sibeliuss 05.01.09, 13:49 Czy umiemy zestarzeć się z godnością? Czy kobiety łatwiej godzą się z upływem czasu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nawrocona5 Re: Forever young? 05.01.09, 16:44 Pierwszy raz piszę na Waszym forum Witam gospodarza i wszystkich, którzy czytają sibeliuss napisał: > Czy umiemy zestarzeć się z godnością? > Czy kobiety łatwiej godzą się z upływem czasu? Lekko nie jest )) A dla mnie te dwa zdania znaczą niezupełnie to samo. Starzeć sie z godnością to - w duzym uproszczeniu - nie wydurniać się i nie udawać własnej córki Ale staram się, aby ów "upływ czasu" nie był widoczny, i tak jak większość kobiet lubię słyszeć, że nie wyglądam na swoje lata Myślę, że kobietom upływ czasu kojarzy się głównie ze spadkiem atrakcyjności. W przypadku mężczyzn zauważyłam, że bardziej cierpią z powodu obniżającej się sprawności fizycznej.A to jest również duży problem i powoduje nielichy stres. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Forever young? 05.01.09, 16:56 W przypadku kobiet utrzymanie atrakcyjności jest pojęciem względnym. Wolę panią np. w wieku trolejbusowym ubraną ciekawie, ze spokojnym makijażem, gdzie i strój i makijarz i fryzura pokazują zarówno wiek średni jak i nadal ogromny temperament od tzw. dzidzi piernik, która ubiera się śmielej niż jej dzieci. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Forever young? 05.01.09, 17:02 Ostatnio czuje sie jakbym miala duzo wiecej,ale jakos wyjatkowo mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link
marguyu Re: Forever young? 05.01.09, 21:13 nawrocona napisala: "Myślę, że kobietom upływ czasu kojarzy się głównie ze spadkiem atrakcyjności. W przypadku mężczyzn zauważyłam, że bardziej cierpią z powodu obniżającej się sprawności fizycznej.A to jest również duży problem i powoduje nielichy stres. " No i znowu wychodzi na to, ze babochlop jestem, bo najbardziej mi przeszkadza utrata sprawnosci fizycznej. Dzis siadlam na dupala na sniegu. Wiem, ze szlam zbyt energicznie i sama sie wystawilam, ale wkurzylo mnie to, ze nie do konca zapanowalam nad upadkiem i jednak troche sie potluklam. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Forever young? 05.01.09, 22:11 Ba, a po co niby byc wiecznie atrakcyjna? Dla fecetow ktorych nie interesuja kobity ktore nie sa od nich mlodsze minimum o 10/20 lat? Dobre samopoczucie, nawet jesli moj look wyda sie komus dzidzipiernicznym, dobra forma fizyczna zeby sie z tej dupynasniegu podniesc i nie przy pomocy sanitariuszy pogotowia. Cala reszta jest wzgledna. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Forever young? 05.01.09, 23:03 jasne tylko na grzyba kupiłam sobie nowy krem pod oczy Odpowiedz Link