frunze 25.09.03, 11:20 Nie wiem czy już był taki temat, jak był to wybaczcie Zdarza Wam się kogoś oplotkować, np. jak wyglądał na ostatniej imprezie, albo jak głupio się zachował w danej sytuacji? Tylko szczerze proszę ))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolczatka Re: Zdarza Wam się plotkować? 25.09.03, 11:27 Staram się tego unikać, ale trudno wycofać się z towarzystwa, które właśnie zaczęło rozmawiać o kimś. Jednak parę razy dostałam po nosie, bo ktoś usłużny, najpierw podpuścił a potem doniósł osobie zainteresowanej i było nieprzyjemnie. Odpowiedz Link
sharlotka Re: Zdarza Wam sie˛ plotkowac´? 25.09.03, 11:35 staram sie o znajomych kolegach nie plotkowac, bo mialam juz nauczke, kiedy moja "przyjaciolka" przekazala dlaej to co mowilam jej o innych... w pracy tego unikam, bo tez mialam nauczke, gdzies cos powiedzialam, pozniej cos do tego dodano i wyszla bardzo niemila sprawa.... ale o kims publicznym, kto sie z czyms tam obnosi.... to nie omieszkam wyrazic opinii w towarzystwie.... pozdrawiam sharlotka co czasem obgaduje i sama jest obgadywana....... Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Zdarza Wam się plotkować? 25.09.03, 11:35 ZDARZA MI SIE))...straszne to, ale nie wierzę, ze znaja sie tacy którym "język nie latał jak łopata"))...zazwyczaj komentuje jakies zachowanie (strój,wygląd rzadko)...bardziej to jak dana osoba sie zachowała... czesto uczestniczymy w tym bo ktos opowiada nam jakąs historie...słuchamy i tym samym przyczyniamy sie do popytu na takie bezmyslne "przekazywanie z ust do ust" hisoryjek prawdziwych... szczególnie jestem wyczulony na plotki o swoich byłych partnerach/-kach...ja nie obgaduje i nie chciałbym byc obgadywany...poza tym to swiadczy o nas samych i naszej dojrzałości... ale dochodza jeszcze ploty w necie, gazetach...nawet sobie nie zdajemy sprawy ile takich rzeczy przelatuje przez nasza głowę.... Odpowiedz Link
frunze Re: Zdarza Wam się plotkować? 25.09.03, 11:46 Jeżeli już plotkuję to raczej nieszkodliwie. Np wczoraj w Klubie okropne byłyśmy z koleżanką bo obgadałyśmy zachowanie i wygląd jednej dziewczyny (ale sama się prosiła). Takie plotkowanie uważam za nieszkodliwe, o ile robi się to dyskretnie, a zainteresowana jest obcą osobą i nie słyszy. W pracy nie plotkuję w ogóle. Raczej słucham, jeśli nie mam wyboru, bo mi się zwalą do pokoju i nadają. Jeremy pisał, że nie cierpi plotkowania o byłych partnerach. Mnie się zdarza słuchać mojej koleżanki, która prześmiesznie opowiada o swoich byłych. Lubię te ploty, bo są nieszkodliwe dla byłych (parafrazując..czego uszy nie słyszą..) i dotyczą tylko ich wspólnego byłego pożycia, a nie tego co teraz ex partner robi. F. Odpowiedz Link
nowamloda Re: Zdarza Wam się plotkować? 25.09.03, 15:34 Jak ma byc szczerze, to i owszem ale rzadko (my najczeciej plotkujemy o magmie i neutronach). Odpowiedz Link
roza11 Re: Zdarza Wam się plotkować? 25.09.03, 16:47 pewnie że tak. Ale trzeba to robić umiejętnie aby nie skrzywdzić nikogo Odpowiedz Link
sloggi Re: Zdarza Wam się plotkować? 25.09.03, 18:25 Zawsze i o każdym - jeśli tylko mam na to ochotę. Odpowiedz Link
ma_ta Re: Zdarza Wam się plotkować? 25.09.03, 23:38 Unikam jak ognia, nie lubię plotkować... Odpowiedz Link
sloggi Re: Zdarza Wam się plotkować? 11.10.03, 20:54 Ja to nazywam "wymianą poglądów". Odpowiedz Link
altu Re: Zdarza Wam się plotkować? 10.10.03, 11:12 super felieton . właśnie o plotkach www.gazeta.pl/tv/1,47866,1705670.html?nltxx=878479&nltdt=2003-10-10-10-44 Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Zdarza Wam się plotkować? 10.10.03, 14:16 bez plotkowania dzień zmarnowany raczej obgaduje ludzi ale to chyba tez plotkowanie? Odpowiedz Link
babik Re: Zdarza Wam się plotkować? 10.10.03, 14:27 Nienawidzę plotek. Ktoś coś kiedyś powiedział , że niby coś powiedziałem (co było wierutną bzdurą) i miałem w związku z tym kłopoty. Odpowiedz Link
ulalka Re: Zdarza Wam się plotkować? 11.10.03, 21:03 ja tylko opowiadam a tak serio, to nigdy nie dodaje komentarza, jak ktos pyta, jak bylo na imprezie. sama doswiadczylam, co to znaczy stac sie obiektem glupich plotek i jak potem moze byc przykro... Odpowiedz Link
sloggi Re: Zdarza Wam się plotkować? 27.01.04, 10:54 Ostatnio jakoś nie za bardzo mam na to ochotę, moje życie absorbuje mnie na tyle mocno, że nie mam czasu przygladać się postępowaniu innych - no poza omówieniem fizjonomii niektórych uczestników sobotniej dyskoteki. Odpowiedz Link
wgfc Re: Zdarza Wam się plotkować? 27.01.04, 11:13 sloggi napisał: > Ostatnio jakoś nie za bardzo mam na to ochotę Hmm. Wydaje mi się, że czytałem ostatnio gdzieś jakiś wątek, który ma w sobie coś z plotki. Odpowiedz Link
sloggi Re: Zdarza Wam się plotkować? 27.01.04, 11:29 wgfc napisał: > sloggi napisał: > > > Ostatnio jakoś nie za bardzo mam na to ochotę > > Hmm. > Wydaje mi się, że czytałem ostatnio gdzieś jakiś wątek, > który ma w sobie coś z plotki. > To był wątek "opiniotwórczy" pierzasta małpo. Odpowiedz Link
wgfc Re: Zdarza Wam się plotkować? 27.01.04, 11:35 Sloggi napisał: > To był wątek "opiniotwórczy" > pierzasta małpo Odpowiedz Link
inka.7 Re: Zdarza Wam się plotkować? 27.01.04, 11:38 tylko gdy kogos nie znosze, ale wtedy to juz sie powstrzymac nie moge Za to najbardziej mnie denerwują nie tyle czyjes ploty ile dorabianie sobie do tego własnej ideologii i popychanie tematu dalej. Odpowiedz Link