stronę metra politechnika trzeb a wejśc w ulicę pod bramą i tu tez mi la młoda obs ługa(sorry że tak kalecze to co piszę ale mam przxed soba przedpoto[pową klawiaturę--nie to co w buw... no i w Kufajce nawet niedrogo jest a wielki plus zimą jest taki że tam zawsze ciepluteńko bo pod sufitem rury biegną z ciepła woda czy czymś--te rury tez klimacik tworzą Odpowiedz Link
kreskator Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 19:28 Bóg jeden wie (chyba że Ty ) jak ta ulica sie zowie...? może i śNIEDECKICH... ale głowy nie dam. Odpowiedz Link
jasmintea Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 14:44 No prosze.. Nie ma to jak dostac kilka sprawdzonych adresow)) Swego czasu uwielbialam Stereo - ale juz nie istnieje niestety - teraz jest tam Play - oficjalny les&gay klub))) I zrobilo sie landrynkowo i pluszowo) Ale "schody do sufitu" chyba zostawili.. Lubie Antykwariat I wszelkie Kresensy - mimo fatalnej obslugi w Grandzie. I Kamee na Rozbrat Ze stolikami z singerow Pozdrawiam PS.I moja ukochana Piwnica pod Harenda - ale to raczej kabaterowo - rozrywkowo Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 14:55 PLAY tez juz zamknęli)))...masz stare informacje)) Odpowiedz Link
jasmintea Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 14:59 No wiesz??? BYlam tak na Dzien Kobiet w przelocie po roznych miejscach i dopiero co byl otwarty.. Buuuuu.. I gdzie ja teraz sie napatrze na taka ilosc rozowego futerka???)))) A co jest tam teraz? Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 15:10 podejrzewam ze poki co nic))...to miejsce było fajne - jak wszyskie sale były czynne...później tylko dwie...byłem chyba tam w ostatnim weekendzie istnienia i było pusto - i impreza po hasłem Ricky Martin...nawet wygrałem cos w jakimś konkursie)) Odpowiedz Link
jasmintea Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 15:24 Ale "schody do sufitu" zostawili?)) Szkoda troche - lubilam tam przychodzic za czasow Stereo - mnostwo wspomnien z tamtego okresu.. I mieli swietne kute meble Moze jeszcze cos ciekawego tam otworza - bo sam lokal stwarza wiele mozliwosci) Nastepnym razem moze wieksze spotkanie Salonowcow na tancach?)) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 15:28 JA JESTEM ZA!!!!! Lubie tanczyc wiec no problem)) ale co do tego miejsca - to mieli problemy w letnie wieczory - brak klimatyzacji... a schodów ja nie pamietam)) Odpowiedz Link
jasmintea Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 15:31 W malej salce z boku - byly schody ktore konczyly sie pod sufitem.. MOzna bylo sobie pod nimi siedziec na takiej malej kanapce) Oki ja juz uciakam - koniec na dzis - cdn jutro moze)) Bawcie sie dobrze Tance - nastepnym razem - do uzgodnienia)) Aaaa.. Jeszcze na Mazowieckiej jest kilka milych miejsc)) Pozdrawiam serdecznie) Odpowiedz Link
kreskator Re: Ulubione miejsca 25.09.03, 19:30 czy mówimy o play na NŚ? jeżeli tak to jakoś krótko żyło to żyjatko.... Odpowiedz Link
jasmintea Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 00:14 Uhmm..Mowimy o tym Playu Stereo w tym samym miejscu trzymalo sie dluzej zdecydowanie)) Pozdrawiam nocnie Odpowiedz Link
kreskator Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 12:43 a co im się stanęło w tym playu że taki nagły closet? Odpowiedz Link
jasmintea Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 16:00 A nie wiem - ale Jeremy pisal,ze zamkneli.. Jeremy - wiesz cos wiecej? Kresek moze jeszcze za wczesnie na oficjalne gay&les kluby w Warszawie? Nie wszyscy sa tolerancyjni..A moze jest ich juz za duzo.. Pozdrawiam zaciekawiona) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 16:35 PEWNIE LOKAL SIE NIE ZWRACAŁ... A takich lokali dla mnie jest za mało - tych profesjonalnych, a nie piwnic myslacych ze sa lokalami... moze kiedys?...tylko czy bede mial wtedy sile chodzic w takie miejsca))) Odpowiedz Link
jasmintea Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 16:41 Ew w chwili spadku formy poprosisz zeby Cie zaniesiono)) Jak to bylo o tym Kowalskim co nigdy nie przychodzil do domu pijany..?)) Odpowiedz Link
kreskator Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 20:34 szczerze mówiąc pojecia nie mam czy za wczesnie czy nie w tym momencie społeczeństwo dorosło już do tego aby nie przeginać na tle homofobii tak żeby istnienie klubów o ktore pytasz było niemożliwe jesteśmy w momencie , uważam , w którym b. wiele zależy od rozsądnych inicjatyw mniejszości seksualnej. a od przybytku głowa nie boli. tylko żeby to na prawdę byly miejsca przyjazne człowiekowi a nie sklepy rzexnicze---czyli mięsne......... Odpowiedz Link
geograf Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 18:03 moje ulubione miejsca? przysiąść: w Parku Żródliska, Poniatowskiego. Przy kawie? Verte, Pożegnanie z Afryką, podobno Niebieskie Migdały są niezłe. Herbacie-ulubiona: Dobry Czas Pywo: Łódż Kaliska, Bibl;ioteka, Dwie Dłonie...dużo tego Zjeść? tutaj trudniej...nie mam ulubionego. Postanowiłem to napisac by być rodzynkiem w tych wszystkich warszawskish głosach (jaki ja skromny...) pozdrawiam z Łodzi Odpowiedz Link
fiona30 Re: Ulubione miejsca 26.09.03, 19:45 O! nieeee , nie ma tak dobrze, nie będziesz rodzynkiem w tym gronie - choć niewątpliwie to miłe uczucie, ja również jestem z Łodzi, i wszystkie te miejsca, o których wspominasz znam i odwiedzam. Dodałabym tylko kawę i pyszniutki deser w "Serwantce".... a zjeść naprawdę dobrze można w niepozornym lokalu, o mało kulinarnej nazwie"Zodiak" przy Łagiewnickiej - polecam) i pozdrawiam i chyba wybiorę sie do "Łodzi Kaliskiej" - niezłe klimaty Odpowiedz Link