Dodaj do ulubionych

Platforma i PiS wciąż bez konkurencji

27.05.09, 09:17
W maju zarówno PO jak też PiS-owi przybyło po 2 procent
zdeklarowanych wyborców - wynika z sondażu GfK Polonia
dla "Rzeczpospolitej".
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6654507,Platforma_i_PiS_wciaz_bez_konkurencji.html
Obserwuj wątek
    • fedorczyk4 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 16:52
      A szkoda. Żałuje osobiście, bo znowu zagłosuję przeciw, a nie zasad
      Bardzo brakuje mi prawdziwej centrolewicy. Nie zarażonej post
      komuną. Ewentualnie partii naprawdę centrowej, bez naleciałości z
      jednej, ani z drugiej strony. Pewnie za dużo wymagam sad
      • sibeliuss Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 17:00
        Prawda jest taka, że na chwilę obecną mamy tylko chorą, żrącą się
        prawicę. Nie ma endeków, normalnego bloku ludowego, żadnej lewicy
        (ani skrajnej, ani centrolewicy). Czyli system partyjny jest żaden.
      • loczek62 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 17:26
        No właśnie, zagłosuję przeciw nie za. I dopóki PO będzie namiastką korka w
        butelce, który powstrzymuje złego dżina w postaci PIS przed wydostaniem się na
        zewnątrz i zamienianiem draństwa w politykę dopóty będę głosował przeciw, a nie za.
        • fedorczyk4 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 17:38
          Waćpan z ust mi to wyjąłeśwink
          • dede43 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 18:38
            A może zagłosować jednak za PIS-em w PE? Ważniacy wyjada po kasę i nie bedą psuć
            nam krwi w Polsce. A ich frakcja w PE jest marginalna i nieszkodliwa.
            • loczek62 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 18:43
              Ten plan na nic. Niejaki Bielan Adam jest europosłem ale więcej w pałacu
              pRezydenta siedzi niż w Brukseli. A 'zero" natomiast wprost mówi że jeśli w
              wyborach do Sejmu PiS wygra to on rzuca europarlament i wraca. Wiec sama widzisz
              że trzeba PiS pogrążyć jak najniższym wynikiem w tych wyborach może już się nie
              podniosą.... Och jak mi się fajnie pomarzyłosmile
              • dede43 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 18:52
                Naprawde marzyciel z ciebie Loczek.
                • czarna9610 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 21:10
                  kolejne wybory, w których zagłosuję przeciw ((
                  • prazanka44 Re: Platforma i PiS wciąż bez konkurencji 27.05.09, 22:38
                    Ja mam już dosyć głosowania przeciw. Wiem, że mój pojedynczy głosik
                    nie odegra żadnej roli, ale i tak nie zagłosuję na PO ani na umoczone
                    w PRLu SLD. Mam zamiar wzmocnić polską lewą nogę głosując na
                    Centrolewicę. Wiem, że tak naprawdę tylko ją w ten sposób osłabię,
                    ale tylu ludzi tak właśnie kombinuje, że PO tylko tym się tuczy.
                    Mam dosyć gierek taktycznych, dla mnie już pora wyrazić swoje
                    poglądy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka