Dodaj do ulubionych

Idzie zimno!!!

12.10.03, 21:18
Prognozy niezbyt optymistyczne. Będzie coraz zimniej. Brrrr.....
Obserwuj wątek
    • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 21:22
      very_famous napisała:

> Prognozy niezbyt optymistyczne. Będzie coraz zimniej. Brrrr.....

"A mnie jest szkoda lata..." Równo miesiąc temu kąpałem się jeszcze w morzu i
      było gorąco.sad
      • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 21:25
        Ja od tygodnia chodzę w czapce, szaliku i rękawiczkach sad
        • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 21:41
          very_famous napisała:

> Ja od tygodnia chodzę w czapce, szaliku i rękawiczkach sad

A ja w szaliku. Czapek nie znoszę, więc zakładam je dopiero, gdy temperatura
          spada poniżej -10. Konsekwencją tego są - niestety - częste przeziębienia i
          anginy.
          • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 21:46
            Do zeszłego roku nienawidziłam czapek. Rok temu kupiłam 2 fajne i w nich
            chodzę. Poza tym rano zawsze mam lekko niedosuszone włosy więc wyjście na 10 st
            z mokrą głową skończyłoby się źle. Rękawiczki - zawsze jak ręce zaczynają mi
            przymarzać do poręczy w tramwajach.
            • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 21:50
              very_famous napisała:

> Do zeszłego roku nienawidziłam czapek. Rok temu kupiłam 2 fajne i w nich
              > chodzę. Poza tym rano zawsze mam lekko niedosuszone włosy więc wyjście na 10
              st
              >
              > z mokrą głową skończyłoby się źle. Rękawiczki - zawsze jak ręce zaczynają mi
              > przymarzać do poręczy w tramwajach.

U mnie jest pewien problem - mam tendencję do gubienia rękawiczek - kilka razy
              w sezonie i zawsze jedną sad
              • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 21:52
                Ja na ogół gubię je we własnej szafie smile)
                • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 21:55
                  Akurat w szafie to mam wszystko super poukładane (To lubię smile). Gubię je więc
                  prawdopodobnie na ulicy bądź w środkach komunikacji, ale nigdy nie
                  mogę "uchwycić" tego momentu. W pewnej chwili orientuję się, że rękawiczki nie
                  ma.
                  • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:02
                    A pamiętasz taki sposób z przedszkola na rękawiczki: trzeba je związać długim
                    sznurkiem i przeciągnąc sznurek przez rękawy. Na pewno ich nie zgubisz smile)
                    • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:13
                      very_famous napisała:

> A pamiętasz taki sposób z przedszkola na rękawiczki: trzeba je związać długim
                      > sznurkiem i przeciągnąc sznurek przez rękawy. Na pewno ich nie zgubisz smile)

Ale ja na to jestem za stary. Wszyscy ze mnie by się śmiali sad
                      • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:21
                        No co ty! Przejmujesz się głupkami?
                        • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:24
                          Gdybym się przejmował, już dawno stałbym się totalnym frustratem. Jednak w tym
                          przypadku czułbym się chyba niezręcznie, chociaż czasami lubię szokować i
                          nieraz się tym dowartościowywuję smile
                          • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:29
                            Wczorajsze szokowanie nie wyszło mi na zdrowie.
                            A Ty jednak będziesz gubił dalej rękawiczki smile)
                            • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:30
                              Widocznie jest to moja immanentna cecha.
                              • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:38
                                Czyli po prostu ten model tak ma!
                                • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:41
                                  W końcu to akurat da się przeżyć smile I sklepy kilka razy zarobią wink
                                  • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:46
                                    Wspierasz rozwój gospodarczy kraju! Chyba, że chodzisz w przemycanych.
                                    • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:51
                                      Ja nie uznaję Stadionu i ulicznych straganów. To już moja zasada, od której nie
                                      robię wyjątków. Wszelkie elementy garderoby kupuję zawsze w sklepach w Łodzi,
                                      ale nie zawsze są to rzeczy wyprodukowane w Polsce. Kieruję się tym, czy mi się
                                      dana rzecz po prostu podoba - to moje jedyne kryterium. A ze straganów na
                                      warszawskich ulicach nic nie kupuję, ponieważ szpecą miasto, na ulicy nie można
                                      zamierzyć np. spodni, są to poza tym jednorazówki (w większości) - to wiem od
                                      tych, którzy tam kiedyś coś kupili.
                                      • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:56
                                        Ja też kupuję tylko to w czym wyglądam super, czy pasuje do tego co już
                                        posiadam, no i zawsze zwracam uwagę na jakość. Jak nie można przymierzyć to nie
                                        kupuję.
                                        • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 22:57
                                          Otóż to!
                                          • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 23:07
                                            A zdarzają się przypadki zwłaszcza w "ekskluzywnych" sklepach, że
                                            sprzedawczynie oceniają "na oko" czy klienta stać na zakup czy nie i od tej
                                            oceny zależy możliwość przymierzenia ubrania. Znam taki sklep osobiście. Chore!
                                            • thomasch Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 23:11
                                              Najlepsza obsługa jeśli chodzi o polskie duże miasta jest w Łodzi. W Warszawie
                                              buta i arogancja sprzedawców (rodem z czasów komuny) jest ciągle spotykana.
                                              Niestety.
                                              • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 23:13
                                                W takim razie przyjeżdżam na zakupy!
    • geograf Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 23:09
      no cóż. ten rok szybko leci-szybkie lato (właściwie bez wiosny), szybko jewsień
      nadeszła, to teraz czas na taką zimę...aby tylko ona była normalna (i wymroziła
      szrotówki z kasztanowych liści), a póxniej normalna wiosna...
      ten tydzień ma byc ostatni przed przymroizkami podobno..i znowu będziemy rano
      podązali po gołoledzi na przystanku.samochoduwink
      • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 23:15
        Geo! Miło Cię widzieć znowu na Forum, tak szybko się ulotniłeś...
        Już w Łodzi czy jeszcze w Wa-wie?
        • very_famous Re: Idzie zimno!!! 12.10.03, 23:27
          Znowu się ulotniłeś sad
          • thomasch Re: Idzie zimno!!! 13.10.03, 00:27
            very_famous napisała:

> Znowu się ulotniłeś sad

Typ "salonowca-widmo"? wink
            • very_famous Re: Idzie zimno!!! 13.10.03, 00:30
              Na to wygląda. Trzeba to z G. skonsultować. Jeśli się nie ulotni.
        • geograf Re: Idzie zimno!!! 14.10.03, 13:07
          ulotniłem się szybko i spac należało iść.
          Napisałem tamten post niedługo po powrocie do domu.
          20.15 odjazd z Centralnego (20.13 spokojnie jeszcze ze Sloggim maszerowaliśmy w
          okolicy kas...), o 22.06 dojechałem,przesiadłem sie, a po Forum-padłem spać-duże
          macie to miastowink
          • very_famous Re: Idzie zimno!!! 14.10.03, 13:17
            A już myślałam, że..

Duże miasto, oj duże. Całego nie przejdziesz na piechotę.
            • geograf Re: Idzie zimno!!! 14.10.03, 14:20
              myslałaś, że??

pieszo?phi!sporo już przeszedłem...aktualnie wiążę chociaż cześć swojej
              rpzyszłości, więc kto wie...nie tylko metrem,ale i pieszo będe poznawałwink
              mam wielką nadzieję.
              • very_famous Re: Idzie zimno!!! 14.10.03, 15:06
                Źle mnie zrozumiałeś.
                Wyczuwam zgryźliwość.
                • geograf Re: Idzie zimno!!! 14.10.03, 15:53
                  1. pyałem, co "myslałas, że..."wink tak po prostu.

2. Maiło byc żartobliwie...że miasto może i jest duże, ale do przejścia
                  (chyba...)...a tak poza tym-po co przechodzić, skoro jest ZTM?wink
                  pozdrawiam, bez zgryźliwości.
                  • very_famous Re: Idzie zimno!!! 14.10.03, 18:57
                    "Myślałam, że": zanudziłes się wątkiem "Idzie zimno!!!". I dlatego się
                    ulotniłeś.Pomyłka.
                    Miasto duże ale najdłuższą trasę jaką wykonałam to ze Starówki do mnie na
                    Bielany. Ale miałam dobrego kompana podróży.
                    Żartu nie zajarzyłam bo mam od 15.00 dzień zepsuty maksymalnie jak się da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka