Dodaj do ulubionych

Drugi język do wyboru

24.06.13, 09:53
Mam jeszcze pytanie, może ktoś zna odpowiedz

Chodzi mi o drugi język. Pierwszy jest i musi byc angielski, Natomiast jesli chodzi o drugi to synowi jest wszystko jedno czy będzie to język hiszpanski, niemiecki francuski itd.
Wybrac elektronicznie da sie tylko jeden.
Czy ktoś ma pomysł w jaki sposob i gdzie zaznaczyc ze ten drugi jezyk jest obojetny?

Bo moze sie okazac ze do grupy z niemieckim np sie nie dostanie a do grupy z francuskim by sie dostał.

A poniewaz bedzie sie uczyl tego jezyka od podstaw to mu wszystko jedno.

Chodzi o Królówk ę konkretnie :)
Obserwuj wątek
    • airebea Re: Drugi język do wyboru 24.06.13, 10:01
      Jesli w systemie nie ma oddzielnych grup rekrutacyjnych tzn nie mas możliwości zaznaczać oddzielnie każdego z jezyków to nie ma naczenia -jest to tylko preferencja nie wpływająca na proces rekrutacji.
      • sunday1974 Re: Drugi język do wyboru 24.06.13, 10:24
        Niby w systemie są grupy językowe (preferowane).

Wiec nie wiem do końca czy ma to znaczenie przy rekrutacji czy nie do końca

Chciałam uzyskać informację u źródła ale nie mogę się dodzwonić do szkoły.
        • jakw Re: Drugi język do wyboru 24.06.13, 20:36
          Jeśli jest zaznaczona oddzielna grupa rekrutacyjna z określonym językiem na określonym poziomie (przypadek Kochanowskiego czy Czackiego) - ma to wpły na rekrutację. Jeśli jest po prostu napisane , że klasa z 2-gim językiem do wyboru - to nie ma wpływu na sam proces rekrutacji. Wtedy co najwyżej szkoła ma problem jeśli wszyscy chcą uczyć się niemieckiego albo za mało osób pragnie uczyć się hiszpańskiego. Co najwyżej ktoś będzie trochę niezadowolony bo każą mu uczyć się rosyjskiego a jemu w głowie hiszpańcki.To jest najprawdopodobniej przypadek Królówki. Zresztą jest to chyba tak właśnie opisane w systemie. Nie kojarzę, żeby na spotkaniu informacyjnym rozwodzili sie nad kilkuosobowymi "grupami rekrutacyjnymi" z różnymi kombinacjami języków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka