14.09.10, 11:54
Pani Doktor! Niewiele mam w zasięgu ręki warzyw ze sprawdzonego źródła, stąd mojej 6-miesięcznej córci podaję warzywa głównie ze słoiczków. Mam dostęp do cukinii - z uprawy naturalnej, nienawożonej. Czy można z marchewką na parze taki bigosik zrobić małej, z dodatkiem oliwy z oliwek lub masełka? Będę wdzięczna za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • mamaali-1 Re: Cukinia? 14.09.10, 11:58
      a pytam się o cukinię dlatego, ponieważ nie widziałam, aby była w składzie żadnego ze słoiczkowych dań dostępnych w sprzedaży...
      • ma_niusia Re: Cukinia? 14.09.10, 13:50
        Cukinia jest na pewno w słoiczkach holle (www.zdrowazywnosc.com.pl/index.php?products=product&prod_id=4090)
        Ja podawałam mojemu synkowi zupkę z ogródkowej cukinii, bardzo lubi, robiłam z marchewką i oliwą :-)

Smacznego!
        • terpuka Re: Cukinia? 14.09.10, 15:42
          pewnie, że możesz podawać, to warzywo dyniowate a dynię wprowadza się bardzo wcześnie. Ja dawałam do zupki, tylko bez skóry bo jest twarda nawet po ugotowaniu
          • mala220 Re: Cukinia? 14.09.10, 22:33
            oczywiscie. ja swojemu malemu bardzo wczesnie robilam cukinie z marchewka np:)
    • k.nowicka_ekspert Re: Cukinia? 15.09.10, 22:51
      Witam! Mozna! W 7-8 miesiąc życia możesz podać cukinię, kalafiora, buraczki, szpinak, pomidory, kalarepkę, brokuły, pietruszkę, dynie, ziemniaki, selery i pory. Smacznego:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka